میدل ایست آی: ترامپ انگاره‌های «نظم مبتنی بر قوانین» را از بین خواهد برد

تهران- ایرنا- «میدل ایست‌آی» تصریح دارد «دونالد ترامپ» در دور دوم ریاست جمهوری خود انگاره‌های نظم مبتنی بر قوانین را از بین می‌برد و تغییرات بزرگی را در عرصه سیاست بین الملل پدید می‌آورد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این تارنمای تحلیلی با اشاره رویکرد معامله‌گرانه رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده به سیاست، آورده است با توجه به طبیعت متغیر او که بدون توضیح یا تغییر شرایط، از سیاست انتقام‌ به سیاست سازش دگرگون می‌شود، پیش‌بینی آنچه که در آینده رخ می‌دهد، بی‌پایه و اساس خواهد بود.

این رسانه، ایدئولوژی رئیس جمهور منتخب آمریکا را غیرقابل مهار و افراطی دانست و با توجه به سلطه جمهوریخواهان بر هر دو مجلس کنگره، پیش بینی کرد که احتمالا چشم‌انداز کنترل کامل ترامپ بر روند حکومت‌داری در ایالات متحده تضمین شده باشد اگرچه همزمان موانع و مشکلاتی وجود دارد.

میدل ایست آی سپس به نگاه متفاوت او به مسائل جهانی پرداخت و با بیان اینکه وی بر پایان جنگ اوکراین تمرکز دارد اما در خصوص خاورمیانه، اولویت‌های سیاستی وی متفاوت است، افزود: ترامپ نشان داده که قصد دارد حمایت بی‌قید و شرط خود از اسرائیل را از بایدن فراتر ببرد، از جمله از طریق نسل‌کشی به غزه، تصرف اراضی، عملیات‌های پاکسازی قومی و گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری اشغالی و تشدید خشونت‌های غیرقانونی علیه دشمنان منطقه‌ای.

گزارش به مخالفت ترامپ با بین‌المللی‌گرایی هم اشاره کرد و افزود: ترامپ مدت‌هاست که تعهدی بی‌چون و چرا به دیدگاه جهانی فوق‌ملی‌گرا و معامله‌گرانه دارد. ... از این منظر، سازمان ملل تنها به اندازه‌ای ارزش خواهد داشت که از اولویت‌های استراتژیک ایالات متحده به طور کامل حمایت کند - و اگر این سازمان جرأت کند این اولویت‌ها را مورد سرزنش یا مخالفت قرار دهد، ترامپ قطعاً تهدید خواهد کرد و سپس بودجه ایالات متحده را قطع می‌کند یا حتی از مشارکت در آن کنار خواهد گذاشت.

گزارش اضافه کرد که اجتناب ایالات متحده و دوستانش از محدودیت‌های حقوق بین‌الملل که بقیه مجبور به رعایت آن هستند، باعث می شود تا نهیلیسم (نیست‌گرایی) ترامپ به ریاکاری بایدن ترجیح داده شود. از این رو رویکردهای رئیس جمهوری منتخب ممکن است یک انتقال شتابزده از دنیای تک‌قطبی پس از جنگ سرد به یک دوران جدید از چندقطبی‌گرایی پیچیده را رقم بزند.

میدل ایست‌آی نتیجه این رویکرد را برهم‌زدن مرکزیت درگیری‌ها دانست و تاکید کرد که اروپا دیگر همان‌طور که در سه جنگ بزرگ جهان در قرن بیستم ( جنگ جهانی اول، دوم و جنگ سرد) جایگاه داشت، ژئوپولیتیک اصلی را دارا نخواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha