خروج کارخانه حریر قائمشهر از بَختک تعطیلی

ساری- ایرنا- شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر که در گذشته با نام کارخانه "حریر " معروف بود با انتقال به شهرک صنعتی سنگتاب همجوار با این شهرستان اکنون مسیر رونق و شکوفایی را طی می کند.

به گزارش ایرنا، در سال‌های دهه ۸۰ شمسی بود که کم کم زمزمه اخباری مبنی بر تعطیلی، ‌ تعدیل و اخراج نیروهای شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر به گوش مردم این شهرستان رسید و همگان فکر می کردند با شرایط بوجودآمده این واحد صنعتی مازندران بتواند از تعطیلی رهایی یابد.

در آن زمان به جز کارخانه هایی نظیر نساجی مازندران و چیت سازی بهشهر، ‌کمتر واحد صنعتی در مازندران وجود داشت که سابقه فعالیت و قدمت زیادی همچون کارخانه حریر قائمشهر داشت.

دستمال حریر قائمشهر از ۱۳۵۵ سال فعالیتش به زمان ورود "کلینکس" یکی از نشان‌های مطرح جهانی دستمال کاغذی بر می گردد و در زمینه تولیدات این محصول همگام با برندهای جهانی فعالیت داشت.

اولین دستمال کاغذی کلینکس در سال ۱۹۲۴ تولید شد و در ایالات متحده آمریکا معروفیت این نام در حدی است که غالبا برای هر نوع دستمال کاغذی، صرف‌نظر از نشان تجاری آن، از واژه کلینکس استفاده می‌شود. محصولات کلینکس در ۳۰ کشور جهان تولید می‌شود و در بیش از ۱۷۰ کشور به‌فروش می‌رسد.

درسال ۱۳۶۱ طی مصوبه مجمع عمومی فوق العاده شرکت به نام شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر تغییرنام یافت و درمجمع عمومی فوق العاده شخصیت حقوقی شرکت ازسهامی خاص به سهامی عام تغییر یافت و پس ازیک سال باتوجه به کسب شرایط حضوردربورس سهام شرکت درفهرست نرخهای بورس درج شد و بدین طریق شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر فعالیت خود را به سمت اوج ادامه داد.

گسترش شهرنشینی که هر از گاهی عواقب آن مجموعه های موجود در هر منطقه ای را تحت تاثیر خود قرار می دهد در دهه ۸۰ دامن این کارخانه را گرفت چرا که با رشد شهرنشینی قائمشهر این واحد صنعتی که در گذشته خارج از محدوده شهری قرار داشت با افزایش جمعیت و گسترش فضای شهری این واحد در بافت شهری قرار گرفت.

خروج کارخانه حریر قائمشهر از بَختک تعطیلی

با این حال قرار داشتن واحد صنعتی در بافت شهری عوارض و عواقب زیست محیطی به همراه داشت و مدیریت شهری نمی توانست اجازه ادامه فعالیت به این واحد بدهد و همین مساله باعث شد تا در لیست سیاه کارخانه های تعطیل مازندران قرار گیرد و از سال ۱۳۸۲ قائمشهری ها با قفل زنگ زده بر روی درب ورودی این کارخانه مواجه شوند.

مجموعه شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر در انتهای خیابان "آیت الله صالحی مازندرانی"‌یکی از چهار خیابان اصلی قائمشهر و در منطقه مسکونی قرار داشت.

بنا به گفته مسوولان شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر این واحد صنعتی با اشتغال ۲۰۰ کارگر و نیروی اداری در آن سالها به غیراز تولید محصولات کاغذی بهداشتی همچون انواع دستمال کاغذی، پد بهداشتی و محصولات سلولزی اولین شرکت تولیدکننده خمیرفلاف پالپ ازلینتر پنبه درکشور نیز بود و دهه های متمادی بعنوان قطب اقتصادی منطقه و پیشرو درصنعت سلولزی کشور به شمار می رفت.

درسال ۱۳۸۲ فعالیت تولیدی شرکت کاغذسازی قائمشهر به دلیل مشکلات مالی، کمبودنقدینگی، فرسودگی ماشین آلات ومشکلات زیست محیطی متوقف و در نهایت سال ۱۳۸۵ از بورس اوراق بهادار اخراج شد.

با وجود دردسرهایی که بر بر این کارخانه رفت دولت های سابق به کمک مجموعه های اینچنینی آمدند و بر اساس ماده هفت تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور اقدام به تغییر کاربری زمین کارخانه شود که شرط لازم و کافی جهت تحقق این موضوع انتقال و احداث مجموعه دیگر در شهرک صنعتی بود.

مدیرعامل شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر در این باره گفت که درسال ۱۳۸۲ فعالیت تولیدی شرکت کاغذسازی قائمشهر به دلیل مشکلات مالی، کمبودنقدینگی، فرسودگی ماشین آلات ومشکلات زیست محیطی متوقف و در نهایت سال ۱۳۸۵ از بورس اوراق بهادار اخراج شد.

خروج کارخانه حریر قائمشهر از بَختک تعطیلی
مراسم از سرگیری فعالیت شرکت کاغذسازی قائمشهر سال ۱۳۹۶

مهدی کاملی افزود: احیای این کارخانه با همکاری آتیه صبا یکی از هلدینگ ها زیر نظر کانون بازنشستگان کشورکه خود نیز از سازمان های زیر مجموعه وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی است، رقم خورد.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات زیست محیطی ناشی از خروج آب و پساب تولید خمیر این کارخانه واقع در منطقه شهری قائمشهر انتقال این واحد به ناحیه صنعتی سنگتاب شهرستان سیمرغ در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت صنایع کاغذسازی قائمشهر گفت: در سال ۱۳۹۰ نیز بر اساس تایید شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا و صندوق بازنشستگی مبنی بر تغییر کاربری زمین شرکت جهت ارزش افزوده آن مقرر شد بر اساس ماده هفت تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور اقدام به تغییر کاربری زمین کارخانه شود که شرط لازم و کافی جهت تحقق این موضوع انتقال و احداث مجموعه دیگر در شهرک صنعتی بود.
وی ادامه داد : بر اساس توافق با فرمانداری و شهرداری قائمشهر ابتدا مجوز انتقال از سازمان صنعت معدن تجارت صادر شد و شرکت در سال ۱۳۹۲ مبادرت به خرید زمین در ناحیه صنعتی سنگتاب به مساحت بیش از پنج هزار متر مربع برای احداث کارخانه را اخذ کرد و در سال ۱۳۹۳ و با صرف هزینه ۳۰ میلیارد ریال سه سوله تولید و ۲ انبار نگهداری مواد اولیه و محصولات ساخته شد.

کاملی اظهار کرد : تعطیلی چندین ساله کارخانه کاغذسازی حریر قائمشهر باعث شد تا مازندران واردات کننده انواع دستمال کاغذی و دیگر محصولات بهداشتی از استان های سمنان، خراسان رضوی، تهران و زنجان باشد که احیای مجدد این کارخانه باعث خودکفایی استان از این محصولات شده است.
وی ادامه داد : براساس آمارها سالانه بیشتر از پنج هزار تن انواع دستمال کاغذی و محصولات بهداشتی کاغذی را مردم مازندران مصرف می کنند که کارخانه کاغذسازی حریر می تواند تامین کننده این محصولات باشد.
مدیر عامل شرکت صنایع کاغذسازی حریر قائمشهر تولیدات این کارخانه را شامل انواع دستمالهای کاغذی، پدبهداشتی بانوان، پوشک بچه و بزرگسال، پدهای بیمارستانی، لیوانها و سفره های کاغذی برشمردو عنوان کرد: از سال ۱۳۹۶ با انتقال این مجموعه صنعتی به شهرک صنعتی سنگتاب تاکنون توانسته است از وضعیت شرکت های زیانده خارج و اکنون به یکی از کارخانه های سودده مازندران مبدل شود.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر و در مرحله اجرای فاز اول کارخانه تعداد ۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم در آن فعالیت دارند.

خروج کارخانه حریر قائمشهر از بَختک تعطیلی
مراسم از سرگیری فعالیت شرکت کاغذسازی قائمشهر سال ۱۳۹۶

کاملی اضافه کرد: میزان تولیدات کارخانه بیشتر از هزار و ۵۰۰ تُن محصولات سلولزی است اکنون با چهار برند سرو، ‌پرژند، ونوشه وازالیا در فروشگاه های کشور تولیدات خود را عرضه می کند.

وی عنوان کرد: با اجرا و بهره برداری فاز دوم میزان اشتغال مستقیم کارخانه به ۲۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

وی افزود: برای احیای این واحد صنعتی تنها در بخش خرید و تامین ماشین آلات ۷۰۰ هزار دلار هزینه و امکانات از کشورهای چین و ترکیه وارد شد که جز بروزترین امکانات و مربوط به سال ۲۰۱۷ می باشند.

مدیر عامل شرکت صنایع کاغذسازی حریر قائمشهر گفت:‌ علاوه بر این ۱۰۰ میلیاردریال سرمایه در گردش برای این کارخانه تزریق شده است.

وی با اشاره به اینکه زمین این کارخانه واقع در خیابان آیت الله صالحی مازندرانی حدود ۶ هزار متربع است، ‌ادامه داد: براساس قانون و برای اعمال تغییر کاربری این زمین می بایست از کمیسیون های مربوطه در حوزه شهری مجوز اخذ شود که اکنون این مجوز اخذ شده و این زمین به فضای تجاری، ‌اداری، ‌مسکونی و گردشگری مبدل خواهد شد.

کاملی گفت: براساس این مجوز بخشی از این زمین در اختیار شهرداری قائمشهر قرار می گیرد تا برای ایجاد واجرای فضای سبز اقدام شود.

پیش از این شهردار قائمشهر از اخذ مصوبه کمیته فنی شورای شهر و ایجاد فضای سبز و پارک با حدود ۱۲ هزار متر و همچنین سه هزار متر برای فضای اداری و خدماتی خبرداد.

کاظم علیپور از تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی جهت بازگشایی خیابان کارخانه حریر خبر داد و افزود: این مصوبه برای بازگشایی از خیابان آیت‌الله صالحی مازندرانی به کمربندی غربی و احداث دومین پارک بزرگ شهر است که طی روزهای آینده اجرایی می‌شود.

شهردار قائم‌شهر کارخانه حریر قائمشهر را با فعالیت ۵۰ ساله عنوان و مطرح کرد: این واحد تولیدی نیز در فضایی به مساحت بیش از ۶ هکتار در گذشته به صورت صنعتی و دستمال کاغذی حریر فعالیت داشت که سال‌ها است به شهرک صنعتی سنگتاب انتقال یافت.

علی‌پور با تأکید بر اینکه زمین این کارخانه هم‌اکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برد، گفت: با حمایت شورای شهر برای رفاه مردم این شهر برنامه‌های ویژه‌ای برای کارخانه حریر شهرستان در نظر گرفته شد.

وی با اشاره به ماده ۱۳ برنامه سوم توسعه تصریح کرد: وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری‌ها مکلف هستند جهت نوسازی این واحد تولیدی آن را به شهرک‌های صنعتی انتقال دهند؛ زمین آن هم به کاربری‌های مسکونی، تجاری، اداری تغییر پیدا کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha