به گزارش ایرنا، دبیر این همایش در حاشیه برگزاری آن به خبرنگار ایرنا گفت: سبکها و تکنیکهای نوین گوهرتراشی، نوآوریهای گوهرشناسی، روشهای پیشرفته در بهسازی و ارتقای گوهر سنگها، اکتشاف گوهرسنگها، روشهای کارآمد و نوین تجاری سازی گوهر سنگها، روشهای اکتشافی مدرن کانیهای صنعتی، کاربرد هوش مصنوعی در گوهرشناسی و روشهای نوین شناسایی شهاب سنگها از مهمترین محورهای این همایش است.
مرتضی رزم آرا با بیان اینکه ۲۰۰ نفر از استادان هیات علمی دانشگاههای کشور، طراحان، گوهرشناسان و دانشجویان حوزه معدن در این همایش حضور دارند، افزود: این همایش به عنوان فرصتی برای معرفی توانمندیهای علمی و صنعتی ایران در حوزه گوهرشناسی است.
وی ادامه داد: کشور ما دارای معادن و گوهر سنگهای زیادی است، اما چنان که باید از این ظرفیت در سطح جهانی استفاده نکرده ایم.
دبیر اجرایی همایش ملی گوهرشناسی و کانیهای صنعتی بیان کرد: باید تمامی گوهرسنگهای ما دارای گواهی اصالت باشند تا قابل عرضه در بازار جهانی باشند.
رزم آرا گفت: برای رقابت با دیگر کشورها باید سرمایهگذاری کنیم و اگر از این کار غفلت نماییم هیچ سهمی در بازار جهانی نخواهیم داشت.
دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانیهای صنعتی از پنجم تا هفتم دی ماه به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
خراسان رضوی از ظرفیت بالایی در زمینه گوهرسنگها و تولید زیورآلات آنها برخوردار است که نیاز به توجه ویژه و توسعه این ظرفیت ها یا بهبود فعالیت ها در این زمینه دارد.
هم اکنون سه هنرستان تراش سنگ های قیمتی و دو موزه سنگ در خراسان رضوی وجود دارد و مرکز ملی گوهرسنگها در فضایی به وسعت هفت هزار مترمربع و مرکز نوآوری جواهرات و گوهرسنگها در فضایی به گستره ۶۰۰ مترمربع در حال ساخت است.
۸۴۰ نفر آموزش دیده در صنعت گوهر یا سنگ تراشی در خراسان رضوی فعال است، یک مرکز گوهرشناسی در استان وجود دارد که تنها پژوهشکده سنگ در کشور است.
همچنین ۶۷۰ مغازه سنتی در حوزه تراش و فروش سنگ های قیمتی در بازار رضا واقع در پیرامون حرم مطهر رضوی فعال است.
نظر شما