کاهش ۶.۶ درصدی فرزندآوری در هشترود 

مراغه- ایرنا- فرماندار هشترود گفت: فرزندآوری (ولادت) در این شهرستان از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶.۶ درصد کاهش یافت.

به گزارش ایرنا «فرید قشلاقی» روز یکشنبه در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت این شهرستان با تاکید بر اینکه تداوم کاهش ولادت نگران‌کننده است، افزود: در این مدت طلاق نیز کاهش، و ازدواج افزایش یافت.

کاهش ۶.۶ درصدی فرزندآوری در هشترود 
جلسه قرارگاه جوانی جمعیت هشترود

وی با بیان اینکه در ۹ ماهه اول امسال ۶۵ مورد طلاق ثبت شد، اضافه کرد: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ مورد کاهش نشان می‌دهد.

«قشلاقی» ادامه داد: همچنین طی این مدت ۳۰۲ مورد ازدواج در این شهرستان ثبت شد که در مدت مشابه سال گذشته ۲۹۵ مورد بود و این آمار بیانگر افزایش ۲.۴ درصدی ازدواج در این شهرستان است.

فرماندار هشترود با انتقاد از عملکرد برخی از بانک‌ها در الزام وام‌گیرندگان به معرفی ضامن کارمند، بیان کرد: با توجه به اینکه شغل بیشتر مردم این شهرستان کشاورزی است، بانک‌ها باید به جای ضمانت کارمند، سند زمین کشاورزی و سند ماشین‌آلات کشاورزی را جایگزین کنند.

وی این را هم بیان کرد: متاسفانه ۹۰ درصد مراجعه‌های مردم به فرمانداری مشکلات مربوط به تسهیلات فرزندآوری، ازدواج و مسکن است.

به گفته «قشلاقی» در سال جاری ۶۶۹ پرونده تسهیلات نوسازی مسکن به بانک‌ها معرفی شده که ۵۵۹ مورد از آنها به انعقاد قرارداد منجر شده است.

فرماندار هشترود تصریح کرد: در این مدت ۵۳۰ پرونده هم برای دریافت تسهیلات متمم مسکن تشکیل، و به بانک‌ها معرفی شده که از این تعداد ۵۰۹ مورد به انعقاد قرارداد منجر شده است.

به گزارش ایرنا افزایش نرخ فرزندآوری به برنامه‌ریزی جامع و در نظر گرفتن عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی نیازمند است و در مناطقی چون هشترود به دلیل پایبندی مردم به ارزش‌های خانوادگی و دینی، زمینه‌های بالقوه‌ای برای سیاست‌گذاری مؤثر در این زمینه وجود دارد.

راهکارهای متعدد محلی هم برای افزایش فرزندآوری در چنین شهرستان‌هایی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به تقویت ارزش‌های فرهنگی و مذهبی مرتبط با خانواده، بهبود خدمات بهداشتی و درمانی، آموزش و آگاهی‌بخشی به نسل جوان، ایجاد انگیزه‌های اجتماعی و توجه به اشتغال زنان و مادران اشاره کرد.

ضمن توجه به اینکه حمایت اقتصادی از خانواده‌ها در سطح ملی نیز ضروری است زیرا هزینه‌های زندگی و فرزندپروری از عوامل اصلی کاهش نرخ تولد هستند.

تقویت ارزش‌های فرهنگی و مذهبی مرتبط با خانواده

تغییر سبک زندگی و کاهش اهمیت سنت‌های قدیمی از چالش‌های اساسی در این زمینه است و برای رفع آن می‌توان در کارگاه‌های فرهنگی و مذهبی نسبت به نقش خانواده در اسلام و تشویق به داشتن فرزندان بیشتر تاکید کرد.

ایجاد کمپین‌های آگاهی‌بخش جهت تبلیغ اهمیت فرزندآوری در رسانه‌های محلی و جلسات عمومی نیز می‌تواند راهگشا باشد و استفاده از بزرگان محلی و روحانیون برای گفت‌وگو با خانواده‌ها و تشویق به فرزندآوری نیز موثر است.

بهبود خدمات بهداشتی و درمانی

نگرانی از سلامت مادر و فرزند در دوران بارداری و پس از تولد نیز جزو چالش‌های فرزندآوری است و تجهیز مراکز درمانی هشترود به امکانات پیشرفته برای زایمان و مراقبت از کودکان در این زمینه می‌تواند موثر باشد.

همچنین برگزاری جلسات مشاوره‌ای برای مادران باردار جهت آموزش تغذیه مناسب، اهمیت مراقبت‌های پیش از تولد و کاهش استرس مادران ضروری است.

آموزش و آگاهی‌بخشی به نسل جوان

تغییر نگرش نسل جوان نسبت به تشکیل خانواده و فرزندآوری از دیگر چالش‌های پیش‌روی فرزندآوری است و برگزاری کارگاه‌های مشاوره‌ای برای آموزش مدیریت مالی و اهمیت فرزندآوری برای زوج‌های جوان می‌تواند راهگشا باشد.

همچنین تشویق ازدواج در سنین مناسب از طریق برگزاری جشنواره‌های ازدواج و تسهیل فرآیند ازدواج نیز از سوی کارشناسان توصیه می‌شود.

ایجاد انگیزه‌های اجتماعی

تغییر معیارهای ارزش‌گذاری اجتماعی در خانواده‌ها نسبت به فرزندآوری از دیگر چالش‌هاست و راهکارهایی چون قدردانی از خانواده‌های پرجمعیت پیشنهاد می‌شود؛ اعطای جوایز و مزایایی چون تخفیف‌های مالیاتی یا حق بیمه کمتر برای خانواده‌های پرجمعیت نیز می‌تواند موثر باشد.

توجه به اشتغال زنان و مادران

زنان ممکن است به دلیل نگرانی از ترک شغل یا کاهش درآمد از فرزندآوری خودداری کنند و بر همین اساس ایجاد مشاغل پاره‌وقت یا دورکاری برای مادران به‌گونه‌ای که بتوانند تعادل بین کار و خانواده را حفظ کنند و همچنین افزایش مرخصی زایمان برای مادران شاغل و تضمین بازگشت به شغل قبلی نیز ضرورت دارد.

در مجموع افزایش فرزندآوری در هشترود نیازمند ترکیبی از حمایت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و با توجه به بسترهای سنتی و مذهبی موجود در این شهرستان، برنامه‌ریزی جامع و متناسب با نیازها و نگرش‌های مردم محلی می‌تواند نقش مؤثری در تحقق این هدف داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha