خبر فوری: رفع فیلترینگ

افزایش ۱۷ درصدی بارندگی پاییزی در مازندران

ساری- ایرنا- میانگین بارش باران در پاییز به عنوان نخستین فصل از سال زراعی جاری در مازندران ۲۵۹ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت  و همچنین سال گذشته که ۲۲۲ میلی متر بوده، ۱۷ درصد افزایش را نشان می دهد.

به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش هواشناسی مازندران از مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، اگرچه در مهر و آبان ماه امسال بارش باران نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایشی بوده است اما در آذرماه با کاهش ۱۲ درصدی روبرو شده است.

بنابر این گزارش میانگین بارش آذر سال ۱۴۰۳ استان مازندران ۵۲ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۶۸ میلی متر بوده، حدود ۲۳ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۶۰ میلی متر بوده، حدود ۱۲ درصد کاهش داشته است.

طبق داده‌های آماری، مازندران مهرماه را به عنوان نخسیتن ماه از فصل زراعی جدید، با ۴۸ درصد افزایش بارندگی نسبت به مدت مشابه بلند مدت و هشت درصد بیشتر درمقایسه با مهر ماه سال گذشته، پشت سر گذاشت.

میانگین بارش آبان امسال استان ۱۰۴ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۸۰ میلی متر بوده، حدود ۲۹ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۶۷ میلی متر بوده، حدود ۵۵ درصد افزایش داشته است.

اهمیت بارندگی در فصل پاییز مازندران به کشت چهار محصول مهم در این فصل است یعنی کلزا، گندم، جو و علوفه مهم‌ترین محصولات کشاورزی پاییزه مازندران است، نکته مهم‌تر این که ۹۰ هزار هکتار از کشت پاییزه استان در دیمزارها است که فقط با بارندگی های به موقع پاییزی کشت و کار رونق آن می گیرد، یعنی با افزایش بارندگی مهر و آبان ماه امسال به مراتب زمینه کشت پاییزه طبق برنامه ریزی برای ۲۱ هزار هکتار کلزا، حدود ۶۰ هزار هکتار گندم و افزون بر ۸۰ هزار هکتار انواع علوفه از جمله جو، گیاهان علوفه ای، صیفی و سبزیجات فراهم شد.

بر اساس گزارش هواشناسی مازندران میانگین بارش ۹ ماهه امسال مازندران ۵۷۸ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۴۸۲ میلی متر بوده، حدود ۲۰ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۹۷ میلی متر بوده، حدود ۱۶ درصد افزایش داشته است.

داده‌های آماری مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان می دهد که میانگین دمای هوای سه ماهه مهرو آبان آذر ماه مازندران ۱۰.۳ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۹.۴ درجه سلسیوس بوده، ۹ دهم درجه سلسیوس افزایش و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۱۲.۵ درجه سلسیوس بوده، ۲.۲ درجه سلسیوس کاهش نشان می دهد.

همچنین میانگین دمای ۹ ماهه امسال استان مازندران ۱۴.۱ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۴.۱ درجه سلسیوس بوده، ۱.۲ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶.۳ درجه سلسیوس بوده، یک دهم درجه سلسیوس کاهش داشته است.

افزایش ۱۷ درصدی بارندگی پاییزی در مازندران

افزایش حجم ذخیره آب در سد های مازندران

داده های شرکت آب منطقه ای مازندران نشان می دهد که ذخیره آب در سدهای استان به ۲۵۷ میلیون مترمکعب رسید که نشان می‌دهد معادل ۵۸ درصد از مخازن سدهای استان پُر شده است.

بنابراین گزارش ذخیره آب در سد شهید رجایی ساری به ۱۰۸ میلیون مترمکعب رسید درحالی که ذخیره سد در مدت مشابه سال قبل ۳۷ میلیون مترمکعب بوده است. حجم ذخیره آب در سد البرز به ۱۲۱.۵ میلیون مترمکعب معادل ۸۶ درصد و سدمیجران رامسر ۷.۵ میلیون مترمکعب معادل ۹۵ درصد حجم ذخیره سد است.

آب و هوای معتدل خزری جلگه های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود که در آن به دلیل کمی فاصله کوهستان و دریا رطوبت تجمع یافته و به بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل می انجامد. میانگین بارندگی سالیانه در نوار ساحلی مازندران حدود یکهزار میلی متر است که از غرب به شرق کاهش می یابد.

آب و هوای کوهستانی مازندران از ۲ نوع معتدل در دامنه های البرز تا سرد در قلل و ارتفاعات بالاتر از سه هزار متر متغیر است. کاهش میزان بارندگی سالیانه، کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه، زمستان های سرد همراه با یخبندان های طولانی و تابستان های کوتاه از ویژگی های مناطق کوهستانی مازندران است.

قرارگیری مازندران در حاشیه دریای خزر سبب شده است تا این استان در طول سال از آب و هوایی همسایگانی چون سرزمین سیبری، دریای مدیترانه و دریای خزر و فلات مرکزی ایران متاثر شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha