پیرانشهر اولین مقصد استاندار آذربایجان‌غربی؛ تبیین ظرفیت‌ها، خوشحالی مردم

مهاباد- ایرنا - استاندار آذربایجان‌غربی در نخستین سفر شهرستانی خود، فقط ۱۸ روز بعد از معرفی به پیرانشهر رفت تا ضمن بازدید از مرز تمرچین، پایاب سد کانی‌سیب و شهرک صنعتی، با حضور در مسجد جامع این شهر با اقشار مختلف مردم دیدار کرده و ظرفیت های این منطقه را نیز بازتبیین کند؛ البته در کنار این بازدیدها نباید از کنار روی خوش استاندار با مردم و خوشحالی مردم از این حضور به راحتی گذشت.

به گزارش ایرنا «رضا رحمانی» روز چهارشنبه در نخستین سفر شهرستان خود، به پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی سفر کرد، استاندار آذربایجان غربی در این سفر یک روزه به پیرانشهر برنامه های فشرده و متنوعی از جمله بازدید پروژه‌های راهسازی در بزرگراه نقده - پیرانشهر، پایانه مرزی و گمرک تمرچین، پایاب سد کانی‌سیب و شهرک صنعتی، نشست با معتمدان و شورای اداری شهرستان و حضور در مسجد جامع و اقامه نماز جماعت وحدت آفرین با امامت ماموستا «محمد رحمت‌پور» داشت.

سفر استاندار آذربایجان غربی به پیرانشهر در دیدگاه مردم این شهرستان به نوعی دومین سفر وی به پیرانشهر و یاداور سفر نخست وی در خرداد ۱۳۹۸ در زمان وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم به این شهرستان بود.

استاندار آذربایجان غربی در این سفر هم مانند سفر قبلی علاوه بر اینکه از مرز تمرچین و واحدها و طرح‌های صنعتی شهرستان پیرانشهر بازدید کرد، در جلسه‌ای با معتمدان این شهرستان در فرمانداری پیرانشهر شرکت کرد و پای صحبت فعالان اقتصادی نشست و از نزدیک در جریان مهمترین مسایل و مشکلات آنان قرار گرفت.

آنچه سفر استاندار آذربایجان غربی را با سفرهای قبلی مسوولان متفاوت کرده بود، برنامه ریزی دقیق و اجرای درست برنامه ها بدون تاخیر و وقفه بود و علاوه بر آن در این سفر از برگزاری جلسات طولانی چند ساعته و خسته کننده و همچنین تشریفات اضافی و کاروان خودروهای شاسی بلند ممانعت به عمل آمده بود و تیم استانداری به همراه مدیران کل آن با یک دستگاه میدل باس (مینی بوس) بازدیدها را انجام می دادند.

گام نخست بازدید از پروژه‌های حوزه راه

استاندار آذربایجان‌غربی در همان ابتدای ورود به پیرانشهر و حتی قبل از برگزاری آیین استقبال مسوولان شهرستان، کار خود را با بازدید از پروزه های راه و آن هم مسیر حادثه خیز و بزرگراه در دست احداث نقده - پیرانشهر آغاز کرد.

قابل ذکر است در گذشته معمول بود مسوولان استانی هنگام عزیمت از ارومیه به پیرانشهر از مسیر اشنویه - پیرانشهر که مسیری فرعی و کم ترافیک بود و زمان سفر را کاهش می داد، استفاده می کردند اما این بار استاندار آذربایجان غربی سفر را از این مسیر طولانی و در دست ساخت انجام داد تا ضمن بازدید از نزدیک در جریان مشکلات قرار گیرد.

پروژه بزرگراه پیرانشهر به نقده به طول ۵۴ کیلومتر در دست اقدام بوده و تاکنون ۶ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده و در حال حاضر ۳۴ کیلومتر از این مسیر باقی مانده و برای تکمیل آن اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.

پیرانشهر اولین مقصد استاندار آذربایجان‌غربی؛ تبیین ظرفیت‌ها، خوشحالی مردم

پروژه بزرگراه حیدرآباد به نقده نیز به طول ۲۴ کیلومتر بوده که تاکنون ۱۴ کیلومتر آن با چهار هزار میلیارد ریال هزینه به اتمام رسیده و برای تکمیل بزرگراه حیدرآباد به نقده هم ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است تا به صورت کامل به بهره برداری برسد.

شهرستان پیرانشهر در مجموع دارای ۴۵۰ کیلومتر راه است که از این مقدار ۱۰۰ کیلومتر راه اصلی و ۳۵۰ کیلومتر دیگر راه روستایی است که از مجموع راه های روستایی این شهرستان، ۲۰۰ کیلومتر آن به صورت آسفالت و مابقی شوسه است.

استاندار اذربایجان غربی پس از ورود به شهرستان پیرانهشر در ورودی این شهر و در پادگان جلدیان این شهر ضمن ادای احترام به شهدای تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش در پیرانشهر و شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، از سوی مسوولان و معتمدان پیرانشهر مورد استقبال قرار گرفت.

بازدید از مرز تمرچین

استاندار آذربایجان‌غربی در دومین برنامه سفر خود به مرز تمرچین پیرانشهر رفت و از نزدیک از بخش های این پایانه مرزی بازدید کرد و با مسافرانف بازرگانان و تجار فعال در این مرز رسمی گفت و گو کرد و در جریان مشکلات آنان قرار گرفت.

استاندار آذربایجان غربی در جریان بازدید از پایانه مرزی تمرچین گفت: روند صادرات و همچنین تردد مسافران از پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر باید تسریع یافته و محدودیت ها به حداقل برسد و باید زمینه رشد و شکوفایی مبادلات تجاری در این منطقه باشیم.

رحمانی افزود: در سالهای قبل میزان صادرات از این گمرک به بیش از یک میلیارد دلار رسیده بود اما اکنون این مقدار به نصف کاهش پیدا کرده است و ما باید سعی کنیم مشکلات موجود را با همکاری دستگاه های مرتبت رفع کنیم.

وی از دستگاه اجرایی فعال در مرز تمرچین خواست در مدت یک هفته مشکلات و نواقص را بررسی کنند و تا با ارایه راهکار مناسب در این خصوص چاره اندیشی شود.

مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.

این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.

مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.

پیرانشهر اولین مقصد استاندار آذربایجان‌غربی؛ تبیین ظرفیت‌ها، خوشحالی مردم

استاندار آذربایجان غربی قبل از بازدید از پایانه مرزی تمرچین با حضور در محل یادمان شهدای گمنام تمرچین با نثار گل و قرائت فاتحه با شهیدان جنگ تحمیلی تجدید پیمان کرد.

بازدید از پایاب سد کانی‌سیب پیرانشهر

استاندار آذربایجان غربی گفت: سد کانی سیب پیرانشهر دارای ظرفیت های مهمی برای منطقه است که باید علاوه کمک به احیای دریاچه ارومیه بحث ارتقای معیشت مردم بویژه کشاورزانی که زمین های آنان در پایاب سد قرار دارد در اولویت اجرای طرح های حاشیه آن قرار گیرد.

رضا رحمانی همچنین در حاشیه آن نباید از توسعه گردشگری و ایجاد فرصت های اشتغالزایی در کنار سایر ظرفیت های خدماتی سد کانی سیب و بادین آباد غافل شد و شبکه های آبیاری اراضی پایاب سد کانی سیب و دشت کانی شینکه نیز با هدف ارتقای معیشت مردم و استفاده از امکانات آن هم باید تسریع یابد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان هم در این بازدید گفت: سد کانی سیب با ظرفیت اسمی ۲۲۰ میلیون متر مکعب هم اکنون دارای ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب است.

مجید رستگاری افزود: باتوجه به بارش های سال آبی جاری از اوایل بهمن ماه نسبت به رهاسازی آب این سد به سمت دریاچه گذار و در نهایت سرریز به دریاچه ارومیه اقدام خواهد شد.

وی یادآور شد: سالانه به طور میانگین ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از سد کانی سیب و از طریق تونل به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی خواهد شد.

سد مخزنی کانی سیب از نوع خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۵۸ متر و طول تاج (با احساب دایک آن) ۸۴۸ متر و حجم مخزن ۲۲۱ میلیون مترمکعب و حجم تنظیمی ۷۱۳ میلیون مترمکعب با هدف مهار و انتقال آب مازاد به دریاچه ارومیه احداث شده است.

این سد که ظرفیت ۲۲۰ میلیون مترمکعبی دارد، سالانه می‌تواند بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب را مدیریت کند و مبدا ۶۰۰ میلیون مترمکعب آبی است که سالانه برای احیای دریاچه ارومیه از طریق تونل و کانال به بستر دریاچه وارد خواهد شد.

حضور در مسجد جامع و اقامه نماز وحدت آفرین

استاندار آذربایجان غربی در ادامه بازدیدهای خود در پیرانشهر، با نزدیک شدن به موقع اذان ظهر با حضور در مسجد جامع پیرانشهر ضمن دیدار با برخی نمازگزاران حاضر در مسجد از طبقه دوم این مسجد که تازه بازسازی شده بازدید کرد.

پیرانشهر اولین مقصد استاندار آذربایجان‌غربی؛ تبیین ظرفیت‌ها، خوشحالی مردم

در ادامه پس از اقامه اذان ظهر استاندار اذربایجان غربی به همراه مدیران کل دستگاه های اجرایی استان با حضور در صحن مسجد نماز ظهر را با امامت ماموستا «محمد رحمت‌پور» اقامه کرد که در خود حرکتی ماندگار و گامی برای وفاق و همدلی در این شهرستان مرزی بود.

در ادامه برخی از هیات امنای مسجد هم در خصوص تجهیز بخش های باقی مانده مسجد و فرش مناسب مسجد با استاندار آذربایجان غربی بحث و مشورت کردند و این دید ار صمیمی در نوع خود بی‌نظیر و از نگاه مردم قابل تقدیر بود.

نشست با معتمدان و مسوولان دستگاه های اجرایی پیرانشهر

یکی از دیگر از برناهه های استاندار آذربایجان غربی در پیرانشهر نشست نشست با معتمدان، روحانیون، بازاریان و مسوولان دستگاه های اجرایی پیرانشهر بود که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد و در ابتدا درد دل و دغدغه های اقشار مختلف مردم را شنید.

استاندار آذربایجان غربی گفت: عواید مرز تمرچین باید در زندگی مردم منطقه تاثیر مستقیم داشته و ساز و کاری برای بازگشت سود مرز به مردم منطقه اندیشیده می شود.

رضا رحمانی اضافه کرد: مرز تمرچین و موقعیت مرزی یکی از ظرفیت های بزرگ شهرستان پیرانشهر و استان است که باید در مسیر ارتقای شاخص های توسعه ای از آن استفاده بهینه شود.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: محصولاتی همچون کاشی و سرامیک و فرش ماشینی و دست بافت علاوه بر مشتریان عراقی در سایر کشورهای اروپایی نیز بازار فروش و خواهان دارد که از طریق این مرز قابل مراوده است.

وی افزود: ظرف یک هفته عمده مسایل و مشکلات مرز تمرچین توسط مدیران و افراد باتجربه احصا و برای تصمیم گیری به مرکز استان ارجاع داده شود.

وی بیان کرد: در مناطقی که به لحاظ کشاورزی مستعد است، باید شهرک های کشاورزی و برای مناطق که دارای معادن غنی بوده باید شهرک های معدنی و صنعتی در دستور کار قرار گیرد.

رحمانی آذربایجان غربی را یکی از مناطق امن کشور برای سرمایه گذاری دانست و گفت: برای جذب سرمایه گذار خارجی ابتدا باید زمینه سرمایه گذاری برای افراد بومی و داخلی کشور فراهم کرد و سپس به دنبال افراد خارجی رفت.

وی ضمن دعوت مردم به وفاق و همدلی افزود: برای مدیریت آذربایجان غربی شمال و جنوب استان مطرح نیست و کسانیکه به دنبال تفرقه باشند به خود و استان خیانت می کنند.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: اقتصاد مردم پیرانشهر و رونق کسب و کار شهروندان با وضعیت مرز و مراودات آن عجین شده است ومردم ما سهم بسیار اندکی از مراودات مرزی را داشته و همین افزایش سهم و رونق کسب و کار یکی از مطالبات بحق شهروندان محسوب می شود.

کمال حسین پور با بیان اینکه وجود مرز به لحاظ ترافیکی، تردد خودروهای سنگین و آلودگی صوتی و هوا به دنبال داشته است، اضافه کرد: در دوران جنگ تحمیلی علی رغم تهاجم به پیرانشهر اجازه ندادیم ذره ای از خاک وطن به دست دشمن بیافتد و براین اساس ضروری است مردم بیشتر از برکات مرز بهره‌مند شوند.

فرماندار پیرانشهر نیز گفت: پیرانشهر با داشتن ۵۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از قطب تولیدات مواد غذایی و مایحتاج مردم منطقه است.

خضر کاک درویشی بیان کرد: همچنین سالانه ۴۶۰ هزار تن چغندرقند از اراضی پیرانشهر تولید شده که از این حیث هم این شهرستان دارای رتبه اول استان و سوم کشوری را دارد.

وی با بیان اینکه ۹۲ درصد جمعیت روستایی پیرانشهر از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند، افزود: تا پایان سال جاری و باتوجه به پروژه های در دست اقدام حدود ۹۸ درصد روستاییان به شبکه سراسری گاز متصل خواهند شد.

بازدید از شهرک صنعتی پیرانشهر

پایان بخش برنامه های سفر استاندار آذربایجان غربی، بازدید از ۲ وحد تولیدی فعال از جمله واحد «سیم و کابل پیام افشان» و «کارخانه لوازم خانگی طراحان نوروز افروز» در شهرک صنعتی پیرانشهر بود و از نزدیک با قابلیت ها و مشکلات این ۲ واحد که بیشترین محصولات تولیدی آنها صادراتی است، مورد بررسی قرار دارد.

واحد «سیم و کابل پیام افشان» پیرانشهر با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و ۵۰۰ تُن یکی از واحدهای فعال در شهرک صنعتی پیرانشهر است که از سال ۱۳۸۸ راه اندازی شده و در این واحد ۶۵ نفر مشغول کار هستند.

«کارخانه لوازم خانگی طراحان نوروز افروز» نیز که در زمینه تولید لوازم خانگی از جمله آبگرمکن فعالیت می کند، سالیانه یک هزار و ۵۰۰ دستگاه تولید و روانه بازار می کند و هم اکنون ۶۵ نفربه صورت مستقیم در این واحد مشغول فعالیت هستند.

شهرک صنعتی پیرانشهر که در مسیر جاده پیرانشهر- نقده قرار دارد دارای ۴۸ واحد صنعتی است که از این تعداد هم اکنون ۲۸ واحد فعال و بقیه نمیه فعال و راکد هستند.

کلام آخر

استاندار آذربایجان غربی در پایان سفر خود به پیرانشهر و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آذربایجان غربی دارای قابلیت ها و پتانسیل های خاصی در زمینه های مختلف است و جایی از این استان پتانسیل برای توسعه صنعت است، این اقدام باید انجام شود و زیرساخت های برای سرمایه گذار بخش صنعت فاید فراهم شود و جایی که کشاورزی حرف اول را می زند باید شهرک های کشاورزی احداث شود.

رحمانی افزود: اگر این اقدامات انجام شود هم زمینه ورود سرمایه گذاری داخلی و خارجی به استان فراهم می شود و هم با حمایت از تولید کنندگان بومی منطقه زمینه ایجاد بازار فروش تولیدات و امکان معرفی بیشتر این محصولات فراهم می شود.

رحمانی نگاهی هم به تغییر مدیران کل و فرمانداران هم انداخت و افزود: همانگونه در آیین معارفه هم اعلام شد، مسوولان باید تمام توان خود را در خدمت رسانی به مردم به کار بگیرند و در طول زمان و جایی که لازم شد، تغییرات انجام می شود و شاید برخی افراد ارتقا یابند و یا حذف شوند و افراد جدیدی به این مجموعه اضافه می شود اما اکنون ما نباید کارها را متوقف کنیم.

پیرانشهر با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha