تالاب «گرده‌قیت و میمند» نقده احیا شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: تالاب فصلی«گرده‌قیت و میمند» این شهرستان با همکاری جوامع محلی آبگیری و احیا شد.

اکبر قایمی روز یکشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آبگیری تالاب گرده‌قیت و میمند از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گادر» شروع شده و هم اکنون با ورود یک میلیون مترمکعب آب، بخش های زیادی از مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: آبگیری و احیای این تالاب که از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه به شمار می رود، در این فصل که تالاب ‌های این شهرستان میزبان پرندگان مهاجر است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: یکی از دلایل اهمیت آبگیری تالاب گرده‌قیت و میمند پوشش درختان گز در این تالاب است که به دلیل خشکی تالاب در حال نابودنی بودند که با آبگیری آن، این درختان نیز از خشک شدن نجات پیدا کردند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه پوشش گیاهی تالاب گرده‌قیت و ممیان نیز بیشتر از گیاهان دانه دار است، در این فصل برای تغذیه پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی هم اهمیت دارد و می تواند به ماندگاری بیشتر پرندگان در این تالاب کمک کند.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه همگان تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.

وی یاداور شد: امسال جریان آب رودخانه «گادر» کمی زودتر از سالهای قبل به این منطقه رسید و در آذر ماه روند آبگیری تالاب «حسنلو» این شهرستان با دبی ۲ مترمکعب در ثانیه از طریق کانال FC سد حسنلو انجام و پنج میلیون مترمکعب آب به سمت این تالاب هدایت شد و آبگیری تالاب طالقان هم آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در هفت کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب که در گذشته یک تالاب دایمی بود اکنون یک تالاب فصلی و از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

تالاب‌های نقده در فصل‌های بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالاب‌های این شهرستان است.

رودخانه گادر با اسم محلی «چومی گادر» از کوه‌های غرب اشنویه سرچشمه می‌گیرد و با طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر، طول شهرستان‌های اشنویه و نقده را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha