به گزارش ایرنا، فرزاد پیشکاری شامگاه شنبه در جلسه کارگروه، اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری کردستان اظهار کرد: بیشترین درصد ثبت اشتغال را ادارات صمت با چهار هزار و ۸۳۳ نفر، کمیته امداد با سه هزار و ۳۶۸ و جهاد کشاورزی با ۲هزار و ۸۲۵ نفر داشتهاند.
وی افزود: شهرستانهای سقز با ۸۴ درصد و بانه و دیواندره با ۷۸ درصد، بهترین وضعیت و عملکرد را تاکنون به خود اختصاص دادهاند.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، اولویت پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی با فارغالتحصیلان دانشگاهی، زنان سرپرست خانوار، مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و آسیب دیدگان اجتماعی و بهبود یافتگان است.
پیشکاری به اقدامات دولت به منظور توسعه کسب و کارهای خانگی از جمله صدور آنی مجوزها و افزایش سطح تسهیلات مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: در جوامع درحال توسعه و حتی اقتصاد های توسعه یافته، کسب و کارهای خانگی به عنوان یکی از ابزارهای رشد اقتصادی و حل مشکل بیکاری به ویژه برای زنان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، باعث ایجاد فرهنگ اشتغال در خانواده می شود و فرهنگسازی این مقوله، زمینهساز مهمترین تحولات اجتماعی در ساختار اشتغال جامعه خواهد شد، اظهار کرد: این طرح میتواند علاوه بر توفیق در زمینه اشتغال پایدار و بهبود وضعیت معیشتی خانواره ها، موجب بهبود فرهنگ کار در استان نیز خواهد شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هدف از پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و توسعه این طرح را ارتقای فرهنگ کار و تلاش، آشنایی تمامی اعضای خانواده را با کار و مشارکت جمعی، حس مسئولیت پذیری، ارتقای وضعیت معیشتی و رفاهی خانواده ها، توانمند سازی خانوارها، رفع مشکلات خانوارها و اقشار آسیب پذیر و معتادین بهبود یافته برشمرد.
وی با بیان اینکه کل اعتبارات مصوب دولت برای تسهیلات مشاغل خانگی در استان کردستان در سالجاری، ۱۴۶ میلیارد تومان است، اضافه کرد: ۱۲۰ میلیارد تومان پرونده متقاضیان مشاغل خانگی از سوی دستگاه های اجرایی به بانک های عامل معرفی شده که تاکنون ۶۰ میلیارد تومان معادل ۴۳ درصد این تسهیلات به متقاضیان در قالب مستقل و پشتیبان پرداخت شده است.
پیشکاری بیشترین جذب بانکی این تسهیلات را به ترتیب بانک های توسعه تعاون با ۶۸ درصد، بانک تجارت ۵۳ درصد و بانک ملت با ۵۲ درصد و بیشترین جذب شهرستانی را نیز به ترتیب برای شهرستان های سروآباد با ۷۹.۹ ، مریوان ۵۹ درصد و سنندج با ۵۱ درصد عنوان کرد.
وی از ادارات اجرایی و بانک های عامل خواست با تعامل و همراهی بیشتر زمینه پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در استان را فراهم آورند تا توسعه اقتصادی استان و بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی خانوار ها اتفاق بیفتد.
نظر شما