احمد حمزه زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر اینکه حراست و مراقبت از ساختار قدیمی و تاریخی اولویت اصلی و مهم میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در روستای کندوان است، یادآور شد: بر همین اساس جداره سازی این مکان تاریخی و منحصر به فرد ایران را امسال شروع کرده ایم و تا پایان سال آنرا به سرانجام خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه حفظ منظر تاریخی روستای کندوان لازمه راهبردی برای توسعه پایدار است، بر لزوم انجام تحقیقات بیشتر برای حفاظت اصولی و نیز اقدامات حفاظتی همسو با استانداردهای ملی و بینالمللی تاکید کرد و افزود: حفظ منظر تاریخی کندوان به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی ارزشمند کشور از الزامات اساسی برای توسعه پایدار و جذب گردشگران است.
حمزه زاده خواستار همکاری نزدیک و تعامل سازنده دستگاههای اجرایی و نهادهای محلی با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در همگن سازی مناظر کندوان شد و ادامه داد: باید توجه داشت راهکار مهم برای توسعه متوازن و حفاظت اصولی از این میراث ارزشمند، وظیفه ای همگانی است.
وی با اشاره به نقش جوامع محلی در حفظ و احیای منظر تاریخی کندوان، گفت: جلب مشارکت اهالی و بومی های منطقه و ایجاد آگاهی عمومی درباره اهمیت این میراث فرهنگی کلید اصلی موفقیت در حفاظت پایدار از این روستا است.
حمزه زاده گفت: در حال حاضر با مشارکت و همراهی جوامع محلی مرمت و همگن سازی ساختمان های ناهمگن آجری در روستای کندوان را آغاز کرده ایم و این روند تا چند ماه آینده اامه خواهد داشت.
وی کندوان را یکی از معدود روستاهای صخرهای جهان برشمرد و با اشاره به اینکه حفظ این روستا به عنوان یک میراث جهانی نه تنها وظیفهای ملی بلکه مسئولیتی بینالمللی است که میتواند زمینهساز توسعه پایدار گردشگری و حفاظت از هویت فرهنگی منطقه باشد، خاطرنشان کرد: اجرای برنامههای غیرکارشناسی یا تغییرات نادرست میتواند به اصالت این روستا آسیب زده و چشمانداز تاریخی آن را مخدوش کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی افزود: اقدامات حفاظتی در روستای کندان باید همسو با استانداردهای ملی و بینالمللی باشد.
به گزارش ایرنا، کندوان به عنوان نخستین روستای ثبت جهانی شده گردشگری ایران با انواع ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و گردشگری متعدد به مقصد اصلی و اول گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی تبدیل شده است که جذابیت ها و زیبایی های تاریخی و طبیعی آن به حدی مستند و قابل اتکا است که در اجلاس جهانی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (UNWTO) در ۲۷ مهر ماه پارسال در سمرقند ازبکستان، نشان بهترین روستای گردشگری جهان از ایران به این روستای صخره ای و تاریخی تعلق گرفت.
این روستا از جاذبه های طبیعی و تاریخی منحصر و بی همتای جهان است که شبیه این شگفتی طبیعت تنها در ۲ کشور آمریکا و ترکیه وجود دارد که البته بدون هرگونه پویایی و زندگی اهالی بومی است، در حالی که زندگی عادی مردم محلی در کندوان جریان دارد و این ویژگی از مزیت های بارز و برجسته این اثر طبیعی بی مانند است.
روستای تاریخی و زیبای کندوان در فاصله ۶۲ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته و به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
کندوان در شهرستان اسکو به تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما