به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه در آیین رونمایی این دستگاه گفت: این دستگاه یک نوآوری بزرگ در سطح دنیاست که توسط دکتر محمدحسین نکوفر، عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی تهران و از دانشجویان سابق دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساخته و با همکاری کمپانی چینی تولید شده است.
دکتر محمد پهلوان کاشی افزود: اصلیترین کاربرد این دستگاه برای درمان ریشه، باز کردن کانالهای بسته شده ریشه دندان و یا دندانهایی است که در سالها قبل پر شده و مجدد بسته شدهاند است و این دستگاه در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.
وی ادامه داد: معتقدیم که این دستگاه، یک دستاورد بزرگ در حوزه سلامت است و بسیار مفتخریم که رونمایی از این دستگاه پرکاربرد در حوزه سلامت در دانشکده دندانپزشکی مشهد انجام شده و امید است که با تولید دستگاه دیپکس، اثرپذیری بهتری در ارائه خدمات تخصصی در حوزه درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان داشته باشیم.
تولید دستگاه دیپکس پس از ۱۰ سال تحقیق و پژوهش
عضو هیات علمی گروه (درمان ریشه) دانشکده دندانپزشکی تهران و مخترع دستگاه دیپکس نیز در این آیین با بیان این که دستگاه دیپکس به عنوان یک دستگاه پرکاربرد در حوزه دندانپزشکی برای نخستین بار در جهان، در ایران ساخته شده است گفت: تولید این محصول نتیجه سالها تلاش بوده و برای درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان نزدیک به ۱۰ سال در انگلستان تحقیق و پژوهش کردم که خروجی آن منجر به تولید دستگاه دیپکس شد.
دکتر محمدحسین نکوفر افزود: هزینه ساخت دستگاه دیپکس در انگلستان ۵۰۰ پوند بوده و در هر کشور یک قیمت مشخص دارد و در ایران هم تا ۲۸۰ میلیون ریال قیمت خورده است.
وی ادامه داد: پیدا کردن دندانهایی که در داخل رسوب میکند و کلسفیه میشود کار سختی است و من تلاش کردم که این کار به صورت الکترونیکی و با تولید دستگاه دیپکس انجام شود و ضمن شناسایی کانال ریشه، به دندانپزشک برای درمان فرد بیمار کمک کند.
مسوول پژوهشکده دانشکده دندانپزشکی تهران گفت: نمونههای اولیه این محصول در ۱۳۰ کشور دنیا عرضه شده است و خوشحالم که رونمایی رسمی از این محصول در مشهد و در جوار امام هشتم(ع) صورت گرفت.
نکوفر افزود: این دستگاه که توسط یک شرکت چینی تولید میشود در کشورهایی همچون تایلند، انگلستان، عراق، پاکستان، فیلیپین و مکزیک مورد استفاده قرار گرفته و در ارزیابی صورت گرفته هم مشخص شد که تمامی این کشورها از عملکرد این دستگاه پرکاربرد در حوزه سلامت رضایت داشتند.
وی ادامه داد: بسیاری از محصولات که در یک کشور دنیا تولید میشود در یک کشور دیگر کار تحقیقاتی آن انجام شده است و در یک کشور سوم به فروش میرسد و برای دستگاه دیپکس هم که ساخت آن ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز بوده است کارهای زیادی انجام شده تا به مرحله تولید و رونمایی برسد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای هفت دانشکده و ۱۰ بیمارستان آموزشی و پژوهشی است که این بیمارستانها در کنار ارائه خدمات درمانی مورد نیاز بیماران، در زمینه آموزشهای حوزه بالینی دانشجویان فعالیت دارند.
نظر شما