اینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال- جنوب است

گرگان- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه استقرار کامل منطقه آزاد اینچه‌برون نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها دارد، گفت: اینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال- جنوب است و تصمیم نظام برای ایجاد منطقه آزاد در این مرز، اقدامی سنجیده بود.

به گزارش ایرنا، امیر یوسفی روز جمعه در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اظهار کرد: وظایف قانونی اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه مشخص شده و هر جایی که بخش خصوصی دچار چالش اتاق بازرگانی برای حل مشکل وارد عمل می‌شود.

وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ۱۰ کمیسیون دارد و تلاش ما رفع موانع از پیش پای تولیدکنندگان است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه وظیفه این شورا، احیای قوانین، مقررات و بخشنامه‌های مُخل فضای بهبود کسب و کار است، تصریح کرد: در سال جاری تاکنون ۹ جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با ۴۹ مصوبه و سال گدشته ۱۷ جلسه با ۸۹ مصوبه در استان گلستان برگزار شده است.

اینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال- جنوب است

یوسفی با اشاره به اینکه رونق اینچه‌برون نقش اساسی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند، افزود: زیرساخت‌های منطقه آزاد اینچه‌برون باید تامین و تقویت شود. فعالان اقتصادی این منطقه را مطلوب سرمایه‌گذاری می‌دانند و باید با تقویت زیرساخت، جذابیت لازم برای جذب سرمایه‌گذار انجام شود.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان خواستار تسهیل در واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در منطقه آزاد اینچه‌برون شد و گفت: قیمت متعادل و جذاب مساله دیگری است که می‌تواند جذب سرمایه‌گذار را در این منطقه سرعت دهد.

وی با بیان اینکه تاکنون برخی کشورها مانند روسیه، چین و بنگلادش برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اینچه‌برون اعلام آمادگی کردند، تاکید کرد: باید بستری فراهم شود تا همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای فعالیت در این منطقه اعلام آمادگی کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی باید برای رفع چالش‌های منطقه آزاد اینچه‌برون همراهی بیشتری داشته باشند، گفت: درآمد سرانه مردم استان گلستان کمتر از ۵۰ درصد میانگین کشوری است و گلستانِ محروم از ارز ارزان‌قیمت و بودجه‌های خاص استفاده نکرده است.

یوسفی اضافه کرد: استان گلستان تامین‌کننده امنیت غذایی کشور است که در سال‌های گذشته توجه زیادی به آن نشده و منطقه آزاد اینچه‌برون فرصتی برای پیشرفت و تحول استان گلستان است.

وی با بیان اینکه با تقویت زیرساخت‌ها، سرمایه‌گذار نیز برای سرمایه‌گذاری به منطقه آزاد اینچه‌برون می‌آید، افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان همه تلاش خود را برای جذب سرمایه‌گذار در این منطقه به کار خواهد گرفت و قول‌های دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی می‌تواند آرزوی دیرینه گلستانی‌ها را تحقق بخشد.

مدیرعامل منطقه آزاد اینچه‌برون نیز در این نشست اظهار کرد: از ۱۲ هزار و ۵۷۷ هکتار از وسعت منطقه آزاد اینچه‌برون، ۹ هزار سند ثبتی در این منطقه آزاد صادر شده است.

اینچه‌برون امن‌ترین کریدور شمال- جنوب است

حسن ملک‌حسینی افزود: گمرک منطقه آزاد اینچه‌برون افتتاح شد و مجوز چهار هزار هکتاری فاز دوم گمرک اینچه‌برون نیز اخذ شده که امیدوارم این پروژه نیز حداکثر در یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه در چشم‌انداز ۲۰ ساله، ۴۵ هزار شغل در منطقه آزاد اینچه‌برون ایجاد می‌شود، تصریح کرد: سال‌ها است که مسوولان استان گلستان برای تصویب منطقه آزاد اینچه‌برون تلاش کردند و این کار ۱۵ سال طول کشید.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: منطقه آزاد اینچه‌برون به دلیل اتصال به کشور چین منطقه‌ای استراتژیک است.

سعید صفوی تاکید کرد: با توجه به شکل‌گیری هشت منطقه جدید، بخش مسافری در مناطق آزاد جدید وجود ندارد که مجمع نمایندگان گلستان باید در ابن خصوص پیگیری جدی در مجلس داشته باشند.

وی با بیان اینکه جهش صادرات بدون زیرساخت معنی ندارد، افزود: زیرساخت راه‌آهن اینچه‌برون صفر است و از هفت سال گذشته تاکنون هیچ اقدامی در این منطقه انجام نشده است و راه‌آهن نیز از توان بخش خصوصی استفاده نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه تعرفه‌های ناعادلانه تجارت را در راه‌آهن اینچه‌برون را از رونق انداخته است، یادآور شد: درخواست ما دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اتصال راه‌آهن اینچه‌برون به منطقه آزاد اینچه‌برون است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم در این جلسه با بیان اینکه باید زیرساخت‌های مانند آب، برق، گاز در منطقه آزاد اینچه‌برون تقویت شود، اظهار کرد: برای توسعه منطقه آزاد اینچه‌برون ناامید نیستیم اما باید یک مزیت رقابتی برای جذب سرمایه‌گذاران در این منطقه ایجاد شود.

رضا مبصری افزود: ایجاد مزیت در بخش‌های مختلف از جمله تخفیف تعرفه‌ای، صرفه‌جویی در زمان و حذف بروکراسی اداری و حمل و نقل سریع به جذب سرمایه‌گذار در منطقه آزاد اینچه‌برون کمک می‌کند.

وی گفت: سرعت تخلیه در منطقه آزاد اینچه‌برون پایین است و صاحب واگن‌ها به این مساله دچار خسارت می‌شوند لذا راه‌آهن هم باید تسهیلات ویژه برای این بخش قائل شود.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان نیز در این نشست اظهار کرد: مرز اینچه‌برون قبل از شیوع کرونا تردد مسافری بسیار خوبی با ترکمنستان داشت اما اکنون از دوران اوج خود فاصله گرفته که یکی از مطالبات ما این است که مرز اینچه‌برون برای تردد مسافری باز شود.

 رمضان بهرامی با اشاره به اینکه چرا باید روزانه ۷۰۰ نفر از استان‌های همجوار تردد مسافری داشته باشند اما این مهم از استان ما محدود شود، افزود: ۲ هزار نفر در گمرک اینچه‌برون مشغول کار بودند که اکنون بیکار شدند و این منطقه جذابیت خود را از دست داده‌ است. چطور می‌توان از منطقه آزاد اینچه‌برون سخن گفت اما تردد مسافری در این مرز محدود باشد؟

وی با بیان اینکه رقیب اصلی منطقه آزاد اینچه‌برون کشورهای دیگر هستند، تصریح کرد: ‌کشورهای همجوار در این بخش پیشرفت‌های فراوانی داشتند و برای تحول در مناطق آزاد از جمله منطقه آزاد اینچه‌برون نباید دست روی دست گذاشت.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: در گذشته در مناطق آزاد بیشتر به ظرفیت واردات توجه شده حال آنکه سنگ‌بنای مناطق آزاد نگاه صادرات‌محور و تکیه بر صادرات غیرنفتی بود.

سیدهامان هاشمی با بیان اینکه یکی از ظرفیت‌های بزرگ مناطق آزاد بخش گردشگری است که باید شرایطی برای رونق گردشگری در منطقه آزاد ایجاد شود، تصریح کرد: با توجه به تجارب ارزشمند گلستان می‌توان اولین منطقه آزاد هوشمند را در منطقه آزاد اینچه‌برون ایجاد کرد.

نماینده مردم گنبدکاووس نیز در این جلسه اظهار کرد: هدف گلستان رونق منطقه آزاد اینچه‌برون است و اگر این مسیر با قدرت پیگیری شود رشد اقتصادی و ارتقای تولید ناخالص داخلی محقق خواهد شد.

عبدالحکیم آق‌آرکاکلی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی با کمک بخش خصوصی حل می‌شود، افزود: درخواست ما از شورای عالی مناطق آزاد رونق منطقه آزاد اینچه‌برون است تا با استفاده از این ظرفیت ویژه، تهدیدهای استان گلستان به فرصت تبدیل شود.

دبیر مجمع نمایندگان گلستان نیز در این جلسه با بیان اینکه اینچه‌برون یکی از بهترین مناطق آزاد کشور است، اظهار کرد: نباید در برابر مشکلات موجود، ناامید شویم و باید تلاش کنیم مشکلات منطقه آزاد اینچه‌برون حل شود.

رمصانعلی سنگدوینی با تاکید بر اینکه در ۱.۵ سال گذشته اقدامات خوبی در منطقه آزاد اینچه‌برون انجام شد، افزود: نادیده گرفتن این تلاش‌ها، بی‌انصافی است.

وی ابراز امیدواری کرد؛ ثمره سفر دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی به گلستان تحول منطقه آزاد اینچه‌برون باشد و فرودگاه بین‌المللی گرگان هم به منطقه آزاد اضافه شود.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار کرد: اینچه‌برون در مدت یک سال به این نقطه رسیده و راه سه ساله را یک ساله طی کرده است.

عبدالغفور امان‌زاده افزود: به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، منطقه آزاد اینچه‌برون در بین ۱۰ منطقه آزاد کشور شرایط مطلوبی دارد که باید قدردان اقدامات انجام‌شده باشیم و از بیان سخنان ناامیدکننده پرهیز کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به رونق منطقه آزاد اینچه‌برون امیدوار هستم، تاکید کرد: استاندار گلستان با تمام دغدغه به دنبال حل مشکلات استان است که همه باید همراه و همگام با ایشان برای توسعه استان گام برداریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha