یک میلیون گردشگر از روستای جهانی کندوان بازدیدکردند

تبریز- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام کرد: امسال تاکنون بیش از ۶۰ هزار گردشگر خارجی و یک میلیون گردشگر داخلی از کندوان بازدید کردند.

به گزارش ایرنا، احمد حمزه زاده روز پنجشنبه در مراسم کندوان روستای جهانی گردشگری با حضور رسانه های خارجی و داخلی در محل این روستا برگزار شد، اظهار کرد: اعطای نشان افتخار بهترین روستای گردشگری به کندوان موفقیت بزرگ برای ایران اسلامی، آذربایجان شرقی و شهرستان اسکو است.

وی ادامه داد: کندوان تنها روستای تاریخی و منحصر به فرد ایران است که در تمام فصول سال پذیرای گردشگران خارجی است.

وی توسعه گردشگری خارجی را یکی از اهداف مهم وزارت و اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد و افزود: بر همین اساس اعطای نشان سازمان جهانی گردشگری ملل متحد مسیر دسترسی به این هدف را کوتاه کند.

حمزه زاده با اعلام اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶۰ هزار گردشگر خارجی و افزون بر یک میلیون نفر گردشگر داخلی از کندوان بازدید و اقامت کرده اند، گفت: این روستای گردشگری جهانی بیش از ۴۰ واحد اقامتگاه بومگردی با استانداردهای بین المللی است.

وی خاطرنشان کرد: ثبت روستای صخره ای کندوان از وعده های پارسال مقام وزارت بود که امروز شاهد تحقق آن هستیم.

حمزاده زاده گفت: روستای کندوان پیشران گردشگری کشور خواهد بود.

روستای گردشگری کندوان آذربایجان شرقی از بین ۵۰۰ روستای کشور انتخاب شد

مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: روستاهای جهانی باید زیرساخت و پایداری و مقررات زیست محیطی داشته باشند.
مصطفی فاطمی اظهار کرد: حکمرانان محلی در کندوان کامل هستند و روابط جهانی خوبی دارند اما هنوز نقایصی وجود دارد.
وی افزود: برای انتخاب و معرفی روستای گردشگری کندوان به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از ۵۰۰ روستا به ۸۰ و سپس به هشت روستا در کشور رسیدیم.
وی یادآور شد: مدت یک سال تلاش های بسیاری برای تکمیل پرونده داشتیم و در وزارت هم شبانه روز کار کردیم که اتفاق مبارک برای ایران است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در ادامه نیز باید با کمک جامعه محلی گام های محکم تری بداریم.

به گزارش ایرنا، روستای هفت هزار ساله صخره‌ای کندوان با کران های سنگی بکر و دست کند و زیبایی های زندگی شبه غارنشینی از جاذبه های طبیعی و تاریخی کشورمان در آذربایجان شرقی محسوب می شود.

این روستا در ۶۲ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته و به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است اما بیش از هفت سال است که در نوبت ثبت جهانی شدن یونسکو قرار دارد.
خانه های این روستا که از دل صخره های کله قندی و کندویی شکل دامنه کوه سهند کنده شده است، نماد سختکوشی مردم است که با دست های خود خانه ها را ساخته اند.
به عقیده محققان قدمت وجود این صخره ها که به کران (Karaan) معروف است به هفت هزار سال پیش و قدمت زندگی در آن نیز به یکهزار و ۵۰۰ سال پیش می رسد.

روستای کندوان پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha