به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام مختار کرمی روز شنبه در نشست نهضت احداث نیروگاههای برق خورشیدی کوچک و بزرگ مقیاس در استان، افزود: ما از طریق سازمان مرکزی، مجوز احداث نیروگاه های خورشیدی در اراضی وقفی استان با ظرفیت ۶۴ کیلوبایت را دریافت کرده ایم که ۱۵ کیلووات آن تا کنون وارد مدار شده است.
وی ادامه داد: تنها مشکل ما در توسعه این نیروگاهها در اراضی وقفی استان، موانع اخذ مجوزها در استان است که اگر وارد تولید در مقیاس مگاوات شویم، همراهی دستگاههای متولی بیش از پیش نیاز است.
کرمی با بیان اینکه طرح های مختلفی برای سرمایه گذاری در موقوفات و ایجاد درآمد پایدار برای اجرای بهتر و موثرتر نیات واقفان در استان در دستور کار است، گفت: یکی از شاخصترین آنها راه اندازی سه نیروگاه بزرگ و سه نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی در اراضی وقفی و همچنین امامزادگان شاخص استان با حجم سرمایه گذاری بیش از هزار میلیارد ریال است.
وی افزود: در یکی از محدوده های وقفی در شهرستان ابهر با وسعت ۱۶۰ هکتار، ظرفیت احداث نیروگاه با ظرفیت ۸۰ مگاوات با سرمایه گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی جود دارد که این توان بالقوه با همراهی دستگاههای متولی می تواند بالفعل و محقق شود.
کرمی اظهار کرد: احداث یک نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در مجموعه کشت و صنعت حسینیه اعظم زنجان، دو نیروگاه دو و یک مگاواتی در اراضی وقفی محدوده شهر قیدار، سه نیروگاه کوچک مقیاس در امامزاده ابراهیم(ع) شهر سجاس، ساختمان موقوفه پیامبر اعظم شهر قیدار و محوطه بقعه حضرت قیدار نبی(ع) را در برنامه داریم که طرحهای توجیهی آنها تدوین و مجوزهای اولیه نیز گرفته شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: این استان بیش از دو هزار و ۸۰۰ موقوفه دارد که هزار و ۵۰۰ موقوفه آن شامل مساجد، حسینیهها، تکایا و اماکن مذهبی و هزار و ۳۰۰ موقوفه عادی مثل اراضی کشاورزی دیمی و آبی، مغازه و خانه است.
نظر شما