محمد اسلامی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اثر ناملموس که به صورت خاص و منحصربه فرد در سطح کشور برگزار میشود ریشه در فرهنگ عامه اهالی احمدآباد دارد.
وی گفت: این آیین با نام اختصاری "قاب" که مخفف کلمات قالی، آب و بهار است به حس نوع دوستی، مهرورزی، مساعدت و همکاری بر میگردد که طبق آن، جوانان روستا به کمک سالمندان بویژه خانوادههایی که از داشتن فرزند ذکور محروم هستند یا در طول سال یکی از افراد خانواده خود را از دست دادهاند، میشتابند و در آماده شدن این خانوادهها برای ورود به عید نوروز و آغاز بهار کمک میکنند.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: پس از ثبت ملی حمام دیلمقانی اکنون آیین "قاب" دومین اثر تاریخی و ملی روستای احمدآباد است که میتواند آن را به یک روستای هدف گردشگری تبدیل کند.
وی با قدردانی از کسانی که در راه ثبت ملی این اثر همکاری کردهاند گفت: با ثبت ملی این نوع میراث در روستاها شاهد حفظ و انتقال مفاهیم اخلاقی، فرهنگی و تاریخی به نسلهای بعدی خواهیم بود و میتوان از نابودی و فراموشی آنها جلوگیری کرد.
روستای احمدآباد دیلمقانی با جمعیت هزار و ۵۰۰ نفر در فاصله ۱۰ کیلومتری جنوب شهر زرند واقع است و مشاغلی نظیر کشاورزی، دامداری و صنایع دستی همچنان در آن رونق دارد.
نظر شما