منصور دیان اردستانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: تامین امنیت غذایی مردم مهمترین ماموریت سازمان جهاد کشاورزی قم است و به همین منظور تلاش کردیم با استفاده از برنامههای حمایتی همچون اجرای طرح تولید قراردادی، ظرفیت تولید گوشت قرمز را در استان افزایش دهیم.
وی با اشاره به برنامه سازمان جهاد کشاورزی قم برای افزایش هرچه بیشتر سطح تولید محصولات دامی، افزود: همچنین در ماههای گذشته تلاش خوبی برای تامین و تدارک هرچه بهتر نهادههای مورد نیاز دامداران فعال در قم صورت گرفت و همین موضوع نقش مهمی در افزایش سطح تولید گوشت قرمز در استان خواهد داشت.
گفتنی است سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار راس گوسفند پرواری (طی دو دوره ۶ ماهه، هر دوره حدود ۱۵۰ هزار راس) بهمنظور تامین گوشت قرمز در قم پرورش مییابند. به طور میانگین سالانه بیشاز هشت هزار تُن گوشت قرمز از دام سبک پرورش یافته در قم تولید میشود.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال حدود ۹۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما