به گزارش ایرنا، اسلامشهر بیش از ۳۰ هزار واحد صنفی توزیعی، خدماتی و تولیدی را در خود جای داده است که در این بین حدود ۷ هزار واحد آن تولیدی می باشد؛ این شهرستان دارای ظرفیتهای قابل توجه تولیدی است که از جمله می توان به وجود ۵ لکه تولیدی با حضور بیش ۵ هزار واحد تولیدکننده اشاره کرد. اسلامشهر با ۱۵۰۰ واحد صنفی کیف و کفش و تبدیل شدن به قطب تولید کفش ورزشی در کشور، در صورت توجه و حمایت بیشتر و احداث یک شهرک صنفی منسجم، می تواند به یک قطب در خاورمیانه تبدیل شود.
شهرستان اسلامشهر یکی از شهرهای استان تهران، در جنوب غربی شهر تهران بر سر راه ارتباطی تهران به ساوه قرار گرفته و از طریق بزرگراههای قدیم و جدید تهران ساوه و همچنین راه آهن تهران به جنوب کشور و سایر استانهای همجوار ارتباط دارد. فاصله آن تا مرکز شهر تهران حدود ۱۵ کیلومتر است. اسلامشهر در سال ۱۳۷۳ از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از شهرستانهای تابعه استان تهران اعلام شد.
وسعت شهرستان در حدود ۱۹۵ کیلومتر مربع است و دارای ۳ بخش، ۴ دهستان و ۲۷ روستا است. این شهرستان در منطقه دشت آبرفتی جنوب غربی تهران واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا در حدود ۱۳۰۰ یا ۱۲۵۰ متر است.
اسلامشهر از ۶ منطقه تشکیل شده که مناطق ۱ و ۲ مرکزی و منطقه ۳ آن شهرک واوان، منطقه ۴ شاطره، منطقه ۵ قسمتهایی از احمدآباد مستوفی (خارج از محدوده بخشداری احمدآباد مستوفی)، منطقه ۶ شهرک میان آباد و شهرک امام خمینی است.
تپه مافین آباد با هفت هزار سال پیشینه تاریخی و فرهنگی
از محوطههای باستانی این شهرستان که هم دوره با محوطههای باستانی چشمه علی شهر ری؛ مرتضی گرد و تپه سیلک کاشان هستند، میتوان به تپه مافین آباد و تپه نظام آباد اشاره کرد که با دارا بودن هفت هزار سال پیشینه تاریخی و فرهنگی از شهرت زیادی در مجامع علمی برخوردار بوده و از شاخصهای تمدن پیش از اسلام در جهان شناخته میشوند. همچنین تپههای باستانی پراکنده در سطح منطقه را میتوان با محوطههای تاریخی مجاور آن در دشت بزرگ ری مقایسه کرد.
از این شهرستان تاکنون ۱۲ اثر تاریخی و باستانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. این منطقه به دلیل مرغوبیت و حاصلخیزی زمینهای مستعد کشاورزی، وجود رودخانههای پرآب، رشته قناتهای جاری و نزدیکی به تهران از دیرباز مورد توجه بودهاست. محوطه باستانی مافین آباد اسلامشهر که به دلیل حفاریهای غیرمجاز آسیب دیده، دارای کهنترین دوره تاریخی است که دیرینگی آن به هزاره پنجم پیش از میلاد میرسد.
ایجاد کارخانههای بزرگ و قدیمی در اطراف محور جاده قدیم ساوه همچون کیان تایر، ایران خودرو دیزل، میهن، قایق سازی و غیره، موجب جذب مهاجران جویای کار و اسکان آنها در این منطقه شهری در پیش و پس از انقلاب ایران بودهاست. نبود برنامهریزی کلان در ارتباط با این میزان از مهاجرت از طرفی موجب افزایش تراکم جمعیتی و ساختمانی شده و از سویی این شهرستان را به لحاظ سیاسی و جمعیتی و اجتماعی در جایگاه ویژهای در نزدیکی کلانشهر تهران قرار دادهاست.
یکی از ویژگیهای تاریخی این شهرستان اختلاط فرهنگی و دینی است؛ از مهمترین مستندات این گفته، وجود قبرستان ارمنیها در کمربندی این شهر بوده که قدمتی چند ده ساله داشته و امروزه نیز مراجعان فراوانی دارد. از شمال و جنوب و شرق و غرب کشور، از همه فرهنگها، گروههایی در این شهرستان سکنی دارند.
تولید لوازم خانگی، کفش، صنایع مبلمان اداری و خانگی و محصولات لبنی استان تهران
شهرستان اسلامشهر سهم بسزایی از تولید صنعتی لوازم خانگی، کفش، صنایع مبلمان اداری و خانگی و محصولات لبنی استان تهران را دارد، در این میان فعالیت بیش از ۱۵۰۰ واحد صنفی کیف و کفش باعث تبدیل این شهرستان به قطب تولید کفش ورزشی کشور شده است.
این در حالی است که تجمع فروشندگان تک، عمده و بنکداران کفش ورزشی در خیابان افراسیابی اسلامشهر باعث تبدیل این خیابان به یکی از بازاران مهم کفش های اسپرت کشور شده است، به طوریکه بازار کشوری این محصول از بازار تهران به اسلامشهر تغییر جهت داده است.
تولید کفش زمینه ساز بیش از ۷ هزار اشتغال در شهرستان اسلامشهر
در این رابطه علی اکبر حسینی رییس اداره صمت اسلامشهر اظهار کرد: در اتحادیه کیف و کفش اسلامشهر بیش از ۱۵۰۰ واحد صنفی فعالیت می کند که ۷۰۰ واحد آن در زمینه کفش های ورزشی فعالند.
علی اکبر حسینی رییس اداره صمت اسلامشهر اظهار کرد: در اتحادیه کیف و کفش اسلامشهر بیش از ۱۵۰۰ واحد صنفی فعالیت می کند که ۷۰۰ واحد آن در زمینه کفش های ورزشی فعالند. حسینی ادامه داد: این فعالیت گسترده زمینه ساز بیش از ۷ هزار اشتغال در شهرستان اسلامشهر شده است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر نیاز حمایت بیش از پیش به این مقوله مهم گفت: برای توسعه این کار و رقابت پذیری در نمایشگاه بین المللی صنعت کیف وکفش که در شهر آفتاب از هجدهم لغایت بیست و یکم دیماه برگزار می شود، بیش از ۲۰ درصد از نمایشگاه بین المللی کیف و کفش برای تولیدکنندگان اسلامشهر است که با معرفی و عرضه محصولات خود باعث رونق این صنعت در اسلامشهر می شوند.
اسلامشهر با حضور حداکثری خود تاثیر بسیار در نمایشگاه بین المللی کیف و کفش خواهد داشت
علی دهقان از تولید کنندگان و از مدیران پیشین اتحادیه و همچنین مجریان نمایشگاه بین المللی کیف و کفش در مصاحبه با ایرنا گفت: کار اصلی ما در این صنعت تیغه سازی است که قالب های برش کفش را برای کل صنف تولید می کنیم.
این تولید کننده موفق افزود: در اسلامشهر سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون جفت کفش تولید می شود که اسلامشهر در بحث کیفیت هم حرف اول کشور را می زنیم.
دهقان ضمن درخواست از خریداران و فروشندگان و همه افراد مرتبط با این صنف در نمایشگاه کیف و کفش گفت: اسلامشهر با ۲۰درصد شرکت کننده حضور بسیار تاثیرگذاری در نمایشگاه کیف و کفش خواهد داشت که امیدواریم باعث رونق این صنف گردد.
اسلامشهر به قطب کفش کشور تبدیل شده
اسلام روشن ضمیر از تولیدکنندگان کفش ورزش و فروشندگان خیابان افراسیابی در گفتگو با ایرنا گفت: بنده حدود ۱۵ سال در اسلامشهر در زمینه تولید کفش ورزشی فعالیت می کنم، مدتی است که اسلامشهر به قطب کفش کشور تبدیل شده است.
وی افزود: در این منطقه علاوه بر تولید کفش، تولید مواد اولیه کار ما همچون زیره کفش نیز در همین منطقه تولید می شود که همین باعث رونق این صنف در اینجا شده است.
روشن ضمیر گفت: ما در نمایشگاه بین المللی نیز شرکت کرده ایم و تقاضای همراهی همه عزیزان را در این نمایشگاه نیز داریم.
جلیلی از عمده فروشان خیابان افراسیابی اسلامشهر نیز در مصاحبه با ایرنا خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ سال است که در این زمینه فعالیت می کنم و علاوه بر کار تولید در بحث عمده فروشی کفش نیز فعال هستم.
جلیلی ادامه داد: خیابان افراسیابی سابقه ای حدود ۲۵ سال سال دارد که مااز اولین فروشندگان این خیابان هستیم؛ از تمام کشور برای خرید به این خیابان مراجعه می کنند که مزیت ان علاوه بر خرید دست اول از تولیدکننده ، قیمت بسیار ارزان تر آن است.
این بنکدار ادامه داد: علاوه بر فروش داخلی ، از کشورهای همسایه همچون آذربایجان و افغانستان و عراق نیز برای تهیه کفش به اینجا می آیند.
حمایت مسئولان باعث رونق کسب و کار و صادارت بیشتر کفش می شود
توجه و حمایت مسئولان استانی و کشوری به مسائل و مشکلات این صنف در تامین مواد اولیه، مشکلات ارز و ایجاد شهرک صنفی کیف و کفش و حمایت جهت شرکت در نمایشگاه های بین المللی علاوه بر رونق کسب و کار، باعث ساماندهی، افزایش صادرات و ارز آوری، انسجام و ارتباط گسترده تر ، کاهش تردد و آلودگی، شناخته شدن شهرستان اسلامشهر در سایر شهرها و حتی کشورها، رونق سایر صنوف و شهرت مثبت این شهرستان در اذهان عمومی می گردد.
اسلامشهر با بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوبغرب استان تهران قرار دارد.
نظر شما