به گزارش خبرنگار ایرنا، شرکتها با دریافت ارز دولتی واردات تجهیزات و مواد اولیه را تعهد میکنند، اما برخی شرکت با وجود دریافت ارز دولتی به تعهدات عمل نمیکنند و همچنین رفع تعهدات ارزی در بخش صادرات نیز در قانون دیده شده است؛ به این معنی که صادرکنندگان درصد خاصی از ارز حاصل از صادرات را با استفاده از یکی از روشهای تعیین شده توسط دولت و در مهلت مقرر قانونی، باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و پس از انجام یکی از روشهای رفع تعهدات ارزی، صادرکنندگان قادر خواهند بود تا از طریق سامانه مربوطه برای رفع تعهدات ارزی و بازپسگیری مالیاتِ پرداخت شده اقدام کنند.
روش هایی که دولت برای رفع تعهدات ارزی تجار و صادرکنندگان تعیین کرده شامل فروش ارز حاصل از صادرات در قالب حواله در سامانه نیما، انتقال ارز حاصل از صادرات به بانک ها و صرافی های مجاز به صورت اسکناس، انجام واردات در مقابل صادرات، انتقال ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر و بازپرداخت دیون تسهیلات ارزی که از بانک ها و موسسه های مالی و اعتباری، فاینانس، حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی قرض گرفته شده است.
عمل نکردن به تعهد ارزی
مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان روز سهشنبه از محکومیت ۸۲ میلیارد ریالی یک شرکت متخلف خبر داد و گفت: این جریمه مربوط به پرونده پرداخت نکردن ما به التفاوت ارز به ارزش ۲۹ میلیارد و ۸۵۱ میلیون ریال است.
محمد نجفی دهکردی افزود: پرونده پرداخت نکردن ما به التفاوت ارز در شعبه سوم و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی سمنان رسیدگی شد و بانک تجارت سمنان گزارش این پرونده را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کرد.
وی ادامه داد: تعزیرات حکومتی سمنان پس از بررسی مدارک موجود در پرونده، اتهام انتسابی را محرز و متخلف ردیف اول مدیر عامل شرکت را به پرداخت ۳۷ میلیارد و ۳۱۵ میلیون ریال و تعلیق موقت کارت بازرگانی به مدت سه ماه و محرومیت از تاسیس شرکت به مدت یک سال محکوم کرد.
وی اظهار کرد: ادارهکل تعزیرات حکومتی سمنان متخلف ردیف دوم شخص حقوقی را به پرداخت ۴۴ میلیارد و ۷۷۸ میلیون ریال جریمه نقدی و ممانعت از فعالیت به مدت یک سال شرکت را محکوم کرد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی سمنان گفت: شعبه سوم و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز این ادارهکل در مجموع متخلفان را به مبلغ ۸۲ میلیارد و ۹۳ میلیون ریال محکوم کرد.
به گزارش ایرنا، سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
نظر شما