به گزارش ایرنا، پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی همزمان با سراسر کشور از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز شده بود که با تمدید ۶ روز سوم دی ماه پایان یافت.
بنابراین گزارش بر اساس برنامه ریزی مرکز آمار ایران جا ماندگان از طرح سرشماری کشاورزی نیز تا سوم دی ماه فرصت داشتند اطلاعات خود را در سامانه ثبتنام بهرهبرداران کشاورزی ثبت کنند.
ماموران سرشماری کشاورزی در این مدت به ۴۸۹ هزار خانوار روستایی مازندران مراجعه کردند که ۲۹۴ هزار بهره بردار کشاورزی شناسایی و اطلاعات آنان در قالب ۱۸۰ پرسش ثبت و ضبط شد.
طبق بررسی سابقه سرشماری کشاورزی ۱۰ سال گذشته مازندران، اطلاعات ۳۲۲هزار بهره بردار بخش کشاورزی به ثبت رسیده است که نسبت به آمار ۲۹۴ هزار بهره بردار حدود هشت درصد کمتر از دوره پیش است.
مرکز آمار ایران طبق برنامه ریزی به مدت یک هفته راستی آزمایی سرشماری کشاورزی مازندران را آغاز کرده است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
طبق اعلام رسمی فائو کشورها باید هر ۱۰ سال سرشماری کشاورزی انجام بدهند.
نظر شما