رویکرد دولتِ چهاردهم در گزینش مبتنی بر شعار «وفاق ملی» است

تهران- ایرنا- دبیر هیات عالی گزینش کشور گفت: در دولت چهاردهم، رویکردهای گزینش مبتنی بر شعار «وفاق ملی» و براساس مشارکت حداکثری شهروندان، شهروند محوری و ایجاد وفاق ملی دنبال می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمد شهاب جلیلوند» امروز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ در نشست خبری «جشنواره گزینش» که با حضور خبرنگاران از رسانه‌های مختلف در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: نخستین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای گزینش کشور از چند ماه قبل کلید خورد و اختتامیه آن همزمان با همایش سراسری ویژه کارگزاران گزینش کشور عصر چهارشنبه با سخنرانی «مسعود پزشکیان» در محل سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

دبیر هیات عالی گزینش با بیان اینکه مساله گزینش برای جذب نیروی انسانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، تصریح کرد: جشنواره گزینش زمینه مناسبی برای بهبود فرآیندهای گزینش است و بنا داریم با برگزاری جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای و با هدف آشنا کردن بیشتر مردم با مساله گزینش، امکان گزینش شایستگان و نخبگان و افزایش شفافیت و آگاهی عمومی را فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: آگاهی عمومی از حقوق مردم در زمینه گزینش به ایجاد اتاق شیشه‌ای در مساله گزینش کمک خواهد کرد.

جلیلوند با بیان اینکه هیات عالی گزینش نهادی فراقوه‌ای است، تاکید کرد: نماینده قوه قضائیه، رئیس سازمان اداری و استخدامی و دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با عضویت در این نهاد صلاحیت مقررات گذاری در این زمینه را دارند. در دولت چهاردهم مبتنی بر شعار «وفاق ملی» رویکردهای گزینشی کشور براساس مشارکت حداکثری شهروندان، شهروند محور شدن گزینش و ایجاد وفاق ملی از مسیر گزینش دنبال می‌شود.

وی افزود: در موضوع گزینش ایران را متعلق به همه ایرانیان میدانیم و مبانی صلاحیتی باید به صورت شفاف طراحی و بیان شود و این رویکرد اساسی دولت چهاردهم است که هم شفافیت در انتصاب وجود داشته باشد و هم حقوق یکسان برای اقوام، جنسیت‌ها و ... وجود داشته باشد.

جلیلوند با ارائه توضیحاتی درباره روند گزینش افراد در دستگاه‌های اجرایی، گفت: در موضوع گزینش دو مبحث صلاحیت عمومی و صلاحیت تخصصی افراد توسط 2 گروه متفاوت مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ صلاحیت تخصصی توسط دستگاه‌های اجرایی سنجیده می‌شود و هیات گزینش به هیچ وجه در این بخش دخالتی ندارند. هسته‌های مرکزی سه مولفه اعتقادی، اخلاقی و سیاسی افراد را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهند که فرآیندهای آن برای نیل به افراد شایسته براساس قانونی که در سال 1374 برای جذب در آموزش و پرورش مصوب شد و در سال 1375 برای تمام دستگاه‌های اجرایی تسری پیدا کرد، انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: سه راهبرد تحقیق، مصاحبه و استعلام توسط هسته‌های مرکزی گزینش مورد توجه قرار دارد. استعلام صلاحیت افراد توسط نهادهای نظارتی و اطلاعاتی صورت می گیرد و هسته گزینش دخالتی بر محتوای این بخش ندارد بلکه ورود گزنیش در مرحله تحقیق و مصاحبه و رای نهایی است.

در فرآیند گزینش اعمال سلیقه شخصی به حداقل رسیده است

دبیر هیات عالی گزینش افزود: در دولت چهاردهم تلاش کردیم که فرآیندهای گزینش را تسهیل کنیم. در فرآیند مصاحبه شاخص اخلاقی، سیاسی و اقتصادی را بارم دهی کردیم که قابلیت احصا داشته باشد و اعمال سلایق شخصی صورت نگیرد و رویکردهای نمره دهی به شاخص‌های اخلاقی و اعتقادی فارغ از مسائل قومی، جنسیتی و سیاسی باشد.

جلیلوند با بیان اینکه در دولتِ وفاق شهروند محوری در گزینش به عنوان یکی اصل اساسی مورد توجه است، ادامه داد: اتفاق مهم در مساله گزینش در دولت چهاردهم اتفاق افتاد و عده زیادی از شایستگاه و افراد صالح با منعطف شدن قوانین، از مسیر گزینش عبور کردند.

گزینش نباید مروج ریاکاری باشد

وی تاکید کرد: در تعیین مولفه‌های گزینش باید در مسیری قرار گیریم که متقلب پروری و شایسته کشی به حداقل برسد و گزینش مروج ریاکاری نباشد.

جلیلوند با بیان اینکه شاخص‌های گزینشی را امتیازبندی کردیم، گفت: برای هر شاخص نمره‌گذاری کرده‌ایم و فرصت اعمال سلیقه و تفسیرپذیری را در مقررات گزینشی به کمترین میزان خواهد رساند و تلاش کردیم که نمره دهی ما مبتنی بر تعلق به میهن، مسئولیت پذیری، رعایت حقوق شهروندی، صداقت در گفتار و رفتار و عمل در نگاه‌های جدید گزینشی در نظر گرفته شود که فرصت حضور و استخدام همه افراد به اندازه یکسان فراهم شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره راهکار هیات عالی گزینش برای جلوگیری از نفوذ با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب چیست، گفت: مساله نفود یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب است و البته مسیر نفوذ یکی از مهمترین راه‌های نفوذ است. ما قائل به سیستم گزینشی هوشمند، شهروندمدار، بالغ و شایسته هستیم اما در مجموعه دستگاه‌های اجرایی و کارگزاری نظام جایی برای معاندان، افرادی که شاخص ضد امنیتی درباره آنها احصا شده، وجود ندارد و قطعا از ورود این افراد جلوگیری خواهد شد اما این موضوع نباید شهروند محور شدن گزینش را تحت تاثیر خود قرار دهد.

هسته‌های گزینش باید حق مردم را بازشناسی کنند

جلیلوند گفت: از حقوق اساسی مردم آشنایی با مقررات گزینشی آنها است و این حق مسلم شهروندی هر فردی است فرایند گزینش برای جذب در دستگاه‌ها مشخص شود که چه حقوقی در این فرایند دارد و چه نوع بررسی‌هایی در مورد شخصیت و زیست اجتماعی‌ و همچنین عملکرد او اتفاق خواهد افتاد.

وی‌ادامه داد: این شفافیت زمانی اتفاق می‌افتد که افراد به حقوق خود آشنایی داشته باشند و باید افراد بتوانند حقوق خود را شناسایی کرده و  کمیته‌ها و هسته‌های گزینش این حق را بازشناسی کنند، تا امکان تجدید نظرخواهی و امکان شکایت آرای گزینش شده، برای همه  وجود داشته باشد که مراحل آن را قانون توضیح داده است.

به گزارش ایرنا، همایش سراسری کارگزاری گزینش کشور ۱۲ دیماه ۱۴۰۳ مطابق سال‌های گذشته برگزار می‌شود و امسال برای اولین بار جشنواره چندرسانه‌ای ویژه کارگزاران گزینش کشور نیز برگزار خواهد شد.

در ابتدای این نشست خبری پوستر همایش و جشنواره سراسری کشور با شعار «گزینش خردمندانه، آینده‌ای روشن» رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha