۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری بابل زیر کشت گندم رفت

ساری - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: ۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان بعد از برداشت محصول برنج با توجه به اهمیت راهبردی کاشت گندم زیر کشت پاییزه این محصول راهبردی رفت.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی بابل محسن آهنگری روز دوشنبه اظهار کرد: گندم نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد و این خطه از شمال کشور علاوه بر کشت برنج و مرکبات در پاییز امسال نسبت به کاشت گندم هم اهتمام جدی داشت.

وی گفت: با توجه به اهمیت گندم به‌ عنوان منبع اصلی مواد غذایی در کشورمان، تولید پایدار آن و بی‌نیازی از واردات این محصول راهبردی همیشه از اهداف دولت در بخش کشاورزی است.

این مقام مسوول افزود: برای خود کفایی در تولید محصولات کشاورزی، امسال ۱۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان بعد از برداشت برنج به کشت گندم اختصاص یافت.

مدیر جهاد کشاورزی بابل با اشاره به توزیع بیش از ۳۸ هزار تن کود شیمیایی در این شهرستان ادامه داد: میزان بذر مصرفی گندم برای این اراضی کشاورزی تامین شد.

وی اضافه کرد: مهمترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کاشت، تراکم مناسب و تناوب زراعی و تغذیه مناسب است.

این مقام مسوول ضمن تاکید بر مبازه با علف های هرز تاکید کرد: علف‌های هرز علاوه بر اینکه حدود ۲۵ درصد از عملکرد گندم را کاهش می‌دهند، برداشت محصول را نیز با مشکل مواجه کرده و کیفیت نهایی محصول را نیز کاهش می‌دهد.

۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری بابل زیر کشت گندم رفت

طبق آمار رسمی حدود ۲۰ درصد اشتغال استان مازندران در حوزه کشاورزی است، یعنی اگر به حفظ زمین های کشاورزی بی توجهی شود، علاوه به خطر افتادن امنیت غذایی، اشتغال در این بخش نیز دچار چالش خواهد شد.

بر اساس آمارهای رسمی سفره رنگین ۸۵ میلیون جمیعت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند، یعنی این خطه شمالی به لحاظ امنیت غذایی در کشور نقش محوری دارد.

مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha