دکتر سید مهدی سلیمانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از حدود ۲ هفته قبل تاکنون آمار بیماران بستری حاد تنفسی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی استان افزایش یافته و درصد مثبت شدن آزمایش آنفلوانزا در بیماران بستری از ۱۷.۴ دهم درصد در هفته قبل به ۲۶.۲ دهم درصد در هفته جاری رسیدهاست.
وی اضافه کرد: آمار بستری بیماران حاد تنفسی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی استان نیز در آذرماه گذشته ۵۶۷ نفر گزارش شده که از این تعداد ۸۵ نفر در بخش ICU بستری شدند و بر اساس آخرین آمار در ۱۰ روز نخست دیماه ۴۱۴ بیمار بستری شدند که ۵۱ نفر دربخش ICU نیازمند مراقبتهای ویژه بودند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بیان کرد: برخی پزشکان برای تشخیص دقیق تر آزمایش بیماری کووید ۱۹ و آنفلوآنزا را تاکید دارند و برخی این کار را انجام نمی دهند اما در مجموع بیشترین آمار بستری بیماران حاد تنفسی مربوط به بیماری آنفلوآنزاست.
وی اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات، بیشترین آمار بستری بیماران حاد تنفسی در بیمارستانهای استان در گروه سنی بالای ۷۰ سال (۳۰ درصد) و زیر ۱۰ سال (۲۶ درصد بستریها) است.
وی با اشاره به وجود نگرانیها برای این ۲ گروه از بیماران حاد تنفسی اظهار کرد: علت نگرانی برای گروه سنی بالای ۷۰ سال مبتلا به بیماریهای حاد تنفسی آن است که این بیماران دچار عوارض جدی شوند و نیاز به آی سی یو داشته باشند.
وی اضافه کرد: اطفال دچار بیماریهای تنفسی نیز در انتشار بیماری بسیار نقش داشته و با سرعت بیشتر بیماری را به ویژه در مدارس و مهدهای کودک منتقل میکنند از اینرو ضروریست تا توصیههای بهداشتی به خصوص در واحدهای آموزشی و مهدهای کودک جدی گرفته شود.
توصیه پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر لزوم پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی اظهار کرد: افراد دارای علائم تنفسی شامل آب ریزش، سرفه، تب و لرز از حضور در محیطهای پرازدحام به ویژه سرپوشیده پرهیز کنند و در صورت ضرورت برای حضور در اماکن عمومی حتما ماسک بزنند.
وی بیان کرد: کودکان، سالمندان، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، دارای بیماریهای زمینهای دیابت، فشارخون و دیالیزی تا جایی که ممکن است از حضور در محیطهای سرپوشیده و پرازدحام خودداری کنند.
دکتر سلیمانی افزود: بیماریهای ویروسی از جمله آنفلوانزا و کرونا علائم مشابه شامل تب و لرز، بدن درد، آبریزش بینی، سرفه و گاه علائم گوارشی مثل اسهال و استفراغ دارند، بیشتر این بیماران به درمان آنتیبیوتیک نیاز ندارند بنابراین باید از خود درمانی پرهیز کنند.
وی تاکید کرد: بیماران در صورت مشاهده علائم بیماریهای تنفسی شامل؛ تب، لرز و احساس تنگی نفس بیش از ۲ یا سه روز حتما به پزشک مراجعه کنند در صورت طولانی شدن بیماری تنفسی به دلیل عفونت ثانویه بر روی عفونت اولیه، بیماری بسیار خطرناک تر میشود.
نظر شما