علیضامن صالحیفرد روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: روند شیوع آنفلوآنزا از آبانماه در استان آغاز شد و در آذر ادامه یافت و در دی ماه از شدت بالایی برخوردار شد.
وی ادامه داد: این در حالی است که پیش از اینکه تعداد مبتلایان کووید در استان بیشتر بود اما در زمستان موارد ابتلا به آنفلوآنزا که دائم در حال تغییر سوش بوده افزایش بیشتری پیدا کرده است.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بسیاری از مراجعهکنندگان به صورت سرپایی درمان میشوند اما مبتلایانی که بیماری زمینهای دارند برای مراقبت بیشتر بستری میشوند.
صالحیفرد با بیان اینکه تاکنون فوتی ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در استان گزارش نشده است یادآور شد: آنفلوآنزا در صورت مراجعه به موقع به دکتر و مصرف دارو برای افراد عادی خطرآفرین نیست اما برای مادران باردار و گروههای پرخطر نظیر بیماران سرطانی، پیوندی و افرادی دارای دیابت و فشار خون تهدید به شمار میرود و توصیه میشود افراد مبتلا در ارتباط با گروههای پرخطر نکات مراقبتی را به جد رعایت کنند.
وی افزود: پیشبینی میشود شیوع بالای آنفلوآنزا تا پایان دیماه ادامه داشته باشد از همین رو توصیه میشود سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری افزود: استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها و استراحت در منزل از مهمترین اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در همین رابطه است.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی است که سالیانه پنج تا ۱۵ درصد از جمعیت را آلوده میکند و به سه نوع ویروس آنفلوآنزا به نامهای آ.ب.ث تقسیمبندی میشود.
بنا بر گزارشهای پزشکی، علائم آنفلوآنزا با سرماخوردگی شباهتهای زیادی دارد و به طور دقیق نمیتوان علایم مجزایی برای این بیماری ذکر کرد اما تب، درد عضلانی، اسکلتی، تهوع و استفراغ در بین افراد مشکوک به آنفلوآنزا مشاهده میشود.
نظر شما