۱۲ دی ۱۴۰۳، ۲۰:۵۷
کد خبرنگار: 2843
کد خبر: 85707764
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

مشاور وزیر بهداشت: آگاهی جمعی به اهمیت نان کامل باید تقویت شود

شیراز-ایرنا-مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات، ثمربخشی اینگونه رویدادهای علمی را نیازمند ایجاد آگاهی در جامعه نسبت به اهمیت مصرف نان کامل دانست.

به گزارش ایرنا، حسن امامی رضوی چهارشنبه در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از دانشگاه های نسل چهارم و پنجم انتظار می رود که با شناسایی دغدغه ها و چالش های مردم، برای رفع آنها پیگیر و پاسخگو باشند.

او امنیت غذایی را زیربنای دیگر ابعاد امنیت دانست و افزود: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه اقشار مردم جامعه به غذای سالم، کافی و مطلوب است که در این زمینه لازم است بر اقشار آسیب پذیر و کم برخوردار، تمرکز بیشتری صورت گیرد.
امامی رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی کشور اشاره کرد که بهبود کیفیت نان، همچنین آرد کامل و سبوسدار، در این سند مورد توجه قرار گرفته است.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، نان را برکت سفره مردم دانست که حرمت آن، در فرهنگ ایرانی از گذشته مورد توجه بوده و در فرمایشات ائمه دینی نیز بر آن تاکید شده است.
او همچنین توجه به اهمیت مصرف نان و حبوبات در برنامه غذایی را از جمله مسایل مورد تاکید در اسناد بین المللی و سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد و گفت: در فرهنگ ایرانی و در برنامه غذایی ایرانیان،مصرف نان از میزان بالایی برخوردار است و بر همین اساس، توجه به سلامت آن اهمیت ویژه ای دارد.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف و به ریاست رئیس جمهور، از جمله محورهای مورد بررسی در این شورا را سلامت نان مصرفی مردم برشمرد.


به گفته این مقام مسوول، برنامه بهبود کیفیت نان و آرد، در سال ۱۴۰۱، در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه نیز به تصویب رسیده است.
او دستیابی به اهداف مرتبط با سلامت نان را نیازمند تعامل و مشارکت دوسویه مردم و دستگاه های متولی دانست و گفت: در مبحث سلامت نان، باید به نحوی در جامعه مطالبه گری ایجاد شود که شاهد توسعه راه اندازی کارخانه ها و مراکز عرضه نان سالم و کامل باشیم.
امامی رضوی از فعالیت ۷۷ کارخانه تولید آرد کامل در کشور خبر داد و افزود: ثمربخشی اهداف اینگونه رویدادهای علمی، نیازمند آگاهی و ایجاد تقاضا در سطح جامعه است و مردم باید از اهمیت نان کامل و نقش آن در سلامت آگاهی یابند که در این زمینه باید به موضوعایت نظیر قیمت مناسب و کیفیت مطلوب نیز توجه شود.
مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اضافه کرد: ذائقه مردم یه یکباره تغییر نمی کند و در این زمینه لازم است به تدریج، برنامه ریزی شده و گام برداشت.

مشاور وزیر بهداشت: آگاهی عمومی نسبت به اهمیت مصرف نان کامل باید تقویت شود

نان در فرهنگ ایرانی جایگاه قدسی دارد

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: باید اهداف کنگره در زمینه ارتقای سلامت عمومی محقق شود و بتواند با نتایج عملکردی، خط مشی مناسبی برای سیستم اجرایی مشخص کند و مردم از نتایج این کنگره بهره مند شوند.
کوروش عزیزی اضافه کرد: نان در فرهنگ ایرانی از دیرباز مقدس بوده و در آیین های مختلف از جمله سفره نوروز، نان همیشه وجود داشته و این تقدس، بسیار ارزشمند است.
او با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا نان با شیوه درست و کامل تهیه و به مردم عرضه شود، مصرف نان کامل را در پیشگیری از بسیاری بیماری ها موثر دانست و اضافه کرد: موضوع پیشگیری با توجه به هزینه های بالای درمان، باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا با پیشگیری می توانیم با هزینه های بسیار کمتر، زندگی سالمی داشته باشیم.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در زمینه تولید و تهیه آرد و نان سالم و کامل باید از مزرعه تا سفره اصول علمی را رعایت کنیم تا بسیاری از مشکلات حل شود.
آیین آغازین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، دوازدهم دی ۱۴۰۳، در مجتمع فرهنگی، ورزشی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha