تبدیل جزایر سه گانه به قطب ورزش‌های دریایی؛ راهبرد موثر ژئوپولیتیک ورزشی ایران

کیش- ایرنا- دبیرکل انجمن بادبانی ایران با بیان اینکه جزایر سه‌گانه با موقعیت استراتژیک خود در قلب خلیج فارس، یکی از پتانسیل‌های بالقوه برای توسعه ورزش‌های دریایی و ساحلی به شمار می‌روند، گفت: تبدیل جزایر سه گانه به قطب ورزش‌های دریایی، یک راهبرد موثر ژئوپولیتیکی برای ورزش ایران است.

حمید شمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد:‌ شرایط جغرافیایی و آب و هوایی این جزایر، با سواحل بکر و چشم‌نواز، می‌تواند زمینه‌ساز برگزاری رقابت‌های بین‌المللی در رشته‌های مختلفی چون سیلینگ، موج‌سواری و شنا باشد.

وی با اشاره به کم کاری در گذشته برای بهره برداری از ظرفیت‌های این مناطق، بیان کرد: ورزش‌های دریایی و ساحلی نه تنها می‌توانند به عنوان ابزارهای توسعه اقتصادی و جذب گردشگر عمل کنند، بلکه در ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش مشارکت جوانان در فعالیت‌های سالم و مفرح نیز نقش موثری دارند.

دبیرکل انجمن بادبانی ایران با بیان اینکه کشورمان ظرفیت‌های بی نظیری در توسعه ورزش‌های دریایی و سرمایه گذاری در این حوزه دارد، اضافه کرد:‌ برخی کشورها از متر به متر سواحل خود برای توسعه و درآمدزایی بهره مند می‌شوند اما متاسفانه در ایران با وجود داشتن جزایر زیبا و سواحل طولانی، این حوزه هنوز به شکل مناسبی مورد توجه قرار نگرفته است.

وی افزود: هرچند در سال‌های اخیر، برخی اقدامات اولیه در زمینه توسعه ورزش‌های دریایی در جزایری همجون کیش و قشم انجام شده، اما همچنان جزایر سه‌گانه به عنوان یکی از پتانسیل‌های بکر و دست‌نخورده باقی مانده‌اند.

شمالی جزایر سه‌گانه کشور را مستعد سرمایه گذاری در حوزه ورزش‌های دریایی دانست و گفت:‌ اجرای برنامه‌های توسعه زیرساخت‌های ورزشی متناسب با خشکی مانند احداث استادیوم‌ها، زمین‌های بازی و سایر امکانات ورزشی، نه تنها هزینه‌ بسیار بالایی نیاز دارد بلکه زمان زیادی برای اجرا می‌طلبد؛ اما ورزش‌های دریایی نیازی به چنین زیرساخت‌های پیچیده‌ای ندارند.

وی ادامه داد: سواحل و آب‌های خدادادی این جزایر، بدون نیاز به سرمایه‌گذاری کلان در زیرساخت‌ها به‌خوبی می‌توانند بستر برگزاری مسابقات و فعالیت‌های ورزشی دریایی را فراهم کنند.

دبیرکل انجمن بادبانی ایران خاطر نشان کرد: علاوه بر پتانسیل‌های طبیعی این جزایر، به دلیل موقعیت استراتژیک‌شان می‌توانند نقشی حیاتی در بهبود دیپلماسی ورزشی ایران و حتی یک گام فراتر در تقویت ژئوپولیتیک ورزشی کشور ایفا کنند.

وی برگزاری رویدادهای ملی و بین‌المللی در این جزایر را بسیار مهم توصیف و اظهار کرد: این اقدام نه تنها می‌تواند به تقویت تعاملات فرهنگی و ورزشی بین ایران و سایر کشورها کمک کند، بلکه پیام واضحی از صلح، دوستی و همکاری منطقه‌ای خواد داشت که به توسعه امنیت پایدار این مناطق نیز کمک می‌کند.

شمالی با تاکید بر اینکه نیازمند یک سیاست‌گذاری کلان و برنامه‌ریزی ملی برای توسعه ورزش‌های دریایی در جزایر سه‌گانه هستیم، گفت: دولت و نهادهای مرتبط، از وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان تا مناطق آزاد و استانداری‌ها، باید با همکاری بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، زیرساخت‌های لازم را برای توسعه دریایی این مناطق فراهم کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha