دکتر علی جمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصل سرما قرار داریم اکثر افراد برای انواع دردهای خود به مسکنها روی میآورند که توصیه داریم با توجه به عوارض شدیدی که مسکنها دارند، تا حد امکان در کمترین میزان ممکن این داورها را مصرف کنند.
وی در خصوص مصرف خودسرانه داروها اضافه کرد: مصرف مسکنها بستگی به سن، جنسیت، وزن و نوع درد بیمار دارد که توسط پزشک تجویز میشود و بیشترین نوع مسکنهایی که افراد مصرف میکنند نیز مربوط به استامینیفونها هستند.
جمالی با بیان اینکه اگر شخصی ناراحتی کبد داشته باشد و استامینوفن استفاده کند، عوارض بسیاری بدی برای کبد فرد بیمار خواهد داشت یا اگر فردی عوارض گوارشی، بیماری کلیوی و یا قلبی دارد حتما این مسکن ها باید با نظر پزشک مشخص شود که کدام نوع مسکنها برای کاهش دردهای بدن بیمار مناسبتر است.
جمالی تصریح کرد: بسیاری از افراد بر این باور هستند که تمام مسکنها شبیه به هم عمل کنند و باید بگوییم شاید این مسکنها از نظر اثربخشی با یکدیگر شباهت داشته باشند، اما نوع تجویز هر کدام از آنها بر اساس تشخیص پزشک برای بیماران است، چرا که تداخل دارویی میتواند عوارض بسیار بدی برای بیماران داشته باشد.
به گفته این مسوول، اگر بیمار بدن سالمی داشته باشد، در مواقعی که دچار دردی می شود و نیاز به مسکن پیدا میکند، در شرایطی که دچار بیماری خاصی نیست میتواند مسکن را با حداقل ترین دز و زمان مصرف استفاده کند.
وی افزود: شهروندان باید این نکته را نیز مد نظر قرار دهند که صفحات مجازی برای تشخیص مصرف انواع مسکنها منابع معتبری نیستند و از نظر پزشکی به هیچ عنوان اعتباری ندارد، چرا که بیمار باید از سوی پزشک مورد معاینه قرار گیرد و بر اساس آن شرایط دارو تجویز شود.
این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از مردم به تهیه مسکنهای دارویی برای سردرد یا کمردردهای خود در صفحات مجازی اقدام میکنند در حالی که معاینات فیزیکی بیمار مورد ارزیابی قرار نگرفته شده و از این رو باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که به هیچ عنوان مسکن را خودسرانه و از منابع غیر معتبر مصرف نکنیم.
نظر شما