مددکاران اجتماعی توانایی نقش‌آفرینی در سیاستگذاری‌ها را دارند

تهران- ایرنا- رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه مددکاران اجتماعی می‌توانند در سیاستگذاری‌ها نقش‌آفرینی کنند، گفت: در این حرفه، انسان به عنوان محور توسعه شناخته می‌شود و به همین دلیل هم به ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق مشارکت، افزایش اعتماد و مسئولیت‌پذیری تأکید می‌شود.

سیدحسن موسوی چلک روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرفیت های این حرفه و رشته دانشگاهی به گونه ای است که می تواند به دلیل انباشت داده ها و اطلاعات در سیاستگذاری های مرتبط تاثیرگذار باشد. دلیل آن این است که مددکاران اجتماعی از دامنه ای از دانش شامل علوم اجتماعی، رویکردهای اجتماعی و پژوهش‌های عملی بهره مندند.

وی ادامه داد: مطابق تعریف فدراسیون بین‌المللی مددکاران اجتماعی (۲۰۱۴)، مددکاران اجتماعی "با تکیه بر علوم اجتماعی، علوم انسانی و دانش بومی، افراد و ساختارها را در مقابله با چالش‌های زندگی و ارتقای رفاه و بهزیستی درگیر می کند".

با سیاستگذاری اجتماعی همگان «زیستن اجتماعی» را بهتر تجربه می‌کنند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با یادآوری اینکه مددکاری اجتماعی یک سابقه ۶۴ ساله در ایران دارد و اولین بار در سال ۱۳۷۷ توسط ستاره فرمانفرمایان تاسیس شد، گفت: مددکاری اجتماعی به لحاظ روشی، بر مجموعه‌ منظمی از دانش مستند (در سطح محلی و بومی) و پژوهش‌ها و ارزشیابی علمی بنا نهاده شده است. مداخلات مددکاری اجتماعی از فرایندهای روانشناختی فردی تا مداخله در سیاست‌های اجتماعی، برنامه‌ریزی و توسعه را پوشش می‌دهد.

موسوی چلک افزود: در رویکردهای نوین مددکاری اجتماعی، متخصصان این حرفه از تمرکز بر فرد و یا مؤسسه محوری به سمت جامعه محوری و تاثیرگذاری بر سیاستگذاری ها برای قدرت یابی (توانمند سازی) تغییر جهت می دهند.

وی تاکید کرد: سیاستگذاری اجتماعی مجموعه ای از قوانین، سیاست ها، مقررات و تصمیمات را در بر می گیرد که با توجه به شرایط جامعه، عامدانه و با هدف تحقق وضعیت مطلوب و بهبود شاخص های رفاه مردم و افزایش رضایت اجتماعی در عرصه های مختلف را شامل می شود تا همه‌ اقشار مردم «زیستن اجتماعی» را بیش از پیش تجربه کنند.

مددکاران اجتماعی توانایی نقش‌آفرینی در سیاستگذاری‌ها را دارند

توانمندسازی از حوزه‌های سیاستگذاری اجتماعی است

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: مطالعات مددکاری اجتماعی به سیاستگذاری اجتماعی مرتبط است. همچنین این دو حوزه از مفاهیم، تئوری‌ها، رویکردها و حتی زبان نزدیک به هم برخوردارند و در نظام رفاه اجتماعی اشتراکات فراوان بین این دو حوزه‌ مشاهده می‌شود.

موسوی چلک با تاکید بر اینکه مددکاری اجتماعی از هر رشته‌ دیگری به سیاستگذاری اجتماعی نزدیک‌تر به نظر می‌رسد، افزود: یکی از حوزه های سیاستگذاری به موضوع قدرت یابی (توانمند سازی) بر می‌گردد که در اسناد سیاستی مختلف اعم از قانون اساسی، سیاست های کلی نظام در حوزه تامین اجتماعی، خانواده، اشتغال، مبارزه با مواد مخدر، سلامت، قانون ساختار نظام جامع رفاه وتامین اجتماعی، قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، قوانین تاسیس سازمان های مختلف اجتماعی از جمله بهزیستی، اساسنامه نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) و اسناد متعدد دیگر به موضوع توانمند سازی تاکید و تصریح شده است.

برگزاری همایش مددکاری اجتماعی و سیاستگذاری توانمندسازانه

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: در همین راستا سی و نهمین همایش روز ملی مددکاری اجتماعی را با موضوع «مددکاری اجتماعی و سیاستگذاری توانمندسازانه» در ۲۲ دی ماه سال جاری با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی و مشارکت فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، منطقه آسیا - اقیانوسیه فدراسیون جهانی و حدود ۵۰ وزارتخانه، سازمان ها، انجمن ها و دانشگاه ها برگزار می کنیم تا به نقش و جایگاه مددکاری اجتماعی در توانمندسازی در اسناد و سیاست های کشور بپردازیم.

موسوی چلک افزود: از اهداف برگزاری این همایش می‌توان به تحلیل سیاستگذاری های مرتبط با توانمندسازی افرادی که با مددکاران اجتماعی مرتبط هستند، شناسایی قوت ها و ضعف ها در توانمندسازی‌ و مشکلات مددکاران اجتماعی در توانمندسازی جامعه هدف، ارائه بسته های سیاستی پیشنهادی جهت تحقق توانمندسازی در راستای ارتقای سلامت اجتماعی و به زیستن اجتماعی اشاره کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha