سازمان حفاظت محیط زیست ترک فعل ها را در مساله قانون هوای پاک اعلام کند

کرج - ایرنا - معاون امور تولید سازمان بازرسی کل کشور گفت: در مساله قانون هوای پاک، سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند گزارش دقیق و درستی از عملکرد واحدهای ذیربط مبنی بر اجرا یا عدم اجرای این قانون تهیه کند و ترک فعل‌ها را به سازمان بازرسی معرفی نماید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "احمد اسدیان" روز سه شنبه در هفتادودومین بزرگداشت استاد کریم ساعی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی مستقر در کرج برگزار شد، افزود: بر اساس قانون ، انفال و ثروت‌های عمومی از قبیل زمین‌های مواد یا رها شده معادن دریاها، دریاچه‌ها، آب‌های عمومی و کوه ها و موارد دیگری که در اختیار حکومت قرار دارد بنا بر مصلحت در خصوص آن‌ها تصمیم گیری خواهد شد.

وی بیان کرد: این موارد در واقع ثروت‌های عمومی هستند که در اختیار دولت و حکومت قرار می‌گیرد.

اسدیان تاکید کرد:وظیفه نحوه بهره‌برداری از این منابع و ثروت ملی را قانون مشخص کرده است و حرکت در مسیری غیر از مسیر مشخص شده تخلف است.

وی گفت: ممکن است قانون مالکیت را به یک سازمان واگذار کند و مسوولیت به عهده سازمان دیگری باشد، باید در این مسایل ریز دقت نظر داشته باشیم تا دچار مشکل و سردرگمی نباشیم.

وضعیت جنگل های کشور مطلوب نیست

معاون امور تولید سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: وضعیت جنگل‌های شمال و منطقه زاگرس و بعضی مناطق دیگر مطلوب نیست؛ در این زمینه مسایل اقلیمی و خشکسالی و سودجویان را داریم که نیازمند عزم جدی مسؤولان هر سه قوه است.

اسدیان مراتع، جنگلها و منابع طبیعی را ثروت‌های ملی قلمداد کرد و اضافه کرد: این‌ها نقش بسیار مهم و موثری در نظام زیستی دارند.

معاون تولید سازمان بازرسی کل کشور در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه رصد و نظارت خود را به صورت ویژه در دستورکار قرار داده است، گفت: در سالی که گذشت شماری از مدیران مرتبط با حوزه محیط زیست را به واسطه ترک فعل و کم کاری به سازمان بازرسی احضار و به دیگر مراجع قضایی معرفی شدند.

وی یادآورشد: ممکن است یک قانون ایراد داشته باشد، خیلی وقت‌ها از دستگاه‌ها مراجعه می‌کنند در این خصوص و مطالبه دارند، ما هم موضوعات را بررسی و منتقل می‌کنیم.

مرحوم دکتر کریم ساعی در سال ۱۲۸۹ خورشیدی در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند و وارد مدرسه عالی فلاحت دانشگاه تهران، واقع در کرج شد و در سال ۱۳۱۰ خورشیدی با درجه مهندسی فارغ‌التحصیل شد.

در فاصله سال‌های ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۳ که دانش آموختگان ایرانی به خارج کشور اعزام می‌شدند، کریم ساعی نیز برای مدت ۲ سال به مونپلیه در انستیتو اگرونومیک فرانسه رفت و با درجه ممتاز فارغ‌التحصیل شد.

به دلیل موفقیت‌های پی‌درپی در همان سال‌های تحصیل در فرانسه مجله روودوبوآ (به فرانسوی: Revue de bois) با چاپ عکس و زندگینامه‌اش، او را یکی از نوابغ و نوادر علمی معرفی کرد ؛ پس از آن ساعی به آمریکا اعزام شد و در سال ۱۳۱۶ فوق لیسانس خود در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا گرفت.

وی پس از بازگشت به ایران در همان سال به خدمت اداره کل کشاورزی درآمد و نخستین تشکیلات جنگلبانی ایران را در واحدی به نام دایره جنگل در اداره کل فلاحت تاسیس کرد.او در سال ۱۳۱۷ ریاست دایره جنگل را به عهده گرفت و پس از آن موفق شد اداره جنگلبانی را در سال ۱۳۱۹ خورشیدی بنیان گذارد.

در سال ۱۳۲۱ خورشیدی به پیشنهاد او دانشکده کشاورزی کرج، رشته جنگل را بنیان‌ گذاشت و خود او به عنوان مدرس مشغول به تدریس این رشته در دانشگاه تهران شد. از سال ۱۳۲۴ پس از انتقال دانشکده کشاورزی از فلاحت به دانشگاه تهران، رشته جنگل توسعه بیشتری پیدا کرد.

سرانجام در روز پنجشنبه چهارم دی ۱۳۳۱ خورشیدی کریم ساعی در راه بازگشت از یک ماموریت پژوهشی از شیراز به تهران بر اثر سقوط هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی ایران نزدیک فرودگاه مهرآباد جان خود را از دست داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha