به گزارش خبرنگار ایرنا سردار محمد زهرایی یکشنبه شب در حاشیه مراسم رونمایی و واگذاری از تجهیزات اقلام قرارگاههای جهادی استان خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: جریان جهادی کشور با شبکه عظیم فعالی که در مناطق محروم دارد هم به کمک دولت آمده و هم کمکو تجمیع ظرفیتها را برای رفع محرومیت دنبال میکند.
وی افزود: اکنون در قالب این شبکه ۶۲ هزار گروه جهادی در بخشهای شورای جهادی، قرارگاه و مجامع جهادی ساماندهی شدهاند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه قرارگاههای عملیاتی جهادی سه سطح محلی، منطقهای و پهنهای دارد تصریح کرد: تعداد قرارگاه پهنهای هر استانی به فراخور پراکندگی آن متفاوت است.
وی با بیان اشاره به وجود چهار قرارگاه پهنهای در خراسان جنوبی عنوان کرد: بر آن شدیم که توسط قرارگاههای جهادی برنامههای هدفمند و منسجم گروهها را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: اگر در بحرانها مدیریت نیروی انسانی و این ظرفیت انجام نشود خودش باری بر مردم شده و اثربخشی را کاهش میدهد.
وی افزود: قرارگاههای عملیاتی جهادی در بحرانها و ماموریتهای اولویتدار از جمله آب شرب، آب کشاورزی، مسکن محرومین و اخیرا کمک به وزارت نیرو برای ناترازی انرژی، فعالیت دارند.
سردار زهرایی عنوان کرد: سال گذشته ۱۱۰ قرارگاه پهنهای در کشور تشکیل شد که برای تجهیز این قرارگاهها در حال پیگیری هستیم، تجهیز قرارگاهها در حد مطلوب نیست اما تاکنون ۶۴ قرارگاه تجهیز شده است.
وی ادامه داد: از مجموع ۶۴ قرارگاهی که تجهیز شد ۳۲ قرارگاه توسط موسسه عمران تعاون بسیج انجام شد، این مهم در همه استانها واگذار شده و امروز در خراسان جنوبی تجهیز موسسه تعاون بسیج به یک قرارگاه واگذار میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور تاکید کرد: تعهد داریم تا پایان تابستان سال آینده ۱۱۰ قرارگاه پهنهای را تجهیز کنیم و استان خراسانجنوبی هم دو قرارگاه پهنهای تجهیز نشده دارد که این موضوع را در دستور کار قرار میدهیم.
وی گفت: برای تجهیز ۶۴ قرارگاه پهنهای در کشور هزار میلیارد ریال تسهیلات مهندسی توسط بسیج سازندگی در اختیار قرارگاهها قرار گرفت.
سردار زهرایی ادامه داد: معادل همین هم توافق ما با بنیاد تعاون بسیج در حمایت از گروههای جهادی در بحرانها بوده است، لذا در مجموع ۲ هزار میلیارد ریال همکاری مشترک بین سازمان بسیج سازندگی و بنیاد تعاون بسیج در سال جاری بوده و امیدواریم همین برای سال بعد ضریب پیدا کند.
وی از افتتاح پروژه یکهزار واحدی محله شهید رئیسی در چابهار پایان هفته جاری با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: در این پروژه یک محله الگویی برای حاشیه شهر چابهار انجام شده که یک نمونه برای ورود جدی بسیج است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: موضوع دومی که در دستور کار بسیج سازندگی قرار دارد رفع ناترازی انرژی است، در این خصوص با وزارت نفت و وزارت نیرو در دو بخش اصلاح الگوی مصرف و نیروگاههای کوچک خانگی پنج کیلوواتی تفاهمنامه منعقد شده است.
وی در خصوص نیروگاههای کوچک مقیاسی خانگی، اظهار کرد: از مردم خراسانجنوبی درخواست میشود از موضوع نیروگاههای کوچک مقیاس خانگی استقبال کنند چراکه باعث کمک به درآمد خانوار، کمک به ناترازی انرژی، انرژی پاک، انرژی تجدید پذیر، ارزآوری و پدافند غیرعامل میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: در کنار چاههای کشاورزی و شهرکهای صنعتی نیز این اتفاق در حال رقم خوردن است.
وی عنوان کرد: امیدوارم با این حجم از همکاری که بین سازمان بسیج سازندگی و دولت تعریف شده سال بعد شاهد این ناترازی نامیمون در انرژی حداقل در گاز و برق نباشیم.
سردار زهرایی در خصوص اعتبار برای نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس، گفت: برای این موضوع ، بسیج سازندگی برای نیروگاههای پنج کیلوواتی که کنار چاههای کشاورزی و خانگی مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله در نظر گرفته است.
وی بیان کرد: همچنین در بخش دیگری از تسهیلات با سود ۱۴ درصد برای فروش در بورس که کاملا اقتصادی و برای نیروگاههای ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلووات از محل اعتبارات وزارت نیرو توافق شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: اگر متقاضی بخواهد نیروگاه چند مگاواتی انجام دهد از محل صندوق توسعه ملی این مسیر فراهم شده است.
نظر شما