۴ دی ۱۴۰۳، ۲۰:۳۱
کد خبرنگار: 1309
کد خبر: 85699642
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۴ مرکز غربالگری هیپوتیروئیدی نوزادان در بوشهر فعال است

بوشهر - ایرنا- مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در حال حاضر ۵۴ مرکز غربالگری هیپوتیروئیدی نوزادان در این استان به صورت روزانه در حال فعالیت هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر فاطمه ثابت سه شنبه در حاشیه کارگاه تشخیص و درمان کودکان مبتلا به کم کاری تیروئید و متابولیک ارثی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری نوزادان از سال ۱۳۸۳ به طور آزمایشی در استان‌های اصفهان، بوشهر و شهر شیراز آغاز شد ‌و پس از بررسی نتایج موفقیت‌آمیز در این استان‌ها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مهر ۱۳۸۴ این برنامه را به تمام دانشگاه‌های کشور ابلاغ کرد.

وی افزود: در این برنامه، برای تشخیص اولیه کم‌کاری تیروئید، ابتدا قطره‌ای خون از کف پای نوزاد گرفته می‌شود و بر روی کاغذهای آزمایشگاهی مخصوصی چکانده شده و به آزمایشگاه مرجع استان انتقال می‌یابد.

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: در صورت مشکوک بودن نوزاد به کم‌کاری تیروئید، مراحل آزمایشگاهی و تشخیصی تکمیلی انجام خواهد شد و در نهایت نوزاد به پزشکان دوره‌دیده استان ارجاع می‌شود.

ثابت با اشاره به موفقیت‌های این برنامه در کشور گفت: غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان یکی از موفق‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت بوده است و در مدت زمان کوتاهی، پوشش غربالگری به ۹۵ درصد در کل کشور رسید.

وی افزود: بوشهر نیز با حفظ این شاخص، یکی از استان‌های موفق در اجرای این برنامه به شمار می‌رود و تلاش‌های همکاران حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، از ابتلای یکهزار و ۴۰۰ کودک به عقب‌ماندگی ذهنی در این استان جلوگیری کرده است.

دکتر موسوی، فوکال پوینت برنامه تیروئید نوزادان در استان بوشهر ، نیز افزود: غده تیروئید نقش بسیار مهمی در تکامل سیستم مغزی و عصبی نوزاد، به ویژه در سه سال اول زندگی دارد.

وی افزود: عملکرد طبیعی تیروئید تأثیر مستقیمی بر ضریب هوشی نوزاد دارد.

موسوی یادآورشد:به همین دلیل، غربالگری پاشنه پا در روزهای اولیه تولد (سه تا پنج روزگی) به عنوان یک فرصت طلایی برای پیشگیری از عقب‌ماندگی ذهنی کودک محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha