به گزارش ایرنا، امیر یوسفی روز پنجشنبه در نشست خبری با بیان اینکه حضور در نمایشگاههای مختلف به رشد صادرات گلستان کمک کرد، اظهار کرد: حضور تجار و فعالان اقتصادی استان در یکی از نمایشگاههای کشور ترکمنستان و مشهد مقدس منجر به بستن قراردادهای خوبی شد و به تقویت صادرات کمک کرد.
وی با بیان اینکه ارتباط با کشورهای همسایه و اعزام هیاتهای تجاری به این کشورها، روابط تجاری گلستان را تقویت میکند، افزود: ید، پلی استایرن، میلهگرد، تخممرغ، لبنیات، تخته نئوپان، رب گوجهفرنگی و مواد شوینده و گاهی اوقات مرغ از جمله کالاهای صادراتی گلستان است و بازارهای هدف صادراتی استان بیشتر کشورهای همسایه مانند ترکمنستان، قزاقستان، عراق و امثال آن هستند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی گرگان تاکید کرد: ۶۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار واردات در ۹ ماهه امسال در گلستان انجام شد که روغن خام، سویا، پنبه، ماشینآلات، پارچه و بخشی نیز ماشینآلات و دیزل ژنراتور بوده است.
یوسفی یادآور شد: بخش خصوصی از دولت چهاردهم انتظار دارد دیپلماسی سیاسی و اقتصادی خود را با کشورهای دنیا گسترش دهد و با برقراری روابط بانکی و تسریع در حل گرههای FATF، مشکل تجار و بازرگانان برای مبادلات تجاری در شرایط تحریم را حل کند.
وی با بیان اینکه بازگشایی بازارچههای مرزی در بخش اشتغال و رونق اقتصادی تحول ایجاد میکند، افزود: در حال حاضر در بازارچه مرزی اینچهبرون هیچ کالایی تبادل نمیشود که این مساله باید با دیپلماسی سیاسی حل شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی گرگان بیان کرد: ۱۰ کمیسیون تخصصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان وجود دارد که فعالانه برای حل مشکلات فعالان بخش خصوصی در بخش ملی و استانی تلاش میکنند.
رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: درآمد مالیاتی که سال گذشته برای گلستان در نظر گرفته شده حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که در هشت ماهه امسال، حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال معادل ۶۵ درصد آن محقق شده است.
رضا مبصری بیان کرد: تکلیف مالیاتی گلستان در سال آینده به ۷۵ هزار میلیارد ریال میرسد که هنوز تصویب نشده اما رشد ۵۰ درصدی مالیات استان را نشان میدهد.
وی ادامه داد: صادرات گلستان در ۹ ماهه امسال، ۶۷۶ هزار تن به ارزش ۳۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار بوده که از لحاظ ارزش ۴۷ درصد و از لحاظ وزنی ۵۷ درصد رشد داشته است.
رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اشاره به اینکه حجم واردات گلستان در ۹ ماهه امسال، ۲۰.۹ هزار تن بوده که رشد وزنی آن نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشت، افزود: همچنین ارزش واردات استان نیز به ۶۳.۴ میلیون دلار رسیده که ۴۵ درصد رشد منفی داشته است.
مبصری با بیان اینکه صادرات گلستان از سال ۱۳۹۷ تاکنون روند نسبتا ثابتی داشته اما رشد ارزش آن در برابر واردات قابلتوجه بوده است، تصریح کرد: عمده صادرات گلستان به ترکمنستان انجام شده و ۹۲۳ میلیون و ۶۰ هزار دلار کالا صادر شده است.
وی با تاکید بر اینکه گلستان حافظ امنیت غذایی کشور است و باید منابع اعتباری بیشتری در اختیار این استان قرار بگیرد، افزود: گلستان با ۲ میلیون و ۱۶ هزار نفر جمعیت، رتبه چهاردهم کشور را از لحاظ جمعیت دارد و درآمد سرانه گلستان پایینتر از میانگین کشوری و یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال به ازای هر نفر در طول سال است.
رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان یادآور شد: در سفر اخیر دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی مقرر شد یک نفر نماینده از بخش خصوصی در هیات مدیره منطقه آزاد اینچهبرون قرار گیرد. همچنین پیشنهاد شد مزیتهای رقابتی برای جذب سرمایهگذار در منطقه آزاد اینچهبرون در نظر گرفته شود.
مبصری گفت: مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون در بخش سنددار کردن اراضی اقدامات خوبی انجام داده و ۹ هزار هکتار از اراضی این منطقه سنددار شد که در مقایسه با دیگر مناطق آزاد جدید، گامی امیدبخش است.
وی یادآور شد: ۲۶.۵ درصد کیک اقتصادی گلستان مربوط به بخش کشاورزی است اما ۲۱.۵ درصد اشتغال استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد. برای پیشرفت گلستان باید بخش خدمات و صنعت را توسعه دهیم و در کنار آن از بخش کشاورزی هم غافل نشویم.
رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان به انتصاب معاون اقتصادی استاندار گلستان اشاره کرد و توضیح داد: ابتدا باید صلاحیت حرفهای افراد در مناصب مدیریتی لحاظ شود که استاندار گلستان با همافزایی با فعالان اقتصادی، عبدالعلی کیانمهر را برای معاونت هماهنگی امور اقتصادی گلستان منصوب کرد که ایشان با اقتصاد استان و مشکلات مربوط به این بخش آگاه هستند و با کسب و کارهای ارتباط خوبی دارند.
مالیات ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای استان کشاورزی گلستان فاجعه است
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گرگان نیز در این نشست با بیان اینکه گلستان از لحاظ درآمد سرانه، اعتبار تبصره ۱۸، صندوق توسعه ملی، وضعیت مطلوبی ندارد، اظهار کرد: گلستان در بخش اعتباری، برق، گاز و آب با ناترازی مواجه است.
حمید سلیمانی مالیات ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای استان کشاورزی مانند گلستان را فاجعه دانست و افزود: استان کشاورزی گلستان، معاف از مالیات است حال چرا باید در سال جاری ۵۰ هزار میلیارد ریال و در سال آینده بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال مالیات تکلیفی برای این استان در نظر گرفته شود؟
وی با بیان اینکه گلستان در حوزه اقتصادی و اشتغال وضعیت مطلوبی ندارد، یادآور شد: حد اعتباری بانکها برای پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی ۳۰۰ میلیارد ریال است که باید افزایش یابد.
نظر شما