به گزارش ایرنا، آب و هوای چابهار گرمسیری معتدل با رطوبت نسبی و در بیشتر روزهای سال، آفتابی است. میانگین دمای هوا در چابهار در تابستان حدود ۳۵ درجه سانتیگراد و در زمستان حدود ۲۵ درجه سانتی گراد است اما با با نفوذ توده هوای سرد در سیستان و بلوچستان و کاهش محسوس دما در این منطقه، شب گذشته چابهار با دمای ۱۲.۵ درجه سردترین شب را تجربه کرد و اکنون نسبت به شب گذشته ۴.۵ درجه سردتر شده همچنین کمینه دمای روز گذشته این شهرستان ۱۷ درجه اعلام شده است.
در روزهای اخیر دمای هوای شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان به زیر ۱۰ درجه رسیده که همین هوای سرد با وجود هشدارهای متعدد سازمان هواشناسی بخشهای مختلف کشاورزی استان در بیش از ۱۰ شهرستان دچار خسارت در بخشهای مختلف نظیر زراعی، باغبانی، آب و خاک، دام و طیور شدند.
مزارع کشاورزی، بخش باغبانی عمدتا گلخانه، دامداریهای سبک و سنگین، مرغداریها گوشتی، چاههای آب کشاورزی، جاده دسترسی و تمامی زیرمجموعههای بخشهای کشاورزی سیستان و بلوچستان با نفوذ این توده هوای سرد آسیب دید که بیشترین خسارت به بخش زراعی وارد شده است.
باد و باران ۱۱ میلیارد ریال به شبکه برق ایرانشهر خسارت زد
مدیر امور برق ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: باد و باران در این شهر باعث خسارت ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال به شبکه برق شد.
ابراهیم سلیمانی اظهار کرد: بر اثر این شرایط جوی یک اصله پایه، سه دستگاه ترانس و ۲ مورد کابل کلید شبکه برق دچار خسارت شد.
وی ادامه داد: کارکنان امور برق شهرستان ایرانشهر به صورت شبانه روزی نسبت به اصلاح و ساخت مجدد شبکه برق اقدام کردند.
مدیر امور برق ایرانشهر با بیان اینکه اکنون شبکه برق این شهرستان پایدار است، تصریح کرد: شهروندان در صورت بروز هر گونه خاموشی یا خسارت به شبکه برق مراتب را از طریق سامانه ۱۲۱ یا اپلیکشن برق من ثبت و پیگیری کنند.
خسارت سنگین سرمای شدید به کشاورزان ایرانشهر
مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر اظهار کرد: بدنبال سرمای شدید چند روزه گذشته و توفان به ۲۶۰ هکتار از مزارع ذرت، آفتابگردان و پنبه شهرستان خسارت سنگینی وارد شد.
مجید فیاضی افزود: سرمای شدید بوتههای مزارع را خشک و محصول کشاورزان را به نابودی کشاند.
وی برآورد اولیه میزان خسارت وارده به مزارع پنبه ایرانشهر را بیش از ۱۶۰میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: عمده مزارع آسیب دیده در مناطق سرکهوران و نمردیان این شهرستان است.
بیشتر بخوانید:
یخبندان شبانه و کاهش دمای محسوس در سیستان و بلوچستان/ ارتفاع برف به چهار سانتیمتر رسید
داغ سرما بر دل کشاورزان سیستان و بلوچستان/ یخبندان و توفان به مزارع کشاورزی خسارت زد
سپیدی برف بر تن تفتان/ بام شرق ایران، کویر نشینان را مجذوب کرد
خسارت سنگین به مزارع پنبه دلگان
مدیر جهاد کشاورزی دلگان نیز بیان کرد: بدنبال سرمای شدید چند روزه گذشته و توفان شن و ریزگردها، به ۱۵۰ هکتار از مزارع پنبه شهرستان خسارت سنگینی وارد شد.
قنبر نارویی افزود: کشاورزان پنبه کار دلگان در حال برداشت وش پنبه بوده که این سرمای شدید بوتههای مزارع را خشک و نابود کرد.
وی برآورد اولیه میزان خسارت وارده به مزارع پنبه دلگان را بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
خسارت ۶۵۰ میلیارد ریالی سرما به گلخانههای مهرستان
مدیر جهاد کشاورزی مهرستان در جنوب سیستان و بلوچستان از وارد شدن خسارت ۶۵۰ میلیارد ریالی سرمای شدید به گلخانههای این شهرستان خبر داد و افزود: بدنبال تداوم سرمای شدید چند روز اخیر ۲۷۷ واحد گلخانه خانگی و صنعتی در مهرستان دچار خسارت سنگین شد.
عبداله سپاهی افزود: عمده محصولات کشت شده در گلخانهها خیار، گوجه فرنگی و بادمجان بود که بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد متحمل خسارت شده و به کلی از بین رفت.
وی گفت: این شهرستان دارای ۱۲ هکتار گلخانه با تولید سالانه ۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی است.
خسارت میلیاردی سرمای هوا به مزارع کشاورزی بمپور
مدیر جهاد کشاورزی بمپور گفت: به دنبال سرمای شدید چند روزه اخیر و توفان، ۲۹۱ هکتار از مزارع ذرت، آفتابگردان و پنبه این شهرستان دچار خسارت شد.
هودیانی ادامه داد: متأسفانه سرما و یخبندان شدیدی در هفته گذشته در این شهرستان حاکم بود و برآورد اولیه میزان خسارت وارده به مزارع آفتابگردان، پنبه و ذرت درشهرستان بمپور بیش از ۸۳ میلیارد ریال است.
وی گفت: سطح زیر کشت محصولات زراعی شهرستان سالیانه بالغ بر هشت هزار و ۵۰۰ هکتار است.
۱۱ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان دمای زیر صفر را ثبت کردند
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: روز گذشته زاهدان در سردترین ساعات شبانهروز دمای منفی ۶.۱ درجه، تمندان منفی ۵.۷ درجه، شهرستان زابل منفی ۴.۴ درجه، و ایستگاههای هامون، زهک، هیرمند، پشتکوه و نصرتآباد دمای منفی سه درجه را تجربه کردهاند.
محسن حیدری با بیان اینکه خاش و مهرستان دمای منفی ۲ درجه و سراوان دمای یک درجه زیر صفر را ثبت کردند تصریح کرد: دمای کمینه زرآباد به ۹.۶ درجه رسیده که این کاهش دما میتواند خسارتهایی به باغات میوههای گرمسیری منطقه وارد کند.
وی ادامه داد: کاهش دما، احتمال خسارت به باغات میوههای گرمسیری و محصولات جالیزی در مناطق جنوبی و مرکزی سیستان و بلوچستان را افزایش میدهد؛ بنابراین باغداران ،گلخانهداران و مرغداران استان باید تدابیری برای کاهش خسارت و جلوگیری از یخزدگی محصولات خود اتخاذ کنند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به تداوم سرما گفت: این شرایط تا اواسط هفته ادامه خواهد داشت و پیشبینی میشود تا پایان هفته از شدت آن کاسته شود.
وی با دعوت از مردم سیستان و بلوچستان برای پیوستن به پویش "۲ درجه کمتر" اظهار کرد: با کاهش تنها ۲ درجه در مصرف انرژی و دمای آسایش، میتوانیم نقشی مؤثر در مدیریت بهینه انرژی ایفا کنیم و از بخشهای کشاورزی و صنعت کشور حمایت کنیم.
حیدری افزود: این پویش گامی مهم در کاهش هزینههای انرژی و کمک به پایداری منابع ملی است.
نظر شما