اکبر قایمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با جاری شدن دوباره رودخانه «گادر» روند آبگیری تالاب حسنلو این شهرستان با دبی ۲ مترمکعب در ثانیه از طریق کانال FC سد حسنلو آغاز شد و قرار است در مدت یک ماه چهار تا پنج میلیون مترمکعب آب به سمت این تالاب هدایت شود.
وی اضافه کرد: هر سال در اواخر تابستان با خشک شدن رودخانه گادر و افزایش تبخیر آب، بخش هایی از تالاب حسنلو خشک می شود و امسال هم تاکنون بخش های زیادی از این تالاب خشک شده بود و در قسمت پوشش نی و چگنی آن رطوبت باقی مانده بود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: امسال با توجه به اینکه جریان آب رودخانه گادر ۱۵ روز زودتر به این منطقه رسید، آبگیری تالاب حسنلو نیز حدود ۱۰ روز، زودتر از سالهای قبل آغاز شده است.
وی اظهار کرد: احیای بخش های از این تالاب در این فصل که منطقه ما میزبان پرندگان مهاجر است و کوچ پرندگان از مناطق شمالی به مناطق جنوبی تداوم دارد، می تواند خبر خوشی برای دوستداران محیط زیست و علاقمندان پرنده نگری باشد.
به گفته قایمی پس از احیای تالاب بینالمللی حسنلو، آبگیری سایر تالاب های این شهرستان که در مقایسه با حسنلو وضعیت بهتری دارند با استفاده از آب رودخانه گادر در طول فصل زمستان انجام می شود.
به گزارش ایرنا، تالاب بینالمللی حسنلو با مساحت ۳۰۵ هکتار در هشت کیلومتری شمال شهر محمدیار و ۲۰ کیلومتری نقده واقع شده است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت و سد حسنلو نیز با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب آب، در حاشیه این تالاب و بر روی رودخانه «گادر» قرار دارد.
شهرستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
نظر شما