جمع‌آوری دکه‌های غیر مجاز بین راهی در بخش کجور مازندران +فیلم

نوشهر- ایرنا- دکه ها و واحدهای پذیرایی ناهمگون با طبیعت و غیر مجاز از آنجایی که حاشیه جاده های جنگلی و راه های کوهستانی خطه غربی مازندران به ویژه در بخش کجور را در سیطره خود قرار داده اند، افزون بر بروز مشکلات برای مسافران و گردشگران بلکه به مکانی برای ریختن زباله ها در طبیعت زیبا و سرسبز این مناطق تبدیل شده اند که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس از جمع آوری این دکه ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بیشتر جاده های جنگلی و کوهستانی شهرهای مازندران به ویژه در غرب استان که مسافران و گردشگران سیر در آن را برای استفاده از طبیعت و زیبایی هایی آن انتخاب می کنند، با برافراشتن دکه ها و واحدهای پذیرایی قرق شده اند، سازه های ناهمگونی که چون زخم ناسور هر روز وسعت بیشتری می گیرد تا به باتلاقی برای انباشت زباله تبدیل شود.

این واحدهای پذیرایی، رستوران ها، دکه ها، دستفروشان و واحدهای کوچکی با سازه های سبک و موقت عمدتا با ترحم کسب درآمد و اشتغال توسط متولیان امر نادیده گرفته می شوند در حالی که تجربه ثابت کرده است در آینده نه چندان دور سازه های آهنی با تغییر کاربری جای آنها را خواهد گرفت تا ضرب المثل " قوز بالای قوز " مصداق عینی پیدا کند.

بیشتر این واحدها بدون مجوز نظیر دکه های موقت عموما با پارچه و چوب در فاصله اندک با آسفالت جاده های کوهستانی ساخته شده اند و نکته جالب این که همین دکه ها تا چند سال پیش تنها در حد قرار دادن یک اجاق گاز پیک نیکی برای عرضه چای فعالیت داشتند و به مرور خود را به دکه های عرضه تنقلات و غذاهای سرد و بیسکویت و شکلات ارتقاء دادند و اکنون در حال حرکت به سمت تبدیل شدن به فروشگاه های عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی و رستوران داری هستند.

بسیاری از این اتراقگاه های موقت در گذشته به صورت فصلی و هنگام اوج گیری سفر گردشگران فعالیت موقت داشتند اما این روزها دیگر فصل گردشگری و غیر گردشگری نمی شناسند و تمام ایام سال به فعالیتشان با اندکی تغییر در ارائه خدمات ادامه می دهند و گاهی در حد اقامت موقت شبانه هم سرپناه در اختیار افراد مشتاق قرار می دهند.

جمع‌آوری دکه‌های غیر مجاز بین راهی در بخش کجور مازندران +فیلم

به عقیده کارشناسان، بی توجهی به آسیب های این واحدهای خدماتی که چندان هم با توجه به ماهیت زیبایی طلبی گردشگری طبیعت به فعالیتشان نیاز نیست، می تواند خطر تردد در جاده های کوهستانی را مضاعف کند، ضمن این که تبعات اجتماعی فعالیت شبانه روزی آنها در تمامی فصول سال هم باید مورد توجه قرار گیرد.

نگاهی به حاشیه جاده های جنگلی غرب مازندران نشان می دهد که حضور پر تعداد دست فروشان صنایع دستی و تولیدات محلی و دکه های پذیرایی و آلاچیق هایی برای حضور مسافران و گردشگران گذشته از بی نظمی بصری و تحت الشعاع قرار دادن زیبایی های طبیعت، گره ای برای تردد ایجاد می کند.

در این پیوند رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس گفت: متاسفانه تعدادی از دکه های غیر مجاز بین راهی در بخش کجور در محدوده "ایواز روخانه" سال ها در اراضی ملی احداث و مشغول عرضه انواع محصولات کشاورزی بودند و پس از پرونده سازی و سیر مراحل قانونی حکم تخریب و جمع آوری این دکه ها صادر شد.

وحید مشایخ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حکم جمع آوری این دکه ها از ماه ها پیش صادر شده بود منتهی به علت در اختیار نداشتن ماشین آلات مانند لودر روند اجرای آن دچار وقفه شد و روز گذشته این حکم اجرا و تعدادی از این دکه ها هم تخریب و جمع آوری شد.

وی اظهار کرد: متصرفان در این محدوده بیش از یک دهه اقدام به ساخت دکه در ابعاد وسیع کرده بودند و با اینکه بارها به آن ها اخطار داده شد که نسبت به جمع آوری این دکه ها اقدام کنند ضمن آنکه چشم پوشی می کردند بلکه هرسال هم به مساحت این دکه ها اضافه می شد.

این مسوول گفت: برابر ضوابط و مصوبه قانونی، آن دسته از افرادی که قصد اجرای طرح های گردشگری در چنین نقاطی از اراضی ملی را دارند در صورت اهلیت داشتن می توانند با ارایه اسناد و مدارک مدنظر و بررسی این اسناد در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت در مزایده شرکت کنند و آن زمان برای واگذاری این عرصه هیچ منع قانونی وجود ندارد.

اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس حدود ۱۵۶ هزار هکتار عرصه طبیعی و مرتعی زیر پوشش دارد که بخشی از عرصه های طبیعی کجور نوشهر هم زیرپوشش این دستگاه اجرایی قرار گرفته است.

بخش کجور نوشهر با برخورداری از ۲ نقطه شهری و ۶۴ نقطه روستایی در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی نوشهر واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha