به گزارش ایرنا، او سایه بود؛ سایه امنیت و آرامش برای ایران، منطقه و خاورمیانه و این را کوردلان و دشمنان فهمیده بودند؛ آنها هنوز هم از شنیدن نامش واهمه دارند.
حاج قاسم فرماندهی بود که دشمن آرزوی داشتنش را می کرد و مظلومان از شنیدن صدای قدمهایش نفس راحت می کشیدند؛ او را وجب به وجب خاورمیانه می شناسد و هنوز ردپای قدم های او بر سینه کوهها و دشتها و شهرها و روستاهای اسیر دست خفاشان زمان جامانده است؛ هنوز صدای قدم های او از دل سرزمین های عراق و سوریه و لبنان به گوش می رسد، هنوز مظلومان زیر یوغ رژیم صهیونیستی چشم انتظار آمدنش هستند.
زمان گذشته است اما با گذشت زمان محبوب تر شده است؛ گویی شهادتش او را باشکوهتر و برخلاف تصور دشمنان نامش را پرآوازه تر کرده است؛ هنوز صدای گلولههایش که سینه داعشیان را نشانه گرفت، در دل زمان باقی مانده و در هر گوشی نجوا میکند.
پنج سال از رفتنش گذشته اما هنوز چشمها در فراقش اشک ماتم میریزند، تاریخ در هجرش رخت عزا بر تن کرده، کودک و بزرگ، پیر و جوان، مسلمان و غیر مسلمان هنوز چشم انتظار آمدنش هستند؛ روضهها در فراقش به هر زبان خوانده می شوند و چه سوزناک است صحنههایی که در هجرش ترسیم میشوند.
حاج قاسم نامی به بلندای تاریخ است؛ نام او را را دخترکان زیر تازیانه رژیم صهیونیستی و زنان و مردان در بند داعش هر صبح و شام زمزمه کردند تا از قید اسارت رها شوند و امروز پس از سالها دوباره نامش را فریاد می زنند و جای خالیش را نظاره می کنند.
روزها و سالها گذشته است و امروز به پنجمین سال هجرت غریبانه او رسیده ایم؛ قصه تلخ تاریخ، شبانگاهی که خفاشان، عزیز میلیونها انسان را آماج حمله خود قرار دادند و تصور کردند برای همیشه از دلها پاک خواهند کرد اما خوابشان تعبیر نشد و رویایشان بی تعبیر ماند.
پنج سال از آن روز میگذرد؛ ولی گویی همین امروز و همین ساعت است، گواه روشن براین مدعا حرف دل مردم اعم از هر قوم و نژاد، دین و مذهب، کوچک و بزرگ شنیدنی است.
جای خالی حاج قاسم اصلا پر نمی شود
دانشجوی الهیات و معارف اسلامی ارومیه ای با شوق بی نظیر از حاج قاسم می گوید و اظهار می دارد: او نماد امنیت در منطقه بود رشادت های او هرگز از حافظه ملت ایران و منطقه پاک نخواهد شد او شب و روز نداشت از زندگی و راحتی خود گذشت تا ما آسوده باشیم .
رضا مددی ادامه داد: او نه تنها در ایران بلکه در منطقه آرامش برقرار کرد؛ ریشه تکفیری ها را خشکاند و زندگی را برای آنها حرام کرد امروز جای خالیش زیاد احساس می شود و اگر بود بدون تردید هرگز دشمنان نمی توانستند دست به جنایات بی شماری بزنند.
این دانشجو ادامه داد: عظمت او به حدی بود که دشمن او را نارنجک خاورمیانه تلقی می کرد و از او به عنوان مرد سایه ها نام می برد و آرزو می کرد فرماندهی چون او داشته باشد.
وی افزود: امروز وقوع وقایع مختلف در منطقه و قد برافراشتن پس مانده های برخی گروهها نشان می دهد سردار سلیمانی سالیان سال روز و شب در منطقه چه کرد و چگونه توانست نفس دشمنان را قطع کند؟ و امروز جایش بسیار خالی است.
مددی افزود: حاج قاسم آگر می ماند ریشه ظلم برای همیشه نابود می شد و امروز جای خالی او آزارمان می دهد تمام آرزویم این است کاش با معجزه ایی بازمی گشت.
قاسم سلیمانی عاشق واقعی وطن
امام جمعه اهل سنت ارومیه درباره سردار دلها معتقد است: قاسم سلیمانی نه تنها یک فرمانده نظامی برجسته بود، بلکه ولایتمدار و عاشق واقعی به وطن بود
ماموستا مامدکلشی نژاد با اشاره به شخصیت حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: او با تمام وجود به رهبری و کشورش وفادار بود و همیشه در خط مقدم دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی قرار داشت.
وی ادامه داد: مکتب سردار سلیمانی، مکتبی است که بر پایه اصول اسلام ناب محمدی (ص) و آموزههای اهل بیت (ع) بنا شده؛ این مکتب، مقاومت در برابر ظلم و حمایت از مظلومان را به عنوان اصلیترین وظیفه خود میداند و تلاش میکند تا با تکیه بر ایمان و اراده، عدالت را در جامعه برقرار کند.
وی اضافه کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی با ایجاد اتحاد میان نیروهای مقاومت در کشورهای مختلف، نشان داد که وحدت و همبستگی میتواند بزرگترین سلاح در برابر دشمنان باشد،او با فداکاری و ایثار خود، به همه ما آموخت که برای رسیدن به اهداف بزرگ، باید از خود گذشت و در راه حق و عدالت ایستادگی کرد.
امام جمعه اهل سنت ارومیه با اشاره به مکتب سردار سلیمانی گفت: مکتب حاج قاسم، مکتبی است که بر پایه ایمان، اخلاص و فداکاری بنا شده است و حاج قاسم با رفتار و عملکرد خود نشان داد که چگونه میتوان به عنوان یک سرباز واقعی در خدمت وطن و مردم بود.
وی افزود: او همیشه آماده بود تا جان خود را برای دفاع از کشور و ارزشهای اسلامی فدا کند.
وی اضافه کرد: سردار سلیمانی نه تنها در میدان نبرد، بلکه در قلبها و ذهنهای مردم نیز جایگاه ویژهای داشت،او با شجاعت و تدبیر خود توانست جبهه مقاومت را در منطقه تقویت کند و به الگویی برای مبارزه با ظلم و استکبار تبدیل شود.
اخلاص، عامل محبوبیت سردار سلیمانی
نماینده سابق مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: سردارسلیمانی مانع گسترش گروهک های تروریستی تحت حمایت غرب در منطقه شد و باید او را پرچمدار مبارزه با تروریسم دانست.
آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری افزود: سردار سلیمانی در گسترش جبهه مقاومت و جلوگیری از نفوذ داعش با تمام توان مبارزه و تلاش کرد و به همین دلیل محبوب دلها شد.
وی اضافه کرد: سردار سلیمانی به خاطر مبارزه ای که انجام داد وجلوی نفوذ داعش را گرفت، به گردن تمام مردم دنیا حق دارد و مردم می دانند او چقدر تلاش کرد و زحمت کشید.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل محبوبیت سردار سلیمانی، اخلاص او بود، ادامه داد: یکی از پاداش هایی که خداوند متعال به کسانی که ایمان و عمل خالص داشته باشند، عطا می کند محبوبیت است و سردار سلیمانی از جمله این افراد بود.
آیت الله شبستری گفت: دشمن از یک سو از او واهمه داشت و از سوی دیگر حسرت داشتن چنین فرماندهی را می خورد تا اهداف خود را پیش ببرد.
وی افزود: سردار سلیمانی نه تنها فرماندهی شایسته در میدان نبرد بود، بلکه با اخلاص زیاد در کنار مردم حضور داشت و به رعایت حقوق مردم و بیت المال می پرداخت.
وی اضافه کرد: شخصیت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نشات گرفته از آموزه های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است و این شخصیت والامقام نظیر اولیای الهی در مقابل دشمنان ایستادگی کرد و کمال شدت را داشت و درمقابل دوستان عطوفت و مهربانی می کرد.
شهادت سردار سلیمانی امنیت منطقه را تضمین کرد
رییس سابق انجمن آشوریان ارومیه هم گفت: سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با مبارزه بی امان، امنیت منطقه را تضمین کرد و مانع اصلی نفوذ تروریسم در منطقه بود.
«استانلی سیمونز» افزود: مهمترین سد راه داعش برای نفوذ در کشورهای مختلف منطقه، سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود که همین امر، موجب دشمنی استکبار جهانی با این شخصیت خستگی ناپذیر بود.
وی اضافه کرد: سردار سلیمانی با نابودی جریان تکفیری داعش، جلوی نفوذ آن به داخل ایران اسلامی را گرفت و اجازه نداد این گروه تروریستی قدم به خاک ایران بگذارد.
سیمونز ادامه داد: این فرمانده خستگیناپذیر تمامی گروه های ضد امپریالیستی در کشورهای عراق، لبنان و دیگر کشورها را زنجیر وار به هممتصل کرد و با وحدتی که بین نیروهای مبارز به وجود آورد، موجب ترس استکبار جهانی شد.
سردار سلیمانی بر دلها حکومت می کرد
رزمنده دوران دفاع مقدس و همرزم شهید چمران اظهار کرد: سردار دلها بهترین لقب برای حاج قاسم بود؛ او بردلها حکومت می کرد و دردل مردم و حتی دشمنانش جای داشت.
نصرالله اسدالهی اظهار کرد: علی شیرازی در کتاب خود تحت عنوان « سلیمانی را من می شناسم» آورده است وقتی به منزل ایشان می رفتیم هنگام برگشتن باوجود فرمانده بودن ما را تا دم در بدرقه می کرد او تا این سطح ساده و مردمی بود.
وی افزود: نیروهای فاطمیون تعریف می کنند در سوریه که بودیم وقتی سرزده پیش ما آمد ما غذای مخصوصی برایش آماده کردیم ولی او با دیدن غذا گفت همه شما از این غذا می خورید یا خوردید وقتی متوجه شد ما نخوردیم امتناع کرد و نخورد.
همرزم شهید چمران یادآورشد: سردار سلیمانی خود را بالاتر از مردم نمی دانست و می توان گفت سادگی و مردمی بودن ویژگی ممتاز این فرمانده خستگی ناپذیر است.
رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: او در عین حال که با دشمن مبارزه می کرد، اما دلی آرام و قلبی مهربان داشت.
اسدالهی به نقش سردار در خنثی کردن فتنه های موجود در منطقه اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۰ آمریکا طرحی ایجاد کرده بود که بر طبق آن منطقه را به سلطه خود درآورده و تسخیر کند و هدفشان نابودی انقلاب بود اما سردار سلیمانی با حضور در منطقه ریشه جریان های تکفیری را نابود کرد و داعش را از میان برد؛ داعشی که الان می توانست بسیاری از کشورها را نابود و به اشغال خود درآورد.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی از چیزی نمی ترسید بلکه با خط و نشان های که برای دشمن می کشید آنها را مستأصل کرده بود او عاشق ولایت وکشور بود و این عشق او را نترس بار آورده بود.
اسد الهی یادآورشد: حاج قاسم گروههای جهادی را گردهم آورده و همانند آهن ربا آنها را جذب خود کرده و گروه واحدی برای مبارزه با دشمن تشکیل داد و هنگام جنگ با داعش در عراق نیروها با شور و شعف به میدان آمده و قدرت یافتند و همان موقع اعلام کرد دولتی بنام داعش در دنیا نخواهید دید.
رزمنده دوران دفاع مقدس اظهار کرد: سردار سلیمانی موجب پای گرفتن مقاومت شد چنانکه جبهه مقاومت توانست طوفان الاقصی را رقم بزند و پیروزی های بزرگی داشته باشد همان طوری که جبهه باطل امروز در برابر رزمندگان در غزه ناتوان مانده است.
وی اضافه کرد: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی چهره زیبای اسلام را به جهانیان نشان داد و به همین خاطر پس از شهادتش، بسیاری از جوانان در کشورهای آمریکایی و اروپایی به اسلام گرویدند و اعلام مسلمانی کردند.
همرزم شهید چمران با بیان اینکه سردار سلیمانی با اخلاص تمام و بدون نام و نشان کار می کرد، افزود: دشمن تصور می کرد با به شهادت رساندن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی جبهه حق نابود می شود درحالی که کار آنها نتیجه معکوس داد و شهید سلیمانی قدرتمندتر از سردار سلیمانی ظاهر شد.
دفاع از مظلوم ایده و مکتب سردار سلیمانی
امام جمعه اهل سنت نقده هم اظهارکرد: دفاع از مظلوم ایده و مکتب سردار سلیمانی است و کمتر شخصیتی را در دنیا می توان یافت چنین مکتبی داشته باشد و اینگونه به مقابله با ظلم بپردازد.
ماموستا ثنار تمر نژاد گفت: او بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی، جبهه مقاومت را ترسیم کرد و به مبارزه پرداخت و باید گفت ستاره درخشان آسمان سیاست خاورمیانه بود که تمام جهانیان او را شناختند.
امام جمعه اهل سنت نقده افزود: روزی که سوریه آماج گلوله های دشمن قرار گرفت، قول داد که این سرزمین را نجات خواهد داد و این کار را کرد.
ماموستا تمر نژاد اضافه کرد: سردار دلها نابودی داعش را رقم زد و بین کشورهای همجوار وحدت به وجود آورد و آن انشقاقی را که آمریکا و همتایانش به وجود آورده بودند، از میان برد.
وی اظهار کرد: وقتی اربیل به محاصره داعش درآمد، به گفته خود اهالی اربیل به هرجا دست یاری دراز کردند ولی کسی یاری نکرد و سپس به ایران زنگ زده و کمک خواستند و سردار سلیمانی حاضر شد و داعش را از اربیل بیرون کرد.
امام جمعه اهل سنت نقده گفت: سردار سلیمانی نه تنها فرماندهی خستگی ناپذیر بود بلکه انسانی دلسوز، مهربان و دل نازک بود و این را در زندگی و رفتارهایش می توان دید.
به گزارش ایرنا، سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در ۱۳ دی ماه سال ۱۳۹۸ در حمله هوایی و تروریستی آمریکا به فرودگاه بین المللی بغداد به همراه ابومهدی المهندس و تعداد دیگری از همرزمانش به شهادت رسید؛ این حمله به دستور دونالد ترامپ رییس جمهور وقت آمریکا صورت گرفت.
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک از توابع کرمان چشم به جهان گشود. وی پس از اخذ دیپلم به شغل بنایی مشغول شد و بعدها فعالیت خود را به عنوان پیمانکار در اداره آب کرمان آغاز کرد.
شهید قاسم سلیمانی پس از انقلاب اسلامی ایران، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و همزمان با شروع جنگ ایران و عراق، چند گردان را در کرمان آموزش داده و به جبههها فرستاد.
شهید حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۶۰ با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله منصوب شد.
وی در جنگ عراق علیه ایران، از فرماندهان عملیاتهای والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ بود. عملیات کربلای ۵ از مهمترین عملیاتهای ایران در دوران جنگ بود که تضعیف موقعیت سیاسی و نظامی ارتش بعث عراق و تثبیت اوضاع به سود قوای نظامی ایران از نتایج آن ارزیابی شده است.
سردار سلیمانی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷، به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی ایران هدایت میشدند.
شهید سلیمانی تا قبل از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان میجنگید. او در بهمن سال ۱۳۸۹ از سوی مقام معظم رهبری، فرمانده کل قوای نظامی ایران درجه سرلشکری (بالاترین درجه نظامی در ایران) را دریافت کرد.
سردار قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۹ از سوی رهبر معظم انقلاب به فرماندهی سپاه قدس منصوب شد.
امسال پنجمین سالگرد شهادت سردار دلهاست.
نظر شما