آزمایشگاه مرکز تحقیقات دانشگاه شیراز، نخستین مرکز کالیبراسیون استاندارد جنوب کشور شد

شیراز - ایرنا - برای نخستین‌بار در جنوب کشور، استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در آزمایشگاه کالیبراسیون مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز استقرار یافت و اکنون این آزمایشگاه آماده کالیبره کردن دستگاه‌های اشعه از سراسر کشور است.

رئیس مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز شنبه در حاشیه مراسم استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در این آزمایشگاه، به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس ضوابط سازمان انرژی اتمی، همه دستگاه‌های اشعه در آزمایشگاه‌ها، مراکز درمانی و بیمارستانی و صنایع باید سالانه کالیبره شوند و آزمایشگاه کالیبراسیون دانشگاه شیراز با اخذ استاندارد آماده است تا این خدمات را به مراکز سراسر کشور ارائه کند.

صدیق سینا افزود: استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ یک استاندارد بین‌المللی است که ازسوی سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) ایجاد شده است و مرکز تابش دانشگاه شیراز با دریافت این استاندارد خدمات اندازه‌گیری تابش‌ها را به مراکز متقاضی از سراسر کشور ارائه می‌کند.

او درباره اهمیت کالیبره کردن و اندازه‌گیری تابش‌ها، توضیح داد: از آنجا که اشعه‌ها قابل مشاهده یا حس کردن با حواس به شکل معمول نیستند، نیاز است میزان اشعه‌ها با استفاده از دستگاه‌ها به طور دقیق اندازه‌گیری و مشخص شود تا افراد و کارکنان مراکز صنعتی، آزمایشگاهی و درمانی که در معرض این اشعه قرار می‌گیرند، ایمنی لازم را داشته باشند.

سینا اضافه کرد: در صورتی که اشعه بیش از میزان مشخص و پیش‌بینی شده باشد، ممکن است به افرادی که در میدان تابش این اشعه قرار دارند آسیب برساند.

رئیس مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز گفت: آزمایشگاه کالیبراسیون دانشگاه شیراز این آمادگی را دارد تا سالانه نزدیک به یکهزار دستگاه اشعه مراکز صمعتی، درکانی و آزمایشگاهی کشور را کالیبره کند.

آزمایشگاه مرکز تحقیقات دانشگاه شیراز، نخستین مرکز کالیبراسیون استاندارد جنوب کشور شد

نتایج کالیبراسیون‌های مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز اعتبار جهانی دارد

مدیرکل استاندارد فارس در مراسم استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در آزمایشگاه دانشگاه شیراز، گفت: ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری استاندارد با دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های مادر و برتر کشور وجود دارد.

محمدمهدی رزمجو اظهار کرد: دانشگاهیان مهمترین گروهی هستند که می‌توانند در تدوین استاندارهای ملی نقش داشته باشند،از سوی دیگر اداره‌ استاندارد هم به‌دلیل ارتباط قوی و مؤثری که با صنایع مختلف دارد و زیرساخت‌ها را به‌خوبی می‌شناسد، می‌تواند حلقه‌ واسط خوبی میان دانشگاه و صنایع باشد و گفتمان ارتباط صنعت و دانشگاه را شتاب ببخشند.

وی ادامه داد: مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران به عضویت کامل اتحادیه نظام آزمایشگاهی ILAC (نهاد اعتباربخشی بین‌المللی آزمایشگاهی) درآمده و با استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در آزمایشگاه، نتایج کالیبراسیون‌های انجام‌شده در مرکز تحقیقات تابش دارای اعتبار جهانی است.

مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز در مراسم استقرار ایزو ۱۷۰۲۵ در مرکز تابش دانشگاه شیراز گفت: هدف سازمان، نقش‌آفرینی فعالانه در بهبود کیفیت کالاها و خدمات و ارتقای سطح زندگی و رفاه مردم جامعه است و دانشگاه نیز رسالت خود را حل مشکلات و مسائل جامعه از روش‌های علمی می‌داند و این هدف مشترک یعنی خدمت به جامعه و مردم سبب شکل‌گیری همکاری شده است.

جواد تشخواریان ادامه داد: استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه و آزمایشگاه‌های دانشگاه می‌تواند به اداره‌ی استاندارد کمک کند و این همکاری می‌تواند در دیگر آزمایشگاه‌های دانشگاه شیراز نیز ادامه یابد.

او اظهار کرد: دانشگاه شیراز با ۲۵۰ آزمایشگاه تحقیقاتی و تخصصی آمادگی همکاری با سازمان‌ها و صنایع مختلف را دارد.

مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز یادآور شد: دانشگاه شیراز با سابقه‌ای نزدیک به ۸۰ سال، بهره‌مندی از افزون بر ۷۰۰ عضو هیات‌علمی و بیش‌از ۱۹هزار دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ظرفیت بسیار زیادی برای خدمت به جامعه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha