به گزارش خبرنگار ایرنا، علی تقیپور روز چهارشنبه در آیین جشن ویژه ولادت باسعادت حضرت فاطمه(س)که با عنوان «ماه بانو» در مشهد برگزار شد افزود: خداوند نعمتی را که به زنان داده به مردان نداده و آن نعمت بزرگ مادری است و بانوان ما در کنار همسرداری و فرزندداری، در مسایل و موضوعات مختلف جامعه هم نقشآفرین هستند.
وی ادامه داد: بانوان، تاثیرگذاری بسیارزیادی در تمامی حوزهها داشتند که یکی از آنها حوزه سلامت است و جمع زیادی از بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه بانوان هستند و ما افتخار آفرینی بانوان این دانشگاه را در تمامی حوزهها از جمله فرهنگی، قرآنی، علمی، پژوهشی، ورزشی و آزمونهای بورد تخصصی دیدهایم.
فعالیت بیش از ۱۵ هزار بانوی شاغل در علوم پزشکی مشهد
مسوول امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این آیین گفت: در این دانشگاه ۱۵ هزار و ۵۰۰ بانوی شاغل فعالیت دارند که ۱۰ هزار و ۸۷۴ نفر در مشهد و بقیه در شهرهای تابعه این دانشگاه خدمت میکنند.
دکتر نغمه رزاقی افزود: رده سنی بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بین ۲۱ تا ۵۷ سال، میانگین سنی آنان حدود ۳۸ سال و بیشترین گروه سنی بین ۳۰ تا ۴۵ سال است.
وی ادامه داد: در میان بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزار و ۳۴۸ نفر دارای مدرک دکتری، هزار و ۲۹۹ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۱۰ هزار و ۱۵۳ نفر دارای مدرک لیسانس، ۸۲۵ نفر دارای فوق دیپلم و هزار و ۸۷۵ نفر دارای مدرک دیپلم هستند.
مسوول شورای سیاستگذاری بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در هر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک رابط بانوان داریم و در بحث توانمندسازی و ارتقای مهارتهای عمومی زنان شاغل هم برنامههای بسیارخوبی برگزار شده است که یکی از مهمترین آنها برنامه «مثبت زندگی» بود و در کنار آن دورههای مهارتی و مطالعاتی و همچنین برنامههای اردویی بانوان برگزار شد.
رزاقی افزود: در کارگروه پژوهشی زنان هفت طرح به تصویب رسید که در این حوزه فرزندآوری، فرزندپروری و جوانی جمعیت بهطور ویژه مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در هفته بزرگداشت مقام زن و مادر جشنواره های فرهنگی و هنری شکوه مادری و ماه بانو و نمایشگاه توانمندی بانوان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد و خدمات غربالگری بانوان ارائه گردید.
مسوول شورای سیاستگذاری بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از دیگر کارهای خوب انجام شده در حوزه بانوان میتوان به فعال شدن مهدکودکهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اجرای طرح صلح و سازش، بهینهسازی ساعت کاری بانوان، فعال شدن کارانه آموزشی بانوان، فعال شدن دفتر مشاوره در کوهسنگی، مشاوره زوجین جدید، تشکیل صندوق قرض الحسنه دانشگاهی، پیگیری ساعت ورزش بانوان در طول هفته به مدت ۹۰ دقیقه، پیگیری حق عائله مندی بانوان و پیگیری غربالگری دهان و دندان اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، در مراسم بزرگداشت روز زن دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۲۴۰ بانوی شاخص و برگزیده این دانشگاه در سطوح استادی و کارمندی و ۲۲۰ برگزیده جشنواره «ماه بانو» قدردانی شد.
اختصاص بودجه برای آموزش و ارتقای سواد سلامت زنان، هزینه نیست
رییس کمیسیون بانوان و شورای اسلامی شهر مشهد نیز در آیین افتتاح پویش«شمس» (شهر، مادر، سلامتی) گفت: بودجه مصرف شده در راه آموزش و ارتقا سواد سلامت زنان، نه تنها هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری ارزشمندی است که سالیان سال تبعات مفید و موثر خود را نشان خواهد داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه سلیمی روز چهارشنبه با تاکید بر جدی گرفتن غربالگریهای سلامتمحور به خصوص غربالگریهای سرطان افزود: تجربه ما در انجام غربالگری سرطانهای زنان در یکی از مجموعههای شهرداری بسیار ارزشمند بود چرا که توانستیم با غربالگریهای بسیار کم هزینه موارد قابل توجهی از سرطان را در این بانوان شناسایی کنیم که با توجه به شناسایی بهنگام، افراد به خوبی درمان شدند و بیمار شناسایی شده منجر به فوت نداشتیم.
وی ادامه داد: همین موارد اگر در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی میشدند حتما پرهزینهتر در درمان بودند و چه بسا فرصت طلایی درمان نیز از دست میرفت.
به گزارش ایرنا، آیین افتتاح پویش شمس(شهر، مادر، سلامتی) نیز با هدف ارتقای سبک زندگی سالم و بهداشت مادران امروز پنجم دی ماه با حضور مادران محلات حاشیه شهر در محل فرهنگسرای کودک و آینده مشهد برگزار شد.
در حاشیه این پویش بسته مکملهای دارویی ویتامین دی و آهن از سوی نظام پزشکی مشهد به مادران شرکت کننده در این پویش اهدا گشت.
نظر شما