به گزارش ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران اظهار کرد: در شرایط حساس کنونی همه دستگاههای دولتی موظف به تمکین از مصوبات قانونی هستند.
وی به بررسی موانع موجود در اجرای مصوبات دولت و ضرورت تغییر شرایط به نفع تولیدکنندگان پرداخت و افزود: در صنعت چاپ و بستهبندی استان تهران، ۷۰۰ واحد تولیدی فعال وجود دارد که بیش از ۱۰ هزار شغل ایجاد کردهاند. گردش مالی و میزان تولید این واحدها اهمیت بالایی دارد و مشکلاتی در زمینه استفاده از منابع بانکی برای تامین مواد اولیه وجود دارد.
معتمدیان ادامه داد: با وجود اینکه اصناف به نظر صنعتی میرسد، زیرساختهای آنها قویتر از آنچه تصور میشود، بوده و آلایندگی کمتری دارند. پیشنهاد شده که کمیسیونی برای تصمیمگیریهای کلان در این زمینه تشکیل شود و صنف چاپخانهها به صنعت تبدیل شود تا ۷۰۰ واحد تولیدی از این تصمیم بهرهمند شوند.
استاندار تهران همچنین به مشکلات اجرایی ناشی از نظارتهای شدید اشاره کرد و بر لزوم همکاری بین دستگاههای نظارتی و اجرایی برای حل مسائل تاکید کرد و یادآور شد: با ساماندهی ۲۰ هزار واحد صنفی صنعتی و نوسازی تجهیزات، محدودیتهای قانونی مانند فاصله ۱۲۰ کیلومتری نیز برطرف خواهد شد.
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی کشور و کمک به بخش تولید
معتمدیان همچنین به ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی کشور و کمک به بخش تولید به عنوان راهحلی برای رفع مشکلات موجود اشاره و بر اهمیت زیرساختها در این زمینه اشاره کرد و افزود: باید روی موضوع اشتغال از طریق تزریق اعتبار سرمایه در گردش تاکید شود و از این طریق شناسایی واحدهای تولیدی و همکاری با بخش خصوصی و تشکلهای صنفی برای اولویتبندی مسائل و مشکلات ضروری است و اینگونه میتوان اشتغال را افزایش داد.
وی بر انجام کار کارشناسی بجای کارهای نمایشی و تبلیغاتی تاکید کرد و گفت: باید نظارت بر اجرای مصوبات مدنظر باشد. در این راستا یکی از مشکلات مطرح شده، ارتباط با بانکها و نیاز به تزریق سرمایه برای تامین مواد اولیه و نیازهای مالیاتی است.
وی هماهنگی با بانک مرکزی و رییس سازمان امور مالیاتی برای حل مشکلات مالیاتی و درآمدهای سال ۱۴۰۳ را ضروری دانست و ادامه داد: باید مذاکرات لازم با مسوولان برای کاهش فشارهای اقتصادی بر تولیدکنندگان انجام شود. البته پیشنهاد میشود تا بازنگری لازم در سیاستها بهمنظور بهبود شرایط اقتصادی استان تهرانّ انجام شود.
استاندار تهران نیاز به بازنگری در سیاستگذاری در لکههای صنعتی در استان را الزامی دانست و اظهار کرد: اکنون با وجود ۷۰۰ واحد تولیدی بیش از ۱۰ هزار فرصت شغلی در این واحدها فراهم است به عنوان نمونه باید تصمیمات کلان درباره تبدیل صنف چاپخانه به صنعت گرفته شود و به عنوان یک مزیت میتوان از این فرصتها استفاده کرد.
به گفته وی، پیشنویس ساماندهی لکههای صنعتی تدوین شده و اگر به تایید نهایی برسد اقدامات لازم در این زمینه انجام میشود، این اتفاق بزرگی خواهد بود. در ۱۰ سال گذشته پایینتر از میانگین کشوری سرمایهگذاری شده اما در بهرهوری بیشتر از میانگین کشور رشد داشتهایم. دستگاههای نظارتی نیز به ما کمک خواهند کرد تا موانع تولید را برطرف کنیم.
نظر شما