به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ابوذر جعفری مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارس پرتو امرتات که با همراهی تیم خلاق خود موفق شده اند این دستگاه را طراحی و با کیفیت بالاتری نسبت به نمونه خارجی بومی سازی کنند، عصر شنبه در نشست خبری رونمایی از این محصول فناورانه اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳ طرح اولیه فعالیت خود را در حوزه بازار تجهیزات پزشکی آغاز کردیم. آن زمان بابت شناخت بازار و اینکه چه محصولی برای بازار مفید است مطالعاتی داشتیم و در واقع تجاربی بدست آوردیم.
وی افزود: در گام بعدی که از سال ۱۳۹۵ شروع شد شرکت را ثبت رسمی و فعالیت خود را از ایده محوری به طرح تبدیل کردیم و یک سری دستگاه ها نیز همچون دستگاه رگ یاب را ثبت و پروانه تولید آن را اخذ کردیم و با فرآیندهای کار آشنا شدیم و گواهی دانش بنیانی را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کردیم.
این فعال حوزه دانش بنیان کشورمان با اشاره به شروع فعالیت گام سوم این شرکت فناور از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ افزود: در این مرحله در واقع محصولات خود را انتخاب کرده بودیم و سه محصول شامل هایفو صورت و لیزر حذف موهای زائد و لیزر دایود دندانپزشکی به نام میلینیوم را آماده کرده و ساختیم و برای اخذ استانداردها اقدام کردیم، زیرا فرآیند اخذ استاندارد برای تجهیزات پزشکی با توجه به تست های بالینی حدود ۲ تا سه سال زمان بر است.
وی همچنین اظهار داشت: در گام آخر نیز که از سال ۱۴۰۰ شروع شد، برای اولین دستگاه جوان سازی صورت تحت عنوان هایفو با ویژگی های مختلف، موفق به اخذ پروانه تولید از اداره کل تجیهیزات پزشکی وزارت بهداشت شدیم.
جعفری با اشاره به رونمایی از جدیدترین دستگاه ساخت این شرکت دانش بنیان تحت عنوان دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود lasotronix SMART M, با سه طول موج ۸۰۸ نانومتر، ۹۷۵ نانومتر و ۱۰۶۴ نانومتر افزود: این دستگاه در واقع یک دستگاه لیزر دندان پزشکی و زیبایی مدرن است که در مواردی همچون برش های دقیق هوموستاتیک، بافتی و تشخیص و درمان های زیبایی پوست مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه، حدود ۷۵ درصد از تجهیزات مورد استفاده در ساخت دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود با سه طول موج در داخل بومی سازی شده است، افزود: سیستم اپتیکی و الکترونیکی خاص طراحی شده در این دستگاه این امکان را فراهم می آورد تا با داشتن یک دستگاه حاوی سه دایود متفاوت، بتوانید علاوه بر استفاده از ۹ گروه درمانی از پیش تنظیم شده با بیش از ۱۰۰ زیرگروه، اقدام به تغییرات برنامه های درمانی متناسب با نیاز بیمار کرده و هرگونه برنامه جدید درمانی ویژه بیمار را با نام خود بیمار به صورت یک پرونده الکترونیکی ثبت کنید.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارس پرتو امرتات با بیان اینکه، پروانه تولید و همه استانداردهای مربوط به دستگاه لیزردندان پزشکی با سه طول موج اخذ شده است، گفت: این دستگاه مراحل تست های بالینی خود را بر روی ۹۰ بیمار در بیمارستان ارتش گذرانده است.
وی با بیان اینکه ویژگی دستگاه های لیزر دندانپزشکی در دنیا و در ایران حداکثر با دو طول موج و با کاربری درمان های سطح پایین است، تاکید کرد: این دستگاه بومی سازی شده ایرانی اولین دستگاهی است که با سه طول موج در دنیا طراحی و ساخته شده است.
جعفری افزود: دستگاه ما از ۸۰۸ نانومتر که یک توان ظریف محسوب می شود تا طول موج ۱۰۶۴ نانومتر برای انجام کار با شرایط سخت و توان بالا درمانی را پوشش می دهد.
وی از آمریکا و آلمان به عنوان تولیدکننده دستگاه های لیزر دندانپزشکی در دنیا نام برد و در عین حال تاکید کرد: دستگاه های کنونی ساخته و عرضه شده به بازار توسط این کشورها نهایتا با مشخصه دو طول موج است.
تراش، عصب کشی و ضدعفونی کردن کانال های دندان کاربردهای اصلی دستگاه ایرانی
مسوول فنی این شرکت دانش بنیان نیز در توضیح بیشتری در خصوص ویژگی لیزردرمانی با بیان اینکه، لیزر به معنای تقویت نور به روش گسیل القایی است و کاربرد آن در چند دهه اخیر در حوزه های مختلف رو به گسترش بوده است، افزود: از زمانی که دستگاه های لیزر کشف و اختراع و معرفی شده کاربردهای مختلف از جمله کاهش فرآیند و هزینه درمان در حوزه های مختلف پزشکی از جمله چشم پزشکی، قلب و عروق، انواع جراحی ها، پوست و زیبایی و درمان سرطان و البته دندانپزشکی دارای کاربرد هستند.
پریسا کاشی افزود: لیزر در دندانپزشکی نیز به صورت کلی لیزر بافت نرم و بافت سخت را دربر می گیرد که دستگاه بومی سازی شده ما لیزر بافت نرم با تکنولوژی دایودی است و درمان های بیماری های مختلف دهان و دندان از جمله تراش دندان، برطرف کردن حساسیت های دندانی ، کمک به عصب کشی و ضدعفونی کردن کانال های دندان از اصلی ترین کاربردهای این دستگاه است.
این فعال حوزه دانش بنیان در خصوص اینکه اساسا ایده ساخت ساخت دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود با سه طول موج از کجا شکل گرفت نیز با بیان اینکه، اکثر لیزرهای موجود در بازار دندانپزشکی ایران همه متعلق به کمپانی های آمریکایی، آلمانی، ایتالیایی و چینی هستند، افزود: دستگاه های چینی بسیار در سطح کشور وجود دارند و مورد استفاده قرار می گیرند و با توجه به تخصص کارشناسان شرکت دانش بنیان و تحلیل بازار پی بردیم که می توانیم این دستگاه را به صورت مستقل در داخل کشور تولید کنیم.
وی گفت: پس از شکل گیری این ایده یک دوره ۶ ماهه مطالعه و روند ساخت این دستگاه و انواع لیزرها را به لحاظ ساخت و اثربخشی بالینی مورد بررسی قرار دادیم و مزایا و معایت هرکدام را تحلیل و در نتیجه وارد پروسه ساخت این دستگاه شدیم.
کاشی با بیان اینکه قطعات دستگاه های الکترونیکی بویژه پزشکی در حوزه لیزر با چالش هایی روبرو است تاکید کرد: باید قطعاتی را تامین می کردیم که بتواند در شرایط سخت بالینی و در بیمارستان ها، درمانگاه ها و بعضا اتاق عمل و همچنین تحت انجام تست های استاندارد در آزمایشگاه های مرجع بتواند عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
وی بیان کرد: پس از یک بازه زمانی با بررسی انجام شده قطعات را با مشکلاتی خریداری کردیم و مرحله بعد نیز طراحی الکترونیک یا همان فرمان به لیزر و چگونگی پروسه خروج نور لیزر از سر فیبر بود که پس از بررسی و آزمون و خطا حدود ۵۰ هزار خط کد، رسیدیم به پنج هزار خط کد که منجر به طراحی و تولید برد فرمان الکترونیکی دستگاه شد.
دستگاه لیزر دندان پزشکی ایرانی از پیچیدگی فناوری برخوردار است
مسوول فنی این شرکت فناور در خصوص اینکه بردالکترونیکی طراحی شده برای دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود با سه طول موج، از چه مشخصه ای برخوردار است، افزود: این برد به دستگاه فرمان می دهد که سه طول موج ۸۰۸، ۹۷۵ و ۱۰۶۴ نانومتر در دو mod کاری cw توان پیوسته و همچنین پالسی بتواند از دستگاه با استپ توانی یک دهم، یک دهم خارج شود.
کاشی با تاکید بر اینکه دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود با سه طول موج یک نوآوری و از پیچیدگی فناوری برخوردار است، با اشاره به بررسی انواع دستگاه های موجود دندانپزشکی در بازار اظهارکرد: همه این دستگاه ها با ویژگی یک یا دو طول موج هستند در صورتی که ما طول موج سوم ۱۰۶۴ نانومتر را در قالب دایود از این دستگاه دریافت کردیم و از آن برای درمان های سخت تر همچون ضدعفونی کردن کانال دندان یا حساسیت های دندانی استفاده کردیم.
وی در عین حال با بیان اینکه با وجود نگارش مقالات مختلف و ثابت شدن اثربخشی هنوز پروسه تحقیق برای دستگاه لیزر دندان پزشکی دایود با سه طول موج باز است تاکید کرد: البته از این طول موج جدید می توان بسیار در حوزه بافت نرم دندان استفاده کرد و تحقیقات ما نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
نظر شما