به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل رفیعی روز چهارشنبه در جلسه شورای اجتماعی استان با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی همزاد جوامع بشری است و مدام باز تولید می شود، افزود: شناخت نظام مسائل استان در این حوزه از طریق بررسی نرخ آسیبها و روند موضوعات به تشخیص موارد بحرانی منجر می شود.
وی گفت: مداخلات و تصمیم گیری های در خصوص آسیب ها نیز باید همانند سالهای اخیر مبتنی بر بررسی ها صورت گیرد.
رفیعی با بیان اینکه آسیب های مختلف اجتماعی را در جامعه شاهد هستیم، افزود: بارها در جلسات مختلف علل این آسیب ها و حتی جرائم و ریشه های آنها مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با تاکید بر لزوم شناخت و تصمیم گیری در موارد بحرانی آسیب های اجتماعی به عنوان اولویت ها، ادامه داد: جلسات متعددی در رابطه با اولویت بندی آسیبهای اجتماعی و ریشه یابی علت ها و ارائه راهکارهای لازم در هیات اندیشه ورز استان با حضور کارشناسان خبره، صاحب نظران، متولیان امر و نیروهای میدانی مردمی در هر موضوع با محوریت دفتر اجتماعی استانداری برگزار شده است.
معاون استاندار زنجان با بیان اینکه در این خصوص مداخلاتی انجام شد و تقسیم کار بین دستگاه های متولی امر صورت گرفت، اظهار داشت: هر چند، در برخی موارد توفیقاتی هم حاصل شد، لیکن ما نباید صرفا به نرخ کشوری و توفیقات محدود بسنده کنیم چرا که بعضا ممکن است این توفیقات به غفلت منجر شود بنابراین بررسی روند آسیب های اجتماعی در استان و شهرستانها و نیز دقت در ارقام و آمار مقایسه ای و سالانه بسیار مهم است.
رفیعی با بیان اینکه با مطالعه روند ۱۰ ساله آسیب های اجتماعی استان علاوه بر اعتیاد که ریشه بسیاری از آسیبها و حتی جرایم است، همچنان موضوعاتی چون اقدام به خودکشی باید به عنوان اولویت مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: مداخلات و مجموعه شرایط و اقدامات موثر در استان طی سه سال اخیر منجر به کاهش نرخ خودکشی در استان از رتبه ۱۰ به ۱۸ کشوری شده است.
این مسوول تاکید کرد: با توجه به زمینه های چنین آسیبی در استان بایستی با جدیت به ویژه در حوزه مدارس، موضوع غربالگری، آموزش مهارتهای زندگی، تقویت باورها و معنویات و اعتماد به نفس و امید به زندگی با همکاری همه دستگاههای متولی ادامه یابد.
معاون استاندار زنجان افزود: متاسفانه موضوع نزاع هم در استان آمار نگران کننده ای دارد و باید برای کاهش آمار آن و سایر مصادیق خشونت، اقدامات اساسی انجام شود ضمن اینکه چنین آسیبی ممکن است به جرم منتهی شود.
رفیعی به مقوله مهم طلاق به عنوان یکی دیگر از آسیبهای مهم اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: ابعاد مختلف موضوع و ریشه های آن در استان بررسی شده و توفیقاتی هم در زمینه کاهش نرخ آن به دست آمده است اما همچنان به مداخلات به موقع و تلاش مضاعف توسط بخشهای مختلف اجرایی، فرهنگی و موسسات مردمی نیاز داریم.
نظر شما