۱۵ دی ۱۴۰۳، ۸:۴۵
کد خبرنگار: 1160
کد خبر: 85705199
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

افق روشن داوری فوتبال در گرو حمایت و انصاف با جوانان

رشت - ایرنا - جامعه داوری فوتبال گیلان در حال پوست‌اندازی است و به مرور جوانان شایسته‌ و توانمندی در این بخش حضور یافته‌اند که دادن فرصت بروز و ظهور به آنها می تواند باعث ارتقاء و تقویت این حوزه شود و در واقع برای داشتن افقی روشن در داوری باید انصاف در قبال جوانان فعال در این حوزه رعایت و به آنان بها داده شود.

به گزارش ایرنا، گیلان نه تنها بازیکنان و مربیان تراز اولی در فوتبال کشور دارد بلکه در داوری نیز چهره‌های شاخصی به این عرصه معرفی کرده است که از آن جمله محمدرضا پورهادی، بیژن تیزکار، یوسف قاسمپور، تقی نظیفی، علیرضا موسیقی، حسن مجیدیان، مسعود فلاح و چه بسیاری دیگر هستند.

در یک دهه گذشته تاکنون نیز چهره‌هایی چون سعید بخشی‌زاده، حمید غمزه، هادی حاجی عباسی، کمیل غلامی، جهانبخش آرمان مدیرکل فعلی اداره ورزش و جوانان گیلان، حمید حاج ملک به عنوان داور و کمک داور به جامعه داوری فوتبال کشور معرفی شده‌اند.

اما اینک با برنامه هایی که مسعود فلاح رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان در پیش گرفته، جوانگرایی گسترده‌ای در این بخش انجام شده که ماحصل آن حضور داوران جویای نام و مستعد در استان است.

مسعود فلاح که بیش از یک دهه به عنوان رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان فعالیت دارد با ۶۲ سال سن حدود ۴۵ سال در امر قضاوت و داوری فوتبال فعالیت می‌کند. این داور بین المللی به عنوان کمک داور بازی‌های مهم کشوری، قهرمانی آسیا و جام باشگاه‌های آسیا را قضاوت کرده است.

فلاح در خصوص وضعیت فعلی داوری در این استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با برنامه‌ریزی‌هایی که با هماهنگی و تعامل با رئیس هیات فوتبال گیلان انجام شده، شاهد حضور داوران جوان شایسته ای در استان هستیم که افقی روشن را در این عرصه ترسیم می کند.

مدرس فدراسیون فوتبال افزود: البته این آینده روشن به شرطی رقم زده می شود، افرادی که در کمیته داوران هستند و انصاف را در قبال داوران جوان رعایت و شایسته سالاری محقق شود و گرنه این استعدادها نیز از داوری کنار می روند.

وی ادامه داد: از اینرو فدراسیون فوتبال باید از افراد کاربلد در بدنه کمیته داوران استفاده کند تا جوانان با استعداد سرخورده نشده و بتوانند در جامعه داوری فعال و برای ورزش کشور مفید باشند و از توانایی‌های آنان بهره گرفته شود.

فعالیت حدود ۴۳۰ داور فوتبال در گیلان

فلاح بیان کرد: هم اینک حدود ۴۳۰ داور فعال در رشته‌های فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در هر ۲ بخش بانوان و مردان در گیلان فعالیت دارند که رقابت‌های مختلف استانی، لیگ‌های برتر، دسته یک، دسته ۲ و نیز مسابقات رده‌های سنی مختلف کشور را قضاوت می کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به برگزاری منظم لیگ‌های مختلف در گیلان هر هفته فقط حدود هزار و ۵۴۰ داور و ناظر داوری باید در این لیگ‌ها حضور یابند و مسابقات را قضاوت کنند، ضمن اینکه از ۱۳۸ داور تست گرفته شده که از این تعداد، ۸۸ نفرشان در لیگ‌های مختلف کشور در هر ۲ بخش بانوان و مردان حضور می‌یابند.

وی خاطرنشان کرد: این امر بیانگر آن است که کمیته داوران هیات فوتبال گیلان کار پرمشغله‌ای دارد زیرا این تعداد داور باید هر هفته در لیگ‌های کشوری و داخلی حضور یابند و قضاوتهای‌شان نیز مورد بازبینی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: از داوران گیلانی که در لیگ‌های مختلف کشور قضاوت می‌کنند، هشت نفر در لیگ‌های برتر حضور دارند که ۲ نفر آنها لیگ برتر فوتبال، چهار داور لیگ برتر فوتسال و ۲ داور نیز در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ساحلی قضاوت می‌کنند.

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان ادامه داد: برای نخستین‌بار با یک شرکت به عنوان حامی مالی داوران به توافق رسیدیم و تمامی آنها با لباس مشترک این حامی در رقابت‌های استانی حضور می‌یابند.

وی اظهار کرد: البته هر ساله نیز کلاس‌های مختلف ارتقاء داوری در استان با حمایت‌های قربانعلی الماسخاله رئیس هیات فوتبال گیلان برگزار می‌کنیم که از این لحاظ یکی از استان‌های برتر کشور محسوب می شویم.

فلاح افزود: از ابتدای سال نیز برای آمادگی جسمانی داوران، کلاس‌های تئوری و عملی برگزار کرده که طی آن از داوران تست های لازم گرفته می شود تا آماده‌ترین آنها را به لیگ‌های مختلف کشور معرفی کنیم و تاکنون تعداد زیادی از آنها هر هفته مسابقات مختلفی را قضاوت می کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن کلاس‌های مختلف ارتقای داوری در گیلان برپا می شود که امسال تاکنون هفت کلاس شامل؛ درجه سه به ۲، درجه ۲ به یک و درجه یک به ملی برگزار شده است ضمن اینکه کلاس های توجیهی داوری مختلفی نیز در طول سال برگزار می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به کلاس‌های ارتقای داوری که در گیلان برپا شده است، حدود یکصد داور بر جامعه داوری این استان افزوده شده و امسال نیز این روند ادامه می یابد و هدف ما آن است که این کلاس‌ها در شهرستانهایی برگزار شود که داوران کمتری دارد و زمینه ارتقاء بیشتر آنها در این عرصه فراهم شود.

وی با انتقاد از نحوه تست‌های داوری اظهار کرد: تست های داوری که توسط فدراسیون فوتبال در تهران انجام می شود، بسیار سخت است و باید شرایط آب و هوایی را هم درنظر گرفت زیرا همه داوران از هر استان و منطقه‌ای با وجود تفاوت‌های جدی شرایط جوی مناطق‌شان با پایتخت در این تست‌ها حضور می یابند که باید در این خصوص تدبیر شود.

وی گفت: البته این امر باعث نمی‌شود که داوران تلاش نکنند و باید همه برای ارتقا خود بکوشند و در این میان داورانی که در سطح بالایی قرار می‌گیرند به طور حتم باید مطالعه بیشتری داشته و به روز باشند زیرا داوری موفق است که در لحظات حساس بهترین تصمیم را بگیرد که این امر نیاز به تمرین، تمرکز و دانش بالا دارد.

حضور داوران جوان با استعداد در گیلان

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان در ادامه بیان کرد: سن داوری در گیلان بسیار پایین است و جوانان جویای نام و با استعدادی در جامعه داوری استان حضور دارند و برخی از آنان هم مسلط به زبان انگلیسی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در این میان چند بانوی داور جوان نیز در این عرصه فعالیت می کنند که با توجه به استعداد و پشتکارشان در صورت حمایت می توانند به راحتی پله‌های ترقی را طی کرده و درجه های ملی و بین‌المللی داوری را کسب کنند.

فلاح عنوان کرد: ما نیز برای داوران دوره‌های آموزشی برگزار می کنیم و از آنان تست‌های آمادگی جسمانی ویدئوتست می گیریم.

وی عنوان کرد: از سویی برای ناظران نیز کلاسی‌های آموزشی برپا می شود که این امر باعث شده تا شکایت‌های واصله به کمیته انضباطی هیات فوتبال گیلان کاهش چشمگیری یابد.

وی گفت: داورانی که قضاوت خوب داشته باشند، تشویق شده و آنانی که بد عمل کنند، محروم می شوند تا از طریق تشویق و تنبیه بتوانیم سطح کیفی قضاوت‌ها را افزایش دهیم.

افق روشن داوری فوتبال در گرو حمایت و انصاف با جوانان

وی افزود: هر هفته نمرات داوران را کنترل و اعتراضات مربوط به قضاوت‌های‌شان را بررسی می‌کنیم که در این راستا باشگاه‌ها تعامل بسیار مناسبی با کمیته داوران هیات فوتبال دارند زیرا برخی از آنان فیلم‌هایی که پیش‌بینی می‌شود داور اشتباه قضاوت کرده را برای ما ارسال می‌کنند.

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان ادامه داد: ما از انتقادهای سازنده که موجب پیشرفت می‌شود و نیز پیشنهادات خوب که برای داوری استان مثمرثمر باشد، استقبال می‌کنیم.

تاسیس آکادمی داوران جوان در گیلان

فلاح در ادامه بیان کرد: با توجه به استعدادهای مناسبی که داوران جوان دارند، مترصد تاسیس آکادمی ویژه آنها در استانیم که در این راستا برای جذب ۲۵ داور و ۳۰ کمک داور با شرایط سنی ۱۷ سال اقدام کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: با این کار می توانیم این تعداد داور جوان را تحت پوشش قرار داده و برنامه‌های مختلفی همچون ارائه فیلم‌های آموزشی، برپایی کلاس‌های زبان انگلیسی، کامپیوتر و همچنین ویدئوتست‌های مختلفی را برای این داوران به نمایش بگذاریم.

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان خاطرنشان کرد: با این شیوه می‌توان به مرور زمان برترین داوران و کمک داوران را از بین این جوانان انتخاب و آنها را به جامعه داوری فوتبال کشور معرفی کرد که این کار پشتوانه بسیار مناسبی را برای جامعه داوری استان و کشور ایجاد می کند.

وی گفت: در عین حال اکنون نیز شرایط سنی داوران استان بسیار مناسب است و جوانان با استعدادی در این بخش حضور دارند اما با تشکیل این آکادمی به طور حتم این استعدادها پرورش یافته و از دانش و سطح کیفی و کمی بهتری در حوزه داوری برخوردار می شویم.

وجود سیستم VAR نیاز جامعه داوری

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان با استقبال از وجود سیستم کمک داور ویدئویی در ایران اظهار کرد: داوری ما نیاز به سیستم VAR دارد زیرا همه کشورهای صاحب نام فوتبال به این نتیجه رسیدند که با وجود این سیستم حق هیچ تیمی پایمال نمی‌شود.

فلاح افزود: البته طی چند دهه گذشته فوتبالیست‌ها به سوی قضاوت و داوری می‌رفتند که این امر باعث تقویت این حوزه می‌شد اما اینک این امر تا حدی محدود شده و کیفیت کار داوری نیز اندکی افت کرده است.

وی گفت: فدراسیون جهانی فوتبال تصمیم گرفت تا از سیستم‌های الکترونیکی برای کاهش اشتباهات داوری بهره ببرد که در نهایت بازبینی صحنه‌ها توسط سیستم VAR مورد تایید قرار گرفت و هم اینک این سیستم در همه بازی‌های حساس کشورهای صاحب سبک، صاحب نام فوتبال و لیگ‌های مختلف وجود دارد و مرسوم است.

وی اضافه کرد: این سیستم برای ما نیز می‌تواند مفید باشد اما باید تعداد دوربین‌هایی که درنظر گرفته می‌شود، بیشتر شود و این تعداد مورد تایید فدراسیون جهانی فوتبال نیز باشد تا با نصب این سیستم در همه ورزشگاه‌ها حق هیچ تیمی پایمال نشود زیرا هر ساله شاهد اعتراض های زیاد تیم‌ها هستیم که طی بازبینی صحنه‌ها شاهدیم که برخی از این اعتراضات به حق است.

رئیس کمیته داوران هیات فوتبال گیلان خاطرنشان کرد: وجود سیستم کمک داور ویدئویی(VAR) نباید خللی در کیفیت آموزش داوران ایجاد کند و ضمن اینکه آنها هم باید تلاش کنند با ارائه قضاوت‌های مناسب، کمترین استفاده را از این سیستم در بازی‌ها ببرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha