به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز پنجشنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز و سایر مجموعههای درمانی خوزستان در دوران سخت کرونا تلاشهای فراوانی داشتند که شایسته تقدیر دارد.
وی افزود: در حال حاضر حوزه سلامت کشور با چالش هایی روبرو است ضمن اینکه اعتبارات بیمه ها نیز محدود شده و پرداختها با تاخیر انجام می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: برخی از استان ها نیز مشکلات ویژه خود را دارند چرا که یک سری عقب ماندگی ها وجود دارد که سابقه قدیمی دارد و حمایت و توجه به این استان ها ضروری است.
وی تصریح کرد: در خوزستان به رغم برخورداری فراوان، دارای عقب ماندگی مختلفی است و جای تعجب دارد که این استان پر از صنایع و ذخایر چرا باید پس از چندین دهه با چالش های موجود همراه باشد.
رئیسی یکی از دلایل اصلی وجود برخی بیماری های استان را ناشی از فعالیت صنایع آلاینده عنوان کرد و گفت: این صنایع معمولا کمتر پاسخگوی استان ها هستند و اگرچه نقش ملی دارند اما باید مسئولیت محلی خود را نیز به درستی انجام دهند.
وی خاطر نشان کرد: تعریف ما از مسئولیت اجتماعی در بخش صنایع این است که به میزانی که خطرات سلامتی را در جامعه افزایش می دهند، به همان میزان با تعهد به مسئولیت های اجتماعی، چالش ها را جبران کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برخی استان ها میزان رسیدگی به مردم در حوزه بهداشت و درمان مناسب بود اما جنگ تحمیلی آسیبهای زیادی به این بخش وارد کرد که باید با مدیریت این کاستی ها جبران شود.
وی عنوان کرد: خوزستان در دوران دفاع مقدس نقش موثری برای مقابله با دشمن داشت و نباید اکنون جزو مناطق کم برخوردار باشد چرا که از نظر علمی نخستین دانشگاه معتبر را داشته، از نظر اقتصادی توانمندی بالایی دارد، تغذیه کشور از این استان است و نیروی انسانی برجستهای دارد.
رئیسی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز اکنون ظرفیت ارتقای جایگاه خود را دارد و رویکرد رئیس جمهور نیز در حوزه سلامت رویکرد مثبت است به همین جهت استاندار خوزستان را از میان جامعه پزشکی انتخاب کرده اند که بی شک در رفع مشکلات موثر است.
کسری بودجه حوزه درمان باید ریشه ای حل شود
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز روزانه ۷.۵ میلیارد تومان کسری بودجه دارد و نیاز است که تعرفه ها اصلاح شود ؛ برای تامین کسری ۹۷ هزار میلیارد تومانی در سطح کشور نیز تلاش شده اما باید این کسری را به صورت ریشه ای اصلاح کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرداختی به پزشکان تنها هشت درصد کل اعتبارات مجموعه بهداشت و درمان است در حالی که نباید به این سرمایه اجتماعی آسیب بزنیم.
وی افزود: در حال حاضر پرداختی از جیب مردم برای تامین دارو حدود ۶۶ درصد و برای آزمایشگاه حدود ۷۰ درصد است که بسیار رقم بالایی است در حالی که مردم باید تنها ۳۰ درصد پرداخت کنند و باقی آن را دولت و بیمه ها تقبل کنند.
رئیسی گفت: ناترازی تنها با تزریق پول به وزارت اصلاح نمی شود بلکه باید تعرفه ها اصلاح شده و پوشش های بیمه ای نیز قوی تر شده و بیمه تکمیلی و پایه نیز پوشش بهتری داشته باشند.
وی اظهار کرد: در حوزه بهداشت تلاش داریم به سمت تکمیل شبکه برویم و اگر کمبودی باشد نیز بر اساس نظام سطح بندی شبکه، آن را پیگیری می کنیم.
یکی از دغدغههای اصلی کشور ماندگاری پزشکان است
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از دغدغههای اصلی کشور ماندگاری پزشکان است که تنها بر عهده وزارت بهداشت و درمان نیست؛ بلکه امنیت، مسکن، مدرسه مناسب، خدمات اجتماعی و رفاهی نیز لازمه ماندگاری پزشکان است.
وی تاکید کرد: توسعه نفت در خوزستان انگیزه پزشکان را برای حضور در استان بالا برده بود و نیاز است صنایع مسئولیت های اجتماعی را به خوبی انجام دهند تا شاید خروج نیروی انسانی توانمند و متخصص از استان نباشیم.
به گزارش ایرنا، آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز روز پنجشنبه با حضور دکتر رئیسی معاون وزیر بهداشت و درمان، جمعی از نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری و مسئولان استانی در اهواز برگزار شد.
در این آیین دکتر دوستانی به عنوان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی اهواز معارفه و از تلاشهای دکتر سرپرست شوشتری قدردانی شد.
نظر شما