فعالیت مُدرسان بی‌تجربه از معضلات بزرگ حوزه آموزش صنایع دستی است

اصفهان- ایرنا- رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: فعالیت مُدرسان فاقد تخصص و تجربه از معضلات بزرگ حوزه آموزش صنایع دستی در استان و کشور است که در نهایت به جایگاه این هنر صنعت نیز آسیب می‌زند.

مجدالدین تاج روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت سخت‌گیری در انتخاب مدرسان صنایع دستی افزود: فردی که فقط ۶ ماه آموزش دیده است نمی‌تواند ادعای استادی کند و دیگران را آموزش دهد، این موضوع به یکی از معضلات بزرگ در حوزه آموزش صنایع دستی تبدیل شده است.

تاج اظهار کرد: اگر آموزش در حوزه صنایع دستی به‌درستی انجام شود، این هنر نه تنها ماندگاری بیشتری خواهند داشت بلکه هنرجویان با مهارت‌ بیشتر و آثار باکیفیت‌تری وارد بازار می‌شوند اما با آموزش‌های غیرتخصصی و بدون نظارت، شاهد ورود کارهای بی‌کیفیت به بازار خواهیم بود که به جایگاه صنایع دستی آسیب می‌زند.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با اشاره به مشکلات موجود در این زمینه، اضافه کرد: بسیاری از آموزشگاه‌ها با رشد قارچ‌گونه بدون داشتن تخصص کافی و تنها با استفاده از تبلیغات در فضای مجازی، دوره‌های آموزشی صنایع دستی برگزار می‌کنند در حالی که باید این آموزش‌ها توسط استادکاران باتجربه و در مراکز تخصصی مانند فنی‌ و حرفه‌ای ارائه شوند.

تاج با بیان اینکه آموزش باید تحت نظارت مراکز تخصصی مانند اداره میراث فرهنگی، اتحادیه صنایع دستی و سازمان فنی‌ و حرفه‌ای باشد، اضافه کرد: نظارت بر آموزشگاه‌های صنایع دستی به درستی صورت نمی گیرد و باعث می‌شود که برخی از آنها بدون مجوز فعالیت کنند.

وی تاکید کرد: سازمان فنی‌ و حرفه‌ای باید نظارت خود را بر آموزشگاه‌های صنایع دستی تقویت، با واحدهای متخلف برخورد و برای آموزشگاه‌های دارای مجوز، دوره‌های آموزشی برگزار و اطلاعات استادان آنها را به‌روز کند زیرا تجربه و اطلاعات ناکافی برخی مدرسان باعث وارد آمدن آسیب به جایگاه صنایع دستی می‌شود.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان تصریح کرد: ما نظارتی بر آموزش‌های ارائه‌شده در آموزشگاه‌های صنایع دستی نداریم و قانون نیز این اجازه را به ما نمی‌دهد.

تاج خاطرنشان کرد: در حال عقد تفاهم‌نامه‌ای با آموزش و پرورش هستیم تا دانش‌ آموزان بتوانند از دانش و تجربه استادان ما بهره‌مند شوند، حتی اگر معلمان مدارس بخواهند این هنر را آموزش دهند تحت نظارت اتحادیه صنایع دستی دوره‌های تخصصی را بگذرانند تا دانش و مهارت‌ خود را ارتقا دهند.

به گفته وی، در گذشته هنرستان هنرهای زیبا هنرمندان بزرگی همچون استاد فرشچیان را پرورش می‌داد اما امروز دیگر چنین هنرمندان شاخصی از مراکز آموزشی ما بیرون نمی‌آیند که این نشان‌دهنده پسرفت در حوزه آموزش است و باید تلاش کنیم تا جایگاه هنرستان‌ها و مراکز آموزشی هنری و صنایع دستی احیا شود.

تاج با تأکید بر لزوم نگاه زنجیره‌ای به صنایع دستی گفت: صنایع دستی تنها شامل تولید نیست بلکه باید به همه مراحل از آموزش گرفته تا تأمین مواد اولیه، بازاریابی و فروش توجه شود، اگر هر بخش از این زنجیره به‌درستی مدیریت شود، مردم می‌توانند صنایع دستی با کیفیت و دارای ارزش هنری بالایی را خریداری کنند.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان تاکید کرد: بازگشت به آموزش‌های تخصصی و استفاده از استادان برجسته، تنها راهکار حفظ کیفیت و ماندگاری هنرهای دستی است که به اشتغالزایی در این عرصه نیز کمک می‌کند.

تاج خاطرنشان کرد: در اتحادیه صنایع دستی، آموزش‌ها توسط استادان برجسته‌ و با تجربه‌ای که بسیاری از آن‌ها دارای نشان درجه یک هنری هستند، ارائه می‌شود، این آموزش‌ها خروجی بسیار بهتری دارند و هنرجویان با مهارت بیشتری وارد بازار می‌شوند.

به گزارش ایرنا، اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» به آن اعطا شد.

۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ مورد آن مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha