به گزارش خبرنگار ایرنا در همایش علمی، ترویجی و تکریمی فرضیه الهی زکات شهرستان قشم که روز دوشنبه با حضور امامان جمعه اهل تشیع و تسنن قشم، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان هرمزگان، جمعی از مسئولین و مدیران دستگاههای اجرایی، مبلغین، مودیان و عاملین به فریضه زکات این جزیره در سالن مرکز بینالمللی رشد برگزار شد خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) دفتر قشم به عنوان رسانه برتر حوزه زکات معرفی و از فرهاد شرف پور رئیس این دفتر به دلیل پوشش مطلوب خبری از فعالیت های این حوزه در یک سال اخیر تجلیل به عمل آمد.
در تقدیرنامه ای که امروز به این مناسبت از سوی امام جمعه قشم و مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان هرمزگان به رئیس دفتر ایرنا اهدا شد، آمده است: رسانه ها با بازگویی اثرات زکات، نقش مهمی در احیا و ترویج این فریضه الهی در جامعه دارند و برای تحقق آن باید بیش از بیش تلاش کنند.
در بخش دیگری از این تقدیرنامه از زحمات و همکاری صمیمانه ایرنا در برنامه های کمیته امداد و شورای زکات شهرستان قشم قدردانی شده و آمده است: از آنجایی که احیا و ترویج فریضه الهی زکات که تبلور یکی از برجسته ترین نشانه متقین است و تبلیغ و ترویج آن نیاز به مجاهدت فراوان و فرهنگ سازی آن در سطح جامعه یک ضرورت حیاتی و اجتناب ناپذیر است گام برداشته و صدقه جاریه ای از خود برجای نهاده اید مراتب تقدیر و تشکر خود و دیگر اعضای شورای زکات شهرستان قشم را اعلام می داریم.
زکات به عنوان یک فرضیه الهی در دین مبین اسلام راهبردی برای تحقق عدالت اجتماعی، توسعه روستاها و رفع محرومیتها و نابرابریها در جامعه تلقی میشود.
پرداخت زکات از ظرفیتهای مهم جریان اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر تقویت بخشی، از ابزارهای مقابله با تحریمها و کاهش اثرات آن محسوب میشود.
امروز دشمن به صورت همه جانبه و با استفاده از ابزارهای مختلف به دنبال ایجاد چالش برای مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و حتی در این میان با اقدام های مختلف به دنبال ایجاد جو روانی و التهاب آفرینی است تا به هر طریقی به ملت ضربه بزند، در این بین مسوولان نیز نباید از ابزار و ظرفیتهای مختلف غافل شوند و یکی از ظرفیتهای مهم، هزینه کرد درست و اصولی زکات برای مقابله با هجمههای دشمنان نظام است، که میتوان از درآمد حاصل از آن برای سرمایهگذاری، تولید ارزش افزوده و ایجاد اشتغال پایدار در قشر نیازمند و محروم جامعه بهره برد.
جایگاه زکات در آموزههای دینی به عنوان بستر توزیع ثروت در جامعه مشخص است تا جایی که قرآن کریم در اکثر موارد به این حکم در کنار برپایی نماز پرداخت، بنابراین باید جمع آوری زکات هدفمند باشد.
با توجه به شرایط کنونی کشور، بسترسازی توزیع ثروت در جامعه با هدایت درآمد حاصل از زکات با اجرای طرحهای خلاقانه در مسیر تولید و اشتغال محقق شدنی است.
نمیتوان نقش موثر رسانهها در فرهنگ سازی و ترویج احکام مربوط به زکات را نادیده انگاشت، ترویج این فرهنگ در بین آحاد جامعه نیازمند اطلاعرسانی، تبلیغات و مدیریت هزینهکرد زکات برای افزایش اعتماد عمومی است.
زکات فرضیه الهی است که بر مالکان برخی اقلام ۹ گانه مانند شترداران، کشاورزان گندم، جو، خرما و کشمش واجب و در موارد دیگر مستحب است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما