به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی عبدالعلیزاده» روز شنبه در نشست «پیشرفت و توسعه مکران» که با حضور فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: مکران موقعیت راهبردی تجاری برای ایران دارد و می توان با تمرکز بر توسعه دریا محور کشور را ساخت.
وی با تاکید بر اینکه باید رابطه ایران را با سایر کشورها تسهیل کنیم و سازنده کنیم، ادامه داد: تعامل سازنده، یک رابطه دوطرفه است اینگونه نیست که فقط کشورهای خارجی در ایران سرمایه گذاری کنند بلکه ما نیز باید در دیگر کشورها واحدهای اقتصادی و تولیدی بسازیم و رابطه برد- برد ایجاد کنیم.
نماینده ویژه رئیسجمهور در اقتصاد دریامحور با اشاره به ویژگیهای منطقه مکران گفت: مکران درست در دهانه اقیانوس هند قرار دارد که با کشورهای مختلفی در ارتباط است؛ سواحل مکران در امتداد دریای عمان قرار دارد این منطقه با داشتن سواحل صخرهای، ماسهای در شرایط منحصر به فردی قرار دارد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور تخصیص اعتبارات لازم برای طرح راه آهن چابهار - زاهدان را صادر کرده است، افزود: با بهره برداری از این مسیر ریلی و تکمیل کریدور جنوب - شمال، حمل و نقل و ترانزیت تجاری در این منطقه گسترش می یابد که درچه ای به سوی ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در کشور خواهد بود.
عبدالعلی زاده با بیان اینکه کشور باید به دست مردم سپرده شود و بخش دولتی باید سیاست گذاری لازم را در راستای حقوق و منافع مردم انجام دهد، گفت: بخش خصوصی باید کشور را در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسازد و این ظرفیت در قانون دیده شده است.
وی از ناترازی در بخش انرژی، مشکل آب، خالی شدن سفره های زیرزمینی و به دنبال آن پدیده فرونشست زمین را از جمله مشکلات کشور برشمرد که می توان با همکاری بخش خصوصی آن را برطرف کرد.
نماینده ویژه رئیسجمهور در اقتصاد دریامحور با اشاره به ابلاغ رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ با موضوع توسعه دریا محور گفت: ما از یک نوع نگاه های گذشته به سمت یک راهبرد جدید که اساس آن تعامل سازنده با جهان است می رویم.
وی با بیان اینکه ایده توسعه دریا محور از مکران شروع شد، افزود: از آنجا که سواحل مکران بر آبهای آزاد و اقیانوس مشرف است و از این سواحل میتوانیم مستقیم تا قطب جنوب برویم، امیدوارم تا سال آینده بتوانیم تور گردشگری را هم در این مسیر طراحی و اجرا کنیم.
اقتصاد دریا محور مکران نیاز به توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری دارد
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه چالش های توسعه مکران نیاز به توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری دارد که می تواند بر روی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد، اظهار داشت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه مکران موضوع مهمی است و از این رو در مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی عنوان هایی را برای مکران در نظر گرفته ایم که نیاز به همفکری دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه موقعیت استراتژیک مکران در تجارت می تواند منجر به ارتباط ایران با کشورهای خارجی شود، تاکید کرد: دیپلماسی اقتصادی برای مکران بسیار تاثیرگذار است و باید روی مسایلی از جمله ظرفیت های لجستیک در مکران کار شود.
حسن زاده از مکران به عنوان کلید اتصال برای کریدور شمال به جنوب یاد کرد که نقش سازنده در صادرات و واردات دارد و در این رابطه اظهار داشت: با توجه به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اقتصاد دریا محور باید گفت که محور اتصال مکران به شبکه جهانی موضوع مهمی است.
وی سرمایه گذاری روی قطب گردشگری مکران را نیز یادآور شد و افزود: باید روی قطب جدید گردشگری با ایجاد شهرک های گردشگری و نقش مکران در افزایش تاب آوری اقتصادی توجه شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ابراز امیدواری کرد: با همفکری های بخش دولتی و خصوصی در جهت توسعه مکران کارهای علمی و کارشناسی صورت گیرد.
امضای توافقنامه اتاق بازرگانی و شورای توسعه مکران
در ادامه این نشست، علی نقوی رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران با اشاره به تفاهمنامه بین اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه مکران مساله مهمی است.
وی ادامه داد: توسعه اقتصاد دریا محور در مکران و باید موردتوجه دولت و بخش خصوصی قرار گیرد و در این راستا تعامل صورت گیرد.
نقوی با بیان اینکه منطقه مکران یک منطقه با ظرفیتهای بینظیر است گفت: توسعه روابط ایران با کشورهای مختلف و حرکت به سمت جهانی شدن مساله مهمی است که این منطقه مکران در مسیر توسعه نقش بسزایی دارد.
نظر شما