نگاه سیلقه ای سبب فاصله شهرهای البرز با آمایش سرزمین شده است

کرج – ایرنا- مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز و عضو شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه براساس سند آمایش سرزمین برای هر یک از شهرها از جمله کرج کارکرد خاص مانند صنعتی یا باغشهر دیده شده است ، گفت : نگاه سلیقه ای عامل فاصله با هدفگذاری سند آمایش بالا دستی شده است.

حجت الاسلام "علیرضا سعیدی" روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: یکی از اقدامات که در مدیریت شهری باید مورد توجه بگیرد نقش و کارکرد شهرها در سند آمایش سرزمینی کشور است ؛ اسناد بالادستی در این زمینه عالمانه، دقیق و منطقی برای پیشرفت و توسعه کشور در نظر گرفته شده و برای هر یک از شهر ها در توسعه کشور نقش ویژه تعریف شده است .

وی بیان کرد: مدیران شهرها از جمله کلانشهر کرج باید به نقش تعیین شده سند آمایش سرزمین توجه جدی داشته باشند که اگر از مدار خارج شود به پیکره شهری آسیب وارد می کند.

مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز و عضو شورای اسلامی شهر کرج گفت: اگر برای هر شهر نقش کارکردی به طور مثال در زمینه صنعتی دیده شده باشد هر اقدامی خارج از این چارچوب به زیر ساخت های آن شهر آسیب وارد می کند.

سعیدی افزود: هر یک از شهرها می بایست براساس نقشی که برای آن هاتعیین شده ، حرکت کنند تا توسعه کشور محقق شود.

نگاه سیلقه ای سبب فاصله با آمایش سرزمین در شهرهای البرز شده است

وی بیان کرد: طرح های تفصیلی و جامع کلانشهر کرج و سایر شهرهای استان البرز بایستی در چارچوب آمایش سرزمین تدوین ، طراحی و اجرایی شود که البته افزون بر مسوولان استانی، شورای عالی معماری و شهرسازی کشور این طرح ها را با اسناد بالا دستی تطبیق می دهد.

مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرزگفت : پس از تدوین و تصویب طرح های تفصیلی و جامع آنچه سبب انحراف از مسیر می شود، نگاه سلیقه به توسعه شهری است که خارج از چارچوب دیده شده در طرح های جامع و تفصیلی به آن عمل می شود.

وی بیان کرد: هنوز مدیریت شهری کرج در بحث انطباق نقشه مهندسی طرح های تفصیلی و جامع با واقعیت های شکل گرفته در شهر هیچ گونه اطلاعاتی ارائه نداده است .

سعیدی گفت : باید نقشه ها با برنامه های عملیاتی همخوانی داشته باشد تا توسعه شهری اتفاق بیفتد؛ آمایش سرزمین مبتنی بر سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور است که اهدافی برای توسعه شهری و همه جانبه کشور در آن تعیین وتعریف شده است که در این نقشه برای هر شهر و روستا نقشی تعیین شده است.

مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز و عضو شورای اسلامی شهر کرج گفت : هر یک از شهرهای کشور مانند کرج، تهران، اصفهان و روستاها براساس آمایش سرزمین نقشی دارند که متاسفانه ما توجه به نقش اصلی خود نداریم و به سلایق و علایق خودمان امور شهر را پیش می بریم .

وی ادامه داد: هرچند ممکن است سلایق در کوتاه مدت و میان مدت آثار مثبتی داشته باشد اما در بلند مدت نتیجه عکس خواهد داد؛ به طور مثال یک شهر در نگاه آمایش سرزمین انسان محور دیده شده است اما در عمل خودرو محور می شود و از نقشه آمایش سرزمین فاصله می گیرد.

عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطر نشان کرد: لازمه مدیریت واحد شهری اصلاح قوانین است که شورای شهر کرج رویکرد مدیریت واحد شهری را در سیاست ها و اندیشه ها داشته است .

مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز و عضو شورای اسلامی شهر کرج گفت : شورای شهرکرج به موضوع ارتقای مدیریت شهری توجه دارد اما این کافی نیست و لازمه هماهنگی دستگاه های اجرایی قانون است که باید اصلاح قوانین درسطح ملی شکل بگیرد .

سعیدی افزود: ما در دوره گذار هستیم که بایستی مدیریت واحد شهری را رقم بخورد و شهرداری هامکلف هستندو الباقی اگر چه بر اساس قانون اساسی تکالیفی دارند اما درموضوعات مقررات بعدی جدی گرفته نشده است.

افزایش ۶۰۰ میلیارد ریالی بودجه فرهنگی کرج

نگاه سیلقه ای سبب فاصله با آمایش سرزمین در شهرهای البرز شده است

عضو شورای اسلامی شهر کرج در بخش دیگری از سخنانش گفت : بودجه بخش عمران فرهنگی این کلانشهر در بازبینی متمم سال جاری ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت و بک هزارو۱۷۰ میلیارد ریال رسید.

سعیدی ادامه داد: برای تجهیز و تکمیل رصد خانه شهرداری کرج حدود ۴۰۰میلیارد ریال اختصاص یافته ضمن آنکه اعتباراتی برای بخش های عمران فرهنگسراها در دستور کار داریم .

وی گفت : در بودجه فرهنگی کرج ۲۰۰ میلیارد ریال ریال برای تعمیر،تجهیز و زیباسازی مساجد اختصاص یافته است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha