به گزارش ایرنا، بعد از معرفی دنده کباب معروف کرمانشاهی حالا نوبت خورش خلال کرمانشاهی این گل سرسبد خورشت های ایرانی است تا با جزییات پخت آن بیشتر آشنا شویم و فوت و فن خوشمزگی آن را یاد بگیریم.
به این منظور به سراغ مهوش ملکی مربی آشپزی سازمان فنی حرفه ای کرمانشاه رفتیم تا ریزه کاری های این خورش معروف کرمانشاهی را برای ما توضیح دهد.
به گفته ملکی در خورش خلال کرمانشاهی باید حتما از گوشت فیله گوسفندی یا گوساله به دلیل تردی آن استفاده شود همچنین خلال استفاده شده حتما باید خلال اصل بادام و سفت باشد.
نکته بعدی استفاده از زرشک سیاه است و اینکه نباید از زرشک قرمز استفاده شود چرا که ترشی زرشک قرمز بیشتر از زرشک سیاه است و اینکه زرشک ها را از روز قبل می خیسانیم و سپس تفت می دهیم.
این مربی آشپزی در خصوص مراحل پخت خورش خلال کرمانشاهی گفت: ابتدا گوشت ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم و آن را فقط در حد یک جوش می جوشانیم تا خونابه گوشت برود، سپس گوشت ها را با پیاز نگینی خرد شده تفت می دهیم.
ملکی افزود: سپس ادویه ها شامل زردچوبه، زعفران و کمی پودر هل را به گوشت اضافه می کنیم و اضافه کردن نمک را به مراحل آخر پخت خورش موکول می کنیم.
مرحله بعد به گفته وی اضافه کردن خلال هایی است که از روز قبل خیسانده ایم و آنها را با همان آب اضافه می کنیم، سپس کمی رب را جداگانه تفت می دهیم و داخل خورش می ریزیم.
حالا نوبت اضافه کردن لیمو عمانی هایی است که از روز قبل خیسانده ایم اما این بار آب لیموها را دور می ریزیم تا تلخی لیموها را که گرفته شده وارد خورشت نشود.
به گفته ملکی سپس با اضافه کردن یک شاخه کوچک دارچین می گذاریم تا خورشت پخته و غلیظ شود و در نهایت زرشک های خیس خورده از شب قبل را کمی تفت می دهیم و اضافه می کنیم.
اضافه کردن یک قاشق روغن حیوانی و یک قاشق زعفران برای عطر خورش در مراحل پایانی کار فوت کوزه گری این مربی آشپزی برای خوشمزه شدن خورش خلال کرمانشاهی است.
به گزارش ایرنا، کرمانشاه که در فهرست شهرهای خلاق خوراک جهان در یونسکو ثبت شده ۶۳ غذای ثبت شده ملی دارد و سیب پلو کرمانشاهی یکی دیگر از خوشمزه های معروف آن است که در گفتاری جداگانه به آن خواهیم پرداخت.
استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی و سه اثر ثبت شده جهانی شامل کتیبه بیستون، فضا و منظر اورامانات و کاروانسرای شاه عباسی دارد.
اثر باستانی تاق بستان در داخل شهر کرمانشاه نیز یکی از کم نظیرترین مواریث بشر است.
نظر شما