اربعین احیاگر ایثار حسینی است

تهران- ایرنا- نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه اربعین احیاگر ایثار حسینی است، گفت: اربعین بهترین الگوی تربیتی و احیاگر ایثار برای همه سنین و اقشار جامعه است.

به گزارش خبرنگار حج و اوقاف ایرنا، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب روز پنجشنبه - ۶ دی- در نشست علمی و تخصصی فرصت های تربیتی اربعین با موضوع کار گروه کودک و نوجوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین گفت: در انتقال آموزه‌های تربیتی به کودکان در آیین اربعین الگوسازی مهمترین عامل اثرگذار در این گروه سنی است.

وی ادامه داد: با نگاهی به گذشته می‌توان دریافت که رزمندگان عهد نبوی و دوران‌های بعد تنها با نگاه به این الگوها در صحنه ایثار باقی مانده اند.

اربعین احیاگر ایثار حسینی است

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: صحنه کربلا تنها صحنه‌ای است که الگوی تربیتی و ایثارگری برای تمام سنین و جنسیت‌ها وجود دارد. مهمترین عامل اثر گذار در تربیت کودکان علاوه بر مربی، شرائط محیطی و توصیه و دستورالعمل‌ها و الگوها هستند.

وی با اشاره به اینکه برخی اشعار برگرفته از اقیانوس معرفت و شعور برخاسته است، گفت: اربعین که احیاگر ایثار حسینی است این درسها به خوبی در آن آشکار است زیرا واقعه عاشورا برای همیشه تاریخ درس‌های تربیتی و اخلاقی و مدیریت دین‌ مداری و جوانمردی ارائه داده است.

نواب اظهار کرد: امیدورام بتوانیم در دنیا گرد این شمع و سفینه نجات قرار گرفته تا در قیامت مورد شفاعت آنها قرار بگیریم.

کودکان دیجیتالی را در یابید

حجت الاسلام محمد محمدی فرید یکی از اعضای شرکت کننده در این نشست علمی نیز طی سخنانی با موضوع نقش فناوری و رسانه ای اجتماعی در آموزش مفاهیم اربعین به نسل جدید گفت: بخشی از زائران اربعین را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند که به واسطه ارتباط مستقیم روزمره با دنیای فناوری به خصوص گوشی های همراه نسل زد یا کودکان دیجیتالی می گویند.

وی با تاکید بر اینکه باید فکری به حال این نسل کرده و آنها را دریابیم، اظهار داشت: این نسل در مقایسه با کودکان گذشته بسیار باهوش و متفاوت هستند و باید با برنامه ریزی دقیق بیش از این به فکر آنها باشیم.

محمدی فرید ادامه داد: عمده مشکلات این نسل ریشه در عدم اطلاعات کافی والدین در برخورد با کودکان دیجیتالی است، باید مشکلات این نسل را بشناسیم تا بتوانیم گره از مشکلات آنان باز کنیم.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم نسل دیجیتالی را آگاه کنیم باید از هم اکنون به فکر تربیت نیروهای انسانی کافی برای فعالیت در اربعین باشیم.

اربعین احیاگر ایثار حسینی است

انتقال صحیح تعلیم و تربیت سبب رشد جامعه می شود

علی اصغر احمدی از دیگر حاضرین در این نشست علمی و تخصصی گفت: با توجه به اینکه تصویر درستی از تعلیم و تربیت نداریم در مقابل نمی توانیم آن را نیز به درستی به نسل جوان انتقال دهیم در حالی که انتقال صحیح تعلیم و تربیت سبب رشده جاممه خواهد شد.

وی بیان کرد: اگر بتوانیم با بهره مندی از آموزه های دینی کودکان را در مسیر صحیح قرار دهیم در هیچ موجی گرفتار نشده و می توانند با آن مقابله کنند.

احمدی در ادامه سخنان خود با موضوع آثار روانشناختی پیاده روی اربعین بر کودکان ونوجوانان اظهار کرد: ما باید شنا کردن را به کودکان یاد دهیم تا در هر موجی غرق نشوند.

آیا فضای مجازی خطرناک است

محسن ربانی از دیگر شرکت کننده گان نیز طی سخنانی با موضوع ارتباط موثر مبلغان با کودکان در مسیر پیاده روی اربعین گفت: آیا فضای مجازی خطرناک است و باید کودکان را از آن دور نگه داریم یا اینکه آن را فرصتی دانسته و به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: کودکان در حین بزرگ شدن فضا را یاد می گیرند اما ما

نتوانسته ایم فضای دوم را برای آموزش آنان ایجاد کنیم

ربانی با بیان اینکه نسل جدید تغییر کرده یا ما نمی توانیم از ابزارها برای آنها استفاده کنیم، گفت: اربعین درس و فرصت مغتنم و بسیار بزرگی برای همگان به خصوص کودکان و نوجوانان است که باید از لحظه به لحظه آن برای تربیت نسل جدید استفاده کرد.

وی ادامه داد: ایجاد امید، خودباوری، معرفی الگوی مناسب برای آموزش کودکان و نوجوانان در اربعین بهترین و مناسب ترین راهکار برای جذب این نسل است.

اربعین احیاگر ایثار حسینی است

زمینه سازی برای کودکان و نوجوانان در اربعین ضروری است

حجت الاسلام مسعود شهیدی از دیگر سخنرانان این نشست علمی با بیان سخنانی با موضوع تصویر سازی مثبت و جذاب از اربعین در ذهن کودکان گفت: ایجاد زمینه سازی برای کودکان و نوجوانان در اربعین یکی از بهترین عملکردها و وظیفه مسئولان است.

وی ادامه داد: تعلیم و تربیت کودکان در اربعین مستلزم ایجاد زمینه سازی و بستر سازی برای این قشر از جامعه اربعین است.

نوجوانان دارای هویت موفق تر هستند

حجت الاسلام محسن بختیاری نیز با بیان سخنانی تحت عنوان چالش ها و موانع در اجرای برنامه های تربیتی در پیاده روی اربعین گفت: نوجوانان دارای در انجام فعالیت های محوله موفق تر عمل می کنند و اگر ما نتوانیم برای این نسل از جامعه هویت سازی نکنیم در آینده دچار مشکل خواهند شد.

وی اظهار کرد: اربعین فرصتی برای ایجاد هویت برای نوجوانان است که باید آن را مغتنم بشماریم.

بختیاری ادامه داد: نوجوانان امروزی نیازمند بسترسازی برای قیال و حرکت هستند زیرا که آنان پرسش های زیادی دارند که باید پاسخگوی آنان باشیم .

نگاه به کودکان ایرانی و عراقی متفاوت است

حجت الاسلام عبدالکریم صالحی نیز طی سخنانی با موضوع ایجاد تجارب مثبت و خاطره انگیز در کودکان از پیاده روی اربعین گفت: کودکان ایرانی با کودکان عراقی زمین تا آسمان تفاوت دارند که هر کدام نگاه ویژه خاص خود را طلب می کند.

وی با بیان اینکه اگر به نیازهای کودکان توجه کنیم قطعا می توانیم آنها را دریابیم گفت: نگاه به ادبیات عاشورا و مقاومت از دیگر مسایلی است که باید بیش به آن پرداخته شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha