به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود عزیزخانی شامگاه شنبه در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان با حضور اعضا و فعالان اقتصادی استان با بیان اینکه ۵۳ درصد از مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول قانون سخت و زیانآور هستند، اظهار کرد: در برخی از موارد سن بازنشستگی مشمول این قانون به ۳۸ سال هم میرسد.
وی با تاکید بر اینکه برخی از قوانین با رویکرد حمایتی و جلو برنده تصویب و در حال حاضر به ابر معضل و بازدارنده تبدیل شده است، افزود: روح این قوانین حمایتی و جلو برنده است ولی باید متوجه بود که بازنشستگیهای در سنین پایین در برخی از موارد آسیبهای اجتماعی به دنبال دارد که لازم است متولیان امور به آن وارد شوند.
عزیزخانی به مقاومت موجود در مقابل اقدامات اصلاحی تامین اجتماعی اشاره و تصریح کرد: تامین اجتماعی یک سبد ۵۴ درصدی از جامعه ایرانی را شامل میشود که معنی آن تامین آینده این جمعیت از جامعه به شمار میرود اگر با همین شرایط حرکت کند پاسخگوی نیازهای آینده در پایینترین سطح هم نخواهد بود چرا که قوانین موجود با هیچ قاعده و قانون بیمهای سازگار نیست.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه معضلات موجود تبدیل به بحران شده و باید جدی گرفته شود، افزود: اگر این معضلات جدی گرفته نشود در آینده به بدترین بحران در سطح ملی تبدیل خواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه موضوع اصلاح عناوین شغلی یک بحث ملی است، ادامه داد: طبق رای دیوان عدالت اداری اداره کار و همچنین تامین اجتماعی با رویکرد تعاملی به این موضوع وارد شده و در حال بررسی مسایل و حل آن تا حد توان هستند.
وی از تقسیط ۸۳۳ مورد بدهی واحدهای تولیدی به تامین اجتماعی با رویکرد تعامل خبر داد و گفت: یک هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال وام بلاعوض هم به واحدهای تولیدی اعطا شده است که جای افتخار دارد چرا که وظیفه ما کمک است.
عزیرخانی ۹۰ درصد از مشکلات تامین اجتماعی را مربوط به مسایل قانونگذاری و درخواست دولت دانست و ادامه داد: واقعیت این است که روند امور قابل پیشبینی نیست و تامین اجتماعی با کولهباری از تعهدات طرف است و در حال حاضر به جایی رسیدهایم که دیگر قوانین بیمهای حاکم نیست که بسیار خطرناک است.
وی کسب رضایت عمومی و یا تبدیل آن به ابر چالش را دو رویکرد عملکردی در تامین اجتماعی اعلام کرد و گفت: تامین اجتماعی هر جایی که دستش برآمده کمک کرده است و واقعیت این است که کسی در مورد دو ساله بودن قانون سخت و زیان آور صحبت نمیکند ولی از طرفی در مورد اجرا نشدن قانون این قانون صحبت و مطالبه میشود.
عزیزخانی با بیان اینکه شرکتهای خصولتی مخالف قانون سخت و زیانآور نیستند چرا که به ارایه بیلان کاری توسط آنها کمک خواهد کرد ولی شرکتهای خصوصی در این بخش ضرر میکنند، ادامه داد: طبق آخرین دستورالعمل مشکل طرح طبقهبندی مشاغل در شرکتهایی که این طرح را دارند حل شده است هرچند طبقهبندی سطوح و ضریبهای متفاوتی دارد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان تاکید کرد: با دستورالعمل جدید خیلی از دغدغهها عملاً رفع شده است و دلیل مشکل به وجود آمده این است که بخش اعظمی از افراد مشمول قانون سخت و زیانآور به آستانه بازنشستگی رسیدهاند و حجم زیادی از آنها درخواست ارائه میشود.
نظر شما