به گزارش ایرنا، جلال عالی دهیار روستای کردکلای جویبار روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: نرگس کاران این روستا امروز همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره گل نرگس، هشت هزار شاخه گل نرگس را در قالب نذری که برای رونق محصولشان داشتند، به آستان قدس رضوی اهدا کردند.
وی افزود: این تعداد گلهای نرگس پیشکش شده به امام رضا (ع) سال آینده به۱۰ برابر افزایش میبابد.
هفتمین جشنواره گل نرگس در روستای تاریخی و گردشگری کردکلا جویبار از پنج روز قبل در ۶۰ غرفه برپا شده است و تا امروز جمعه ادامه یافت.
۱۰۳ هکتار گل نرگس در مازندران کشت میشود که بیشاز ۶۰هکتار آن در جویبار قرار دارد. ۸۰ درصد گل نرگس جویبار نیز در روستای کردکلا کشت میشود.
هفتمین جشنواره گل نرگس امروز جمعه همزمان با اوج برداشت این گیاه زمستانی در روستای «کردکلا» بخش گیلخواران جویبار پایان یافت.
نخستین برداشت گل نرگس از سطح ۱۰۰ هکتاری مازندران از نرگس زارهای جویبار که بخشی از نیاز گلفروشی های کشور را تامین می کند، از نیمه دوم آذر ماه شروع شده است.
طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران شهرستان جویبار کانون کشت گل نرگس در استان است و بر اساس برآوردهای رسمی ۷۰ درصد سطح زیر کشت این گل در جویبار واقع است، قائمشهر و ساری هم ۲ شهرستان دیگر مازندران هستند که کاشت گل نرگس در آنجا رواج دارد.
مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران، گیلان، گلستان و خراسان بازارهای گل نرگس مازندران هستند.
کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد و برداشت آن متناسب با شرایط آب و هوایی از نیمه دوم آذر تا اسفند هم به درازا می کشد.
کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود، بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.
سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.
گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.
گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.
نظر شما