خبر فوری: رفع فیلترینگ

۴ دی ۱۴۰۳، ۱۱:۴۹
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85699106
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چالش حکومتداری دولت‌های گروه ۷ در سایه کاخ سفیدِ ترامپ

تهران-ایرنا- روزنامه فایننشال تایمز نوشت، مراکز سیاسی در کشورهای گروه هفت دچار از هم گسیختگی شده است و این کشورها برای اداره خود دچار چالش شده اند و بازگشت دونالد ترامپ می تواند اوضاع را وخیم تر می کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فایننشال تایمز افزود: جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن مدعیست که گروه هفت نقش پیشتازی را در تعهد نسبت به جهان آزاد برعهده دارد اما اکثر دولت های گروه هفت اکنون با مشکلات سیاسی در داخل دست و پنجه نرم می کنند و حتی نمی توانند از عهده امور خود بر آیند؛ چه برسد به این که جهان آزاد را مدیریت کنند.

این رسانه به اوضاع سیاسی در فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و کره جنوبی اشاره و خاطرنشان کرد، کره جنوبی هنوز عضو گروه هفت نیست اما در نشست های آن حاضر می شود. در فرانسه دولت این کشور به دلیل شکست در تصویب بودجه سقوط کرد. نخست وزیر جدید این کشور گماشته شده است اما با مشکلات مشابهی مواجه خواهد بود. گمانه زنی هایی وجود دارد که نشان می دهد امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه قبل از پایان دوره ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۲۷ استعفا خواهد داد.

در آلمان، به دنبال فروپاشی ائتلاف موسوم به «چراغ راهنمایی»، انتخابات در راه است. انتخابات های جدید در ژاپن شاهد شکست حزب دموکرات لیبرال حاکم و از دست دادن اکثریت خود برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ بوده است و به نظر می رسد انتخابات دیگری در سال آینده پیش رو است. در کانادا، جاستین ترودو که نزدیک به یک دهه در قدرت بوده است با عقب افتادن حزبش در نظرسنجی ها تحت فشار برای استعفا قرار دارد.

در کره جنوبی، موقعیت سیاسی، یون سوک یول رئیس جمهوری این کشور به اندازه ای تضعیف شد که حکومت نظامی اعلام کرد. اعتراضات مردمی باعث شد او بسرعت عقب نشینی کند و کار به استیضاح او کشید.

در انگلیس، به رغم این که کی یر استارمر اکثریت را در انتخابات تابستان گذشته کسب کرد اما نظرسنجی ها درباره محبوبیت او از آن زمان تاکنون بشدت کاهش یافته است. در حقیقت وی اکنون و با گذشت ۵ ماه در قدرت، بیش از هر نخست وزیر دیگری در انگلیس در ۴ ماه گذشته، نخست وزیر نامحبوب بوده است. فقط در ایتالیا، جورجیا ملونی می تواند مدعی شود که نزد رای دهندگانش محبوب است و عملکرد خوبی در بازار داشته است.

این گزارش افزود: به نظر می رسد دو عامل، حفظ دولت های باثبات در دموکراسی های گروه هفت را دشوار کرده است. اولی کاهش محبوبیت مراکز قدرت سیاسی و قدرت گرفتن احزاب پوپولیست و دومی فشارهای مالی ناشی از رشد اقتصادی اندک، بحران مالی، همه گیری و تقاضا برای افزایش هزینه های دفاعی.

پوپولیسم و مشکلات مالی یکدیگر را تقویت می کنند و کار را برای حکومتداری دشوار می کنند. دولت فرانسه به دنبال تلاش برای کاهش هزینه ها و افزایش مالیات ها برای مقابله با کسری بودجه ۶ درصدی سقوط کرد. با توجه به این که بخش بزرگی از پارلمان فرانسه در دست راست افراطی است دستیابی به توافق سیاسی دشوار به نظر می رسد.

بازگشت ترامپ به کاخ سفید احتمالا باعث بی ثباتی بیشتر در گروه هفت خواهد شد. ترامپ و شریک محبوب او ایلان ماسک، به جای این که تلاش کنند به دولت های متحد خود کمک کنند باعث بی ثباتی بیشتر خواهند شد.

ترامپ به تحقیر ترودو ادامه می دهد و به کانادا به عنوان پنجاه و یکمین ایالت آمریکا اشاره کرده است و نخست وزیر کانادا را «فرماندار» قلمداد می کند.

حزب جمهوریخواه متعلق به ترامپ دیگر محافظه کاران سنتی در اروپا را احزاب خواهر تلقی نمی کنند. کیمی بادنوک رهبر حزب محافظه کار انگلیس و فردریس مرز رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان می توانند با ناامیدی نظاره گر رویکرد ترامپ و ماسک به احزاب رادیکال و راستگرا باشند.

حزب دموکرات مسیحی آلمان اکنون در نظرسنجی ها از حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان جلوتر است اما راست گرایان و پوپولیست ها در سراسر گروه هفت به وضوح در کاخ سفید دوستی مانند ترامپ دارند. ایلان ماسک می تواند به احزابی مانند آلترناتیو برای آلمان با پول و تبلیغات کمک کند اما حمایت او واکنش هایی را به دنبال داشته است.

فایننشال تایمز نوشت: ترامپ ممکن است شرایطی را ایجاد کند که رهبران نزدیک ترین کشورهای متحد آمریکا رئیس جمهوری این کشور را دیگر دوست قلمداد نکنند بلکه به او به چشم یک دشمن سیاسی خطرناک بنگرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha